رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تأکید کرد: ایجاد و تأسیس دفتر مرکز مطالعات منطقهیی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی با توجه به سند چشمانداز 20 ساله منتهی به سال 1404 و تحقق منویات دفاع مقدس جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری است.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدحسن موسوی در مراسم افتتاح این مرکز، بیان کرد: ایران بهلحاظ ظرفیتهای فراوانی که در حوزهی میراث فرهنگی، طبیعی و تاریخی دارد جزو پنج کشور برتر دنیاست؛ ولی سهمیهی نابرابری در ثبت آثار فرهنگی ناملموس و ملموس خود در مقایسه با کشورهایی دارد که چنین سابقهای ندارند و ناگزیرند آثار فرهنگی کشورهای دیگر را بدزدند.
او با بیان اینکه من به این موضوع معترض هستم، گفت: معتقدم در سهم ایران و کشورهایی که در این حوزه، حرفی برای گفتن دارند باید تجدید نظر شود. پیش از این هم این موضوع را بهطور رسمی اعلام کردهام و اکنون در حضور سفرای 68 کشور و نمایندگان یونسکو بر این خواسته تأکید میکنم و امیدوارم به سهم عادلانهای در این زمینه برسیم.
موسوی همچنین در ادامهی سخنان خود اظهار کرد: امیدوارم این دفتر منطقهیی که امروز که افتتاح شد، هرچه سریعتر فعالیتهای خود را همراه دیگر کشورهای منطقه آغاز کند تا شاهد دستاوردهای روزافزون در این حوزه باشیم و سال آینده که نخستین سالگرد تأسیس این دفتر را جشن میگیریم، موثرترین و پرکارترین دفتر منطقه را داشته باشیم.
او افزود: ایران با داشتن حداقل 12هزار سال تاریخ و آثار مستند، تمدنسازترین کشور در دنیاست و توقعی که از یک کشور تمدنساز در دنیا میرود، این است که موثرتر از دیگر کشورهای منطقه باشد.
انتهای پیام
نظرات