دین مبین اسلام برنامه کاملی است که از جانب خداوند متعال راه چگونه زندگی کردن را به مسلمانان آموخته است. حکومت نیز جزئی از زندگی ماست و در این زمینه اسلام بسیار دقیق و جدی وارد شده و احکام حکومتداری، شرایط حاکم، وظایف مردم و حاکم در برابر حکومت و... را به طور مفصل در آیات و روایات بیان کرده است.
به گزارش سرویس دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در دین کامل اسلام، حکومت جزئی از زندگی مسلمانان است و برای اینکه حکومت بتواند سعادت و رفاه مردم را در دنیا و آخرت فراهم آورد باید برای آن نیز از راهنمایی خدا و معصومین(ع) استفاده کند.
پیامبر خدا(ص) درباره یکی از موضوعات بسیار مهم حکومتداری یعنی رعایت برخی نکات در استخدام کارگزاران از سوی حکمرانان میفرمایند: "هرکس از میان گروهی مردی را به کار گمارد در حالی که در بین آنها خداپسندتر از او وجود دارد، به خدا و رسول او و مؤمنان خیانت کرده است1".
امام علی(ع) در فرمان استانداری مصر به مالک اشتر فرمودند: "دیگر آن که در کارهای کارگزارانت اندیشه و تأمّل کن و پس از آزمودنِ آنها، ایشان را به کار گمار و به صرف جانبداری یا علاقه به کسی او را عهدهدار کاری مکن؛ زیرا این دو، کانونِ انواع ستم و خیانت است. کارگزاران خود را از میان افراد با تجربه و آبرومند و خاندانهایی نیک و خوشنام و پیشگام در اسلام انتخاب کن2".
همچنین رسول خدا(ص) درباره اینکه حکمران با کسی که درخواست مسوولیت میکند چه باید بکند؟ میفرماید: "به خدا سوگند ما کسی را که متقاضی این کار (حکومت)، یا بر آن حریص باشد، به این کار نمیگماریم3".
منبع:
1- بحارالأنوار: 23 / 75 / 24 منتخب میزانالحکمة: 618
2- نهجالبلاغه: الکتاب 53 منتخب میزان الحکمة: 618
3- صحیح مسلم: 3 / 1456 / 14 منتخب میزانالحکمة: 618
انتهای پیام
نظرات