• سه‌شنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۱ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 91072516388
  • خبرنگار : 71219

/بررسی هفته‌های فرهنگی؛ ویترین هنر و فرهنگ ایران/

یک خوشنویس: هنر درجه‌ی یک ایران باید در هفته‌های فرهنگی معرفی شود

یک خوشنویس: هنر درجه‌ی یک ایران باید در هفته‌های فرهنگی معرفی شود

یک هنرمند خوشنویس تأکید کرد: کسانی که در برپایی هفته‌های فرهنگی ایران در کشورهای خارجی تصمیم‌گیرنده هستند باید هنر درجه‌ی یک ایران را انتخاب و معرفی کنند.

یک هنرمند خوشنویس تأکید کرد: کسانی که در برپایی هفته‌های فرهنگی ایران در کشورهای خارجی تصمیم‌گیرنده هستند باید هنر درجه‌ی یک ایران را انتخاب و معرفی کنند.

جلیل رسولی که به‌تازگی در هفته‌ی فرهنگی ایران در روسیه حضور داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره‌ی برگزاری هفته‌های فرهنگی توضیح داد: هنرمندانی که از ایران برای حضور در این هفته‌های فرهنگی به کشوری دیگر می‌روند، هر کدام در رشته‌ی خود نماینده‌ی هنر ایران هستند و آن را معرفی می‌کنند. ما نمایشگاهی را از هنرهای تجسمی ایران در موزه‌ی هنرهای معاصر مسکو برگزار کردیم، آثاری از هنر خوشنویسی، مجسمه‌سازی،‌ کاریکاتور، نقاشی،‌ مینیاتور، قلم‌زنی و میناکاری اصفهان در آنجا به‌نمایش گذاشته شد که استقبال خوبی هم از آن صورت گرفت. البته به‌جز این نمایشگاه، یک گروه موسیقی هم در سن‌پترزبورگ به اجرای برنامه پرداخت.

وی بیان کرد: این برنامه‌ها یک نوع تبادل فرهنگی است، همان‌طور که آن‌ها هم در ایران هفته‌های فرهنگی برپا خواهند کرد. در واقع، دستاورد برپایی هفته‌ی فرهنگی نشان دادن و معرفی کردن هنر ایران به مردم کشوری است که حتا اخلاق و فرهنگ‌شان با ما متفاوت است.

رسولی با اشاره به مصاحبه‌های تلویزیونی که در روسیه درباره‌ی هنر ایرانی انجام داده است، ادامه داد: بسیاری از علاقه‌مندان به هنر ایرانی یا برنامه‌سازانی که با آن‌ها برخورد کردم، علاقه‌مند بودند بدانند تفکر هنرمند ایرانی چیست و آنچه را که از فرهنگ و هنر ایران می‌دیدند، برای‌شان جذابیت داشت.

این هنرمند درباره‌ی تأثیرگذاری هفته‌های فرهنگی با توجه به شرایط سیاسی جهان، گفت: تا جایی که اطلاع دارم و در این 50 سالی که کار می‌کنم دیده‌ام، بیشتر مواقع این‌طور بوده که کشورهایی که می‌خواهند با یکدیگر ارتباط داشته باشند، این کار را با اجرای برنامه‌های هنری آغاز می‌کنند. مثلا سه چهار سال قبل که قرار بود با مصر ارتباط برقرار کنند، با من صحبت شد تا برنامه یا نمایشگاه هنری را با دوستان خوشنویسی که در مصر می‌شناختم، اجرا کنیم؛ ولی وقتی قرار شد برویم و کار کنیم، وضعیت تغییر کرد و شرایط آن فراهم نشد.

او اظهار کرد: با توجه به شرایط سیاسی، گاهی فکر می‌کنم هفته‌های فرهنگی به‌نوعی آشتی‌کنان میان کشورها می‌تواند باشد.

رسولی همچنین گفت: این‌گونه برنامه‌های فرهنگی گاهی مانند جرقه است و این‌قدر با سرعت رخ می‌دهد که با اتفاق‌های سیاسی که در جهان رخ می‌دهد، حساب و کتاب‌های جانبی روی آن‌ها باز می‌شود و تأثیرگذار هستند. به این ترتیب، کسانی که در این هفته‌ها تصمیم‌گیر و دست‌اندرکارند، باید هنر درجه‌ی یک ایران را انتخاب کنند، زیرا وقتی به کشوری دیگر می‌رویم، ما را به‌عنوان نماینده‌ی ملت می‌شناسند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha