محمد ميركياني از روز اول مدرسهاش كه زنگ تفريح به اشتباه از آنجا خارج شده تا آنچه سبب پيوند او با عالم نويسندگي شد، گفت.
اين نويسنده كودكان و نوجوانان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: مدرسه ما نزديك خانهمان بود. منطقهاي در جنوب تهران. دو در داشت؛ يك در شمالي و يك در جنوبي. روز اول مهرماه بعد از اينكه زنگ تفريح اول به صدا درآمد، من به خيال اينكه مدرسه و كلاس تمام شده، كيف و كتابم را برداشتم و راهي خانه شدم.
او افزود: به محض اينكه وارد خانه شدم، مادرم كه در حال رختشويي بود، متعجب گفت، چه شده؟! گفتم، مدرسه تمام شد. گفت، غيرممكن است، برگرد و ببين چه خبر است. اينطور بود كه من از در شمالي مدرسه مجددا وارد حياط مدرسه شدم و در هياهوي شلوغي زنگ تفريح مدرسه گم.
ميركياني از اين خاطره به عنوان يك شانس ياد ميكند، چرا كه در آن زمان خروج بيموقع از مدرسه با تنبيهات سختي همراه بود. چنانكه خود ميگويد، بارها و بارها به علت دير رسيدن به مدرسه به شدت كتك خورده است و خاطرات دردناكي از آن دوران در ذهن دارد.
اين نويسنده در ادامه عنوان كرد: مدرسههاي امروز داراي مسؤوليني روشنفكر و فهيم هستند. با بچهها راه ميآيند و بر آنان سختگيري نميكنند، در حاليكه در گذشته چنين نبود.
ميركياني درباره چگونه نويسنده شدنش، اجبار به كار در مشاغل مختلف را مؤثر مي داند. هنوز بيش از 15 ـ 16 بهار از عمر محمد نگذشته بود كه به ناچار براي تامين هزينه زندگي و تحصيل مجبور ميشود در چاپخانهاي واقع در لالهزار مشغول كار شود.
او درباره خاطرات آن زمان ميگويد: حروفچينها بعد از مؤلفان، اولين كساني بودند كه با متن ادبي آثار مواجه ميشدند. من در آن زمان به علت اشتغالم به كار حروفچيني با آثار ادبي زيادي مواجه شدم، از جمله اين آثار، «معجم شاهنامه» با تصحيح مرحوم حسين خديو جم بود.
ميركياني كه امروز صاحب بيش از 50 مجموعه قصه خلاقه و بازنويسيشده است، از علاقهاش به خواندن كتابهاي مرحوم مهدي آذريزدي ميگويد و بر اين باور است اين علاقه سبب شد تا در دوران 50 سالگي، پنج جلد از كتابهايش به بازنويسي آثار اين نويسنده فقيد اختصاص پيدا كند.
سختكوشي از ويژگيهاي محمد ميركياني است. جديت و سختكوشي او سبب شده است تا از سن 27سالگي بتواند عهدهدار مديريتهاي متعددي از جمله سردبيري قصههاي ظهر جمعه، مديريت انتشارات كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، مديريت بخش كودك شبكه يك و دو سيما و اخيرا مشاور مدير شبكه دو و امور كودكان و خانواده باشد.
انتهاي پيام
نظرات