• دوشنبه / ۱۳ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91061307439

اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران پيشنهاد داد:

تشكيل فدراسيون بخش خصوصي كشورهاي غير متعهد

تشكيل فدراسيون بخش خصوصي كشورهاي غير متعهد

اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران پيشنهاد تشكيل فدراسيون كشورهاي غير متعهد را در بخش خصوصي داده است كه كميته اقتصادي اتاق در اين موضوع وارد مي‌شود.

اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران پيشنهاد تشكيل فدراسيون كشورهاي غير متعهد را در بخش خصوصي داده است كه كميته اقتصادي اتاق در اين موضوع وارد مي‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد نهاونديان در تشريح جزئيات نوزدهمين جلسه شوراي گفت‌وگو بين بخش خصوصي و دولت با تاكيد بر اين‌كه در ابتداي برگزاري اين جلسه به اجلاس سران جنبش عدم تعهد اشاره شد، گفت: در اين جلسه مطرح شد كه اين اجلاس يك توفيق سياسي در عرصه بين‌المللي بوده و اعضا تاكيد داشتند كه بايد از اين فرصت در بعد اقتصادي استفاده شود.

وي ادامه داد:‌ ما رياست ايران در اين اجلاس را يك فرصت دانسته و سعي مي كنيم بتوانيم از اين موقعيت براي تقويت همكاري كشورهاي عضو استفاده كنيم.

جنبش غيرمتعهدها كه در سال 1961 (1340 شمسي) و در اوج جنگ سرد و فضای دوقطبی بین غرب و شرق با هدف وحدت میان کشورهایی که نه در اردوگاه کمونیسم و نه در اردوگاه سرمایه‌داری قرار داشتند، تشکیل شد، هم‌اكنون داراي 120 عضو است. همچنين 20 كشور نيز به عنوان اعضاي ناظر در اين جنبش حضور دارند.

در سال ۱۹۶۱ نخستين اجلاس سران غير متعهدها با حضور مارشال تیتو - رهبر یوگسلاوی، قوام نکرومه - رهبر غنا، جمال عبدالناصر - رئیس‌جمهوري مصر، جواهر لعل نهرو - نخست‌وزیر هند، و احمد سوکارنو - رهبر استقلال اندونزی، در کنفرانسی که در شهر بلگراد در کشور یوگسلاوی برگزار شد، این سازمان موجودیت خود را اعلام کرد.

120 کشور جهان که تقریبا بیش از دو سوم اعضای سازمان ملل متحد را تشکیل می‌دهند، عضو جنبش غيرمتعهدها هستند. سران کشورهای عضو جنبش هر سه سال یک بار در اجلاسی با همین نام گرد هم می‌آیند.

تاكنون 15 نشست اعضاي جنبش غيرمتعهدها در كشورهاي مختلف جهان برگزار شده و شانزدهمين نشست اين جنبش نيز به تازگي در تهران برپا شد. ایران که به دلیل عضویت در پیمان نظامی مرکزی سنتو، عضویتي در این جنبش نداشت، در سال ۱۹۷۹ پس از پبروزی انقلاب اسلامي به جنبش غيرمتعهدها پیوست. همچنين ایران بعد از پیوستن به جنبش در اجلاس سران ۱۹۷۹ در هاوانا و از آن به بعد در همه نشستهای مختلف این جنبش حضور داشته‌ است.

لغو برگزاری هفتمین اجلاس سران در بغداد به دلیل تجاوز نظامی عراق به ایران و انتقال این اجلاس به دهلی نو از مهمترین رویدادهای جنبش به حساب می‌آید. شانزدهمین اجلاس سران کشورهای غیرمتعهدها روزهاي ۹ و ۱۰ شهریور ۱۳۹۱ (۳۰ و ۳۱ آگوست ۲۰۱۲) براي نخستين بار در تهران برگزار شد.

علاوه بر كشورها سازمانهاي مهم بين‌المللي مانند اتحادیه آفریقا، سازمان کشورهای مشترک المنافع، اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی، شورای جهانی صلح و سازمان ملل متحد نيز در جنبش غيرمتعهدها حضور دارند.

آمار گمرك ايران نشان مي‌دهد كه ايران در سال 1390 حجم تجارت غيرنفتي (صادرات و واردات) بالغ بر 43 ميليارد دلاري با اعضاي جنبش غيرمتعهدها داشته است. سال گذشته ايران بيش از 19.7 ميليارد دلار كالا به كشورهاي عضو جنبش صادر كرد، در حالي كه معادل 24.1 ميليارد دلار نيز از اين كشورها واردات داشت. همچنين آمار نشان مي‌دهد كه ايران در سال قبل با حدود 100 كشور عضو جنبش غيرمتعهدها تبادل تجاري داشته است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha