• دوشنبه / ۲ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91050201382
  • خبرنگار : 71021

در مراسم رونمايي از سامانه‌ي صدور مجوز آژانس‌ها مطرح شد:

از تعيين ضرب‌الاجل براي اجراي «گردشگري مجازي» تا راه‌اندازي «فيس‌بوك حلال»

از تعيين ضرب‌الاجل براي اجراي «گردشگري مجازي» تا راه‌اندازي «فيس‌بوك حلال»

سامانه‌ي جامع صدور مجوز دفاتر خدمات مسافرتي، پس از تأكيدهاي كارشناسان براي جبران عقب‌افتادگي كشور در دولت الكترونيك و ضرب‌الاجل رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي توسعه‌ي گردشگري مجازي و اميدهاي نماينده‌ي آژانس‌هاي گردشگري براي حذف پارتي‌بازي‌ها و سفارش‌گيري‌ها در دادن مجوز، راه‌اندازي شد.

سامانه‌ي جامع صدور مجوز دفاتر خدمات مسافرتي، پس از تأكيدهاي كارشناسان براي جبران عقب‌افتادگي كشور در دولت الكترونيك و ضرب‌الاجل رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي توسعه‌ي گردشگري مجازي و اميدهاي نماينده‌ي آژانس‌هاي گردشگري براي حذف پارتي‌بازي‌ها و سفارش‌گيري‌ها در دادن مجوز، راه‌اندازي شد.

به گزارش خبرنگار سرويس گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدحسن موسوي در مراسم رونمايي از سامانه‌ي جامع صدور مجوز دفاتر خدمات مسافرتي كه در موزه‌ي ملي ايران برگزار شد، ضمن تسليت گفتن به‌مناسبت درگذشت استاد گنجي ـ پدر جغرافياي ايران ـ خطاب به مسؤولان فن‌آوري اطلاعات اين سازمان كه سامانه توسط آن‌ها راه‌اندازي شده است، گفت: اگر تا نوروز 92 دو شاخص G2G (دولت با دولت) و G2C (دولت با مردم) محقق شود، به اتفاق همسران‌تان به مكه اعزام مي‌شويد.

او درباره‌ي جايگاه گردشگري الكترونيكي ايران در مقايسه با دنيا، اظهار كرد: بايد بدانيم دنيا به كجا رسيده است. البته 30 سال عقب‌ماندگي را كه به گفته‌ي كارشناسان، در الكترونيكي شدن داريم نمي‌توانيم با همان سرعت جبران كنيم؛ ولي بايد خود را به جايگاهي برسانيم تا اين فاصله حذف شود و چه بسا از برخي از كشورها هم جلوتر بزنيم.

وي در ادامه‌ي سخنانش درباره‌ي اظهار نظرهايي كه مبني بر فسق و فجور بودن گردشگري شده است، بيان كرد: نمي‌دانم آن عزيزي كه درباره‌ي فسق و فجور بودن گردشگري سخن گفته، چه كسي بوده و چه گفته است. به هر حال در جامعه‌ي زنده، نظرات، پيشنهادات و انتقاداتي وجود دارد؛ ولي اين‌كه چقدر مبتني بر مباني اصلي باشد، بحث ديگري است. حتما اين نظرات دلسوزان بوده، ولي توجه به اين‌كه دشمن هم با پرچم دشمن جلو نمي‌آيد و در يك جاهايي، بعضي‌ها كارشكني‌هايي مي‌كنند و خواسته و ناخواسته در زمين دشمن بازي مي‌كنند.

موسوي همچنين به مزيت‌هاي گردشگري در مقايسه با صنعت نفت پرداخت و ادامه داد: براي استخراج نفت، كلي بايد هزينه كرد و در اين شرايط تحريم، آن را فروخت، در حالي كه گردشگر پولش در جيبش است و منت مي‌كشد و آن را در كشور ديگري هزينه مي‌كند و سرانجام هم مُبلغ آن كشور مي‌شود. معلوم است كه گردشگري در مقايسه با نفت اقتصادي‌تر است. بنابراين گردشگري بايد مبتني بر داده‌هاي علمي و مهندسي‌شده پيش رود و تمام اقدامات ما هم در اين جهت است.

رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در ادامه‌ي سخنانش به سامانه‌ي الكترونيكي صدور مجوز بند «ب» اشاره كرد و گفت: قطعا اين سامانه بي‌اشكال نيست، چون كار دست بشر است. هر كه به اين سامانه اشكالي وارد كند از نظر او تقدير مي‌كنيم و حتا جوايزي اهدا خواهيم كرد. اين‌طور نيست كه هر نقصي مطرح شد، خلاف ميل ما باشد.

او همچنين يادآوري كرد: مدت زمان صدور مجوز الكترونيكي دوماه تعيين شده است؛ ولي از نظر من، اين زمان طولاني است و بايد آن را تا 15 روز كاهش داد.

وي با اشاره به برخورد با آژانس‌هاي متخلف، گفت: ما همان‌طور كه صدور مجوزها را اضافه مي‌كنيم، حذف مجوزها را نيز از سوي ديگر بيشتر خواهيم كرد، چون بايد جلوي متخلفان را گرفت و تفاوتي بين خوب و بد باشد.

معاون رييس‌جمهور در ادامه تأكيد كرد: گردشگري مجازي بايد به سرعت به نتيجه برسد، البته در اين جلسه، زماني را براي انجام اين كار اعلام نمي‌كنم؛ ولي در جلسه‌ي خصوصي، يك زمان مشخصي را تعيين خواهم كرد، چون بايد براي جامعه‌ي جهاني استفاده از ظرفيت‌هاي بي‌بديل ايران محقق شود.

موسوي همچنين با اشاره به سفرهاي خارجي ايراني‌ها، اظهار كرد: معتقدم در تورهاي خروجي ايثار صورت مي‌گيرد، چون اگر اين تورها سامان‌دهي‌شده اعزام نشوند، اتفاق‌هاي زيادي مي‌افتد، براي همين از اين اشخاص تشكر مي‌كنم. هرچند آرزويم اين است كه در ورود و خروج گردشگران به توازن برسيم كه حتما اين اتفاق در آينده‌اي نزديك رخ مي‌دهد.

وي در ادامه‌ي اين سخنان از مديران و ديگر مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درخواست كرد كه روي طرح «پنجره واحد» متمركز شوند، چون اگر اين طرح اجرايي نشود شايد دولت مجبور شود با استفاده از ظرفيت‌هاي قانوني، صدور تمام مجوزها را به يك دستگاه بدهد.

او ادامه داد: اميدوارم سرعت و دقت بيشتري را در اين‌باره لحاظ كنيد.

موسوي همچنين گفت: به‌جز فعاليت‌هاي گردشگري مجازي، تا شهريور و مهرماه امسال چند خبر خوب در حوزه‌ي گردشگري خواهيد شنيد.

در ادامه‌ي اين مراسم، منوچهر جهانيان ـ معاون گردشگري ـ با ارائه‌ي توضيح‌هايي درباره‌ي وضعيت فعاليت دفاتر خدمات مسافرتي كشور، بيان كرد: تا كنون سه‌هزار و 733 دفتر مجوز فعاليت گرفته‌اند كه سه‌هزار و 273 دفتر فعال هستند. بيش از دوهزار و 235 دفتر در پنج استان كشور متمركز شده‌اند كه بيشتر آن‌ها به ترتيب در استان‌هاي تهران، خراسان رضوي، مازندران، آذربايجان شرقي و اصفهان مستقرند.

او با بيان اين‌كه 68 درصد آژانس‌ها در تهران و چهار استان و همچنين 23 درصد در ديگر استان‌ها فعاليت‌ مي‌كنند، اظهار كرد: با توجه به پراكندگي فعاليت آژانس‌ها در سطح استان‌ها، صدور مجوز تا كنون با مشكلاتي همراه بود كه اميدواريم با راه‌اندازي اين سامانه، مجوزها به‌صورت تخصصي و متمركز صادر شوند. با راه‌اندازي اين سامانه‌ي الكترونيكي فعاليت دفاتر مرتبط با حوزه‌ي كاري‌شان محقق مي‌شود. همچنين راه براي فعاليت افرادي كه صرفا مجوز را براي كار در يك پيك خاص دريافت مي‌كردند، بسته خواهد شد.

جهانيان توضيح داد: اين سامانه، نخست به‌صورت پايلوت در تهران و سپس در سه استان ديگر و در ادامه، در 31 استان كشور امتحان شده است و هيچ مشكلي ندارد. متقاضيان در 31 استان مي‌توانند از امروز براي گرفتن مجوز از طريق اين سامانه، درخواست‌هاي خود را اعلام كنند.

معاون گردشگري افزود: تلاش مي‌كنيم مدت زمان صدور اين مجوزها را به كمتر از يك‌ماه برسانيم.

به گزارش ايسنا، اكبر غمخوار ـ عضو هيأت مديره‌ي انجمن صنفي دفاتر سفر و خدمات گردشگري استان تهران ـ نيز با اشاره به مقالاتي كه درباره‌ي فسق و فجور در گردشگري نوشته شده است، گفت: در اين مقالات نوشته شده است كه پنج‌ميليون گردشگر از ايران به ساير كشورها سفر مي‌كنند و به بيش از پنج‌ميليارد دلار براي فسق و فجور در خارج از كشور خرج مي‌كنند. اين در حالي است كه ما سالانه يك‌ميليون حاجي را به سرزمين وحي اعزام مي‌كنيم و حدود 5 / 1 ميليون نفر را به كربلا و آن زمان كه سوريه باز بود، به اين كشور هم مي‌فرستاديم. در اين شرايط، آن سرور بزرگوار گفته است كه شما در گردشگري كاري به‌جز فسق و فجور انجام نمي‌دهيد.

وي همچنين بيان كرد: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بايد در اين موارد به كمك بيايد و پاسخ اين اظهارات را بدهد.

غمخوار ادامه داد: كل افرادي كه سال گذشته از كشور خارج شدند، پنج‌ميليون و 500هزار نفر بودند كه بيشتر آن‌ها دانشجو، تاجر و پيله‌وران مرزي بودند و 5 / 2 ميليون نفر از اين جمعيت را زائران تشكيل مي‌دادند. همه‌ي اين‌ها را با هم حساب كرده و گفته‌اند كه 5 / 5 ميليون نفري كه از كشور خارج مي‌شوند، فسق و فجور مي‌كنند. اين كلمات ناحق است و بايد در مقابل، از فعاليت خودمان دفاع كنيم.

عضو هيأت مديره‌ي انجمن صنفي دفاتر سفر و خدمات گردشگري در ادامه‌ي سخنانش درباره‌ي صدور مجوزهاي آژانس‌هاي گردشگري، گفت: ما سالانه 5 / 5 ميليون نفر گردشگر خروجي داريم كه با احتساب 5 / 7 ميليون نفر گردشگري كه مي‌خواهيم وارد كنيم، 13 ميليون مي‌شود. اگر اين جمعيت را ميان دفاتر خدمات مسافرتي تقسيم كنيم، حدود شش‌هزار و 500 دفتر نياز خواهيم داشت تا اين جمعيت را سامان‌دهي كنند؛ اما سه‌هزار دفتري كه اكنون فعال هستند، رقم بالايي نيست؛ ولي چون تعداد خروجي و ورودي توازن ندارد، مشكلاتي ايجاد شده است كه اميدوارم با راه‌اندازي اين سامانه آن مشكلات هم حل شود.

غمخوار در ادامه‌ي سخنانش از تأثير گردشگري بر اقتصاد كشور گفت و بر ضرورت تمركز و توجه به گردشگري تخصصي مانند گردشگري مذهبي، سلامت و طبيعت تأكيد كرد و افزود: در حال حاضر كشورهايي مانند تايلند و مالزي ارز گردشگران سلامت را درو مي‌كنند. ما با اين همه ظرفيت و امكانات چقدر در اين زمينه فعال بوده‌ايم؟

او اظهار كرد: من 80 كشور دنيا را ديده‌ام، هيچ كجا مانند ايران جاذبه‌ي طبيعي ندارد. در حالي كه اين حوزه از ضعف تبليغاتي رنج مي‌برد و فقط تعداد محدودي آژانس گردشگري براساس علايق شخصي در اين حوزه فعال‌اند.

وي درباره‌ي گردشگري ورزشي نيز گفت: هزاران هزار نفر اكنون در راه لندن هستند تا پديده‌ي المپيك را ببينند. ما هم از اين پديده‌ها مي‌توانيم به نفع خود استفاده كنيم، ولي كاري نمي‌كنيم.

غمخوار همچنين به راه‌اندازي اين سامانه‌ي الكترونيكي اشاره و اظهار كرد: اميدوارم با راه‌اندازي اين سامانه، پارتي‌بازي‌ها، سفارش‌گيري‌ها و دخالت افراد كمتر شود.

او در ادامه درخواست كرد كه تمركز در صدور مجوزها اتفاق افتد، چون در زماني، كميته‌اي اين كار را انجام مي‌داد، ولي حالا هريك از مجوزهاي فروش بليت هواپيما، راه‌اندازي تور و سفرهاي زيارتي در چند سازمان داده مي‌شوند.

عضو كانون شوراي سراسري انجمن‌هاي صنفي دفاتر خدمات مسافرتي پيشنهاد كرد: كميته‌ي كارشناسي تشكيل شود تا اين مجوزها را متمركز در يك‌جا صادر كند. بخش خصوصي هم مي‌تواند اتحاديه‌اي تشكيل دهد تا جواز كسب‌ها را صادر كند.

او در عين حال بيان كرد:‌ البته شنيده‌ام مقدمات اين كار در دولت مطرح شده است، ولي مقاومت‌هايي در سازمان‌ هواپيمايي و حج و زيارت وجود دارد.

به گزارش ايسنا، علي‌اكبر جلالي ـ كارشناس فن‌آوري اطلاعات سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ كه درباره‌ي اهميت پرداختن به گردشگري الكترونيكي در اين مراسم سخن مي‌گفت، اظهار كرد: خواهش مي‌كنيم اين پروژه‌ي الكترونيكي كه راه‌اندازي شد، يك نوع اجبار هم داشته باشد تا به سرانجام برسد.

او همچنين گفت: متمركز كردن محل صدور مجوزهايي كه آقاي غمخوار درباره‌شان صحبت كرد، آسان نيست، چون ساختار دولتي ايران را خوب مي‌شناسم و هر كسي خود را باني كار مي‌داند. براي همين به نتيجه نمي‌رسيد بهترين نتيجه را مي‌توان از نظام اداري و دولت الكترونيكي طراحي‌شده گرفت. فقط بايد به دستگاه‌هاي ديگر فشار آوريد تا اين كار را انجام دهند.

جلالي با بيان اين‌كه گردشگري امروز دانش‌بنيان است، افزود: گردشگر قبل از سفر، مطالعه مي‌كند و منافعش را مي‌سنجد و همين طوري براي تفريح سفر نمي‌رود. حالا ما براي اين گردشگران چه ابزاري براي مطالعه فراهم كرد‌ه‌ايم.

اين استاد دانشگاه اظهار كرد: بسياري از كشورها بودجه‌اي كه براي گردشگري مي‌گذارند، بيشتر از بودجه‌ي دفاعي است؛ ولي چون ما از فن‌آوري اطلاعات در اين مسير استفاده نكرده‌ايم، نمي‌توانيم اين جريان را مديريت كنيم.

او همچنين به اهميت اطلاعات در دنياي گردشگري و هزاره‌ي سوم اشاره كرد و گفت: در حال حاضر كشورهاي زيادي به اين موضوع پي برده‌اند و روي آن متمركز شده‌اند. مثلا عربستان مي‌خواهد «فيس‌بوك حلال» را راه‌اندازي كند. عربستان هم از فيس‌بوك خوشش نمي‌آيد، ولي چون تأثير آن را مي‌داند، فيس‌بوك حلال را راه‌اندازي مي‌كند.

جلالي در ادامه از مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خواست، حالا كه منابع اطلاعاتي مدارس كشور براي چهار سال آينده در حال تغيير است، كتاب‌هايي را به گردشگري اختصاص دهند و در نظام آموزشي دخالت كنند تا مباني گردشگري توسعه يابد.

اين استاد دانشگاه پس از آن‌كه درباره‌ي تحولات الكترونيكي دنيا و عقب‌ماندگي‌هاي ايران در مقابل آن‌ها سخن گفت، بيان كرد: خيال نكنيد گردشگري الكترونيكي سيم و كابل است، بلكه تفكر و باور است و نبايد از آن ترسيد، چون ما در حال حاضر منابع و اعتبارات را در اختيار داريم. فقط كافي است كساني كه در حوزه‌ي فن‌آوري اطلاعات اين سازمان كار كنند آينده‌نگري داشته باشند.

جلالي كه در اين مراسم درباره‌ي دولت الكترونيكي سخن مي‌گفت، ناگهان با قطع شدن سيستم الكترونيكي سالن موزه‌ي ملي مواجه و مجبور شد سخنانش را بدون پاورپوينت ادامه دهد.

در پايان اين مراسم هم سامانه‌ي الكترونيكي صدور مجوز دفاتر خدمات مسافرتي با حضور مقامات حاضر در اين مراسم رونمايي شد و مجوز بند «ب» اولين متقاضي از استان فارس به‌صورت دستي و نمادين توسط رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري داده شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha