دبير نكوداشت حميد سبزواري با بيان اينكه 26 تيرماه نكوداشت حميد سبزواري در زادگاهش برگزار ميشود گفت: اميدواريم با عنايت سازمان ميراث فرهنگي كل كشور، در اين روز شعر «خميني اي امام» اين شاعر پيشكسوت بهعنوان ميراث معنوي به ثبت برسد.
به گزارش خبرنگار ادبيات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدنورالله رضوي با بيان اينكه با اقداماتي كه صورت گرفته، شعر «خميني اي امام» حميد سبزواري در خراسان ثبت ميراث معنوي شده است، گفت: اميدواريم سازمان ميراث فرهنگي كل نيز تمهيداتي بينديشد تا در روز نكوداشت اين استاد پيشكسوت شعر انقلاب، اين شعر ماندگار به صورت ملي ثبت معنوي شود؛ اما متأسفانه تا به حال جوابي به ما داده نشده است.
او همچنين با اشاره به نقش شعر و شاعراني همچون حميد سبزواري در مبارزه عليه رژيم شاه گفت: شعر انقلاب نماد توفندگي و خشم عليه ظلم و بيداد شاه و بارزترين جلوه در مقابل ستم طاغوتيان بود.
او در ادامه عنوان كرد: در آن زمان تنها شاعري كه شعرش توانست در دل مردم بنشيند، استاد حميد سبزواري بود. اين شاعر گرانقدر را كه به حق ميتوان او را شاعر آرمانگرا نام نهاد، ميتوان نشانگر توفندگي بر ظلم شاه عنوان كرد.
رضوي با اشاره به شعر «خميني اي امام» و «برخيزيد اي شهيدان خدايي» حميد سبزواري به مناسبت 12 بهمن 1357 و ورود امام خميني (ره) به كشور، اظهار كرد: اين شاعر با شعرهاي خود و همچنين شعري كه براي آيتالله مطهري با عنوان «اي شهيد مطهر» سرود، جايگاه ويژهاي براي شعر انقلاب به وجود آورد.
او در ادامه به نقش و جايگاه شعر سبزوار در طول تاريخ و برخاستن اديبان و شاعراني همچون حميد سبزواري و بيهقي از اين خطه اشاره كرد و گفت: اين شهر در ميان شهرهاي ديگر و در نظر مسلمانان شيعي، جايگاه بسيار رفيعي دارد. در بخشي از كتاب «تاريخ بيهقي» آمده است، هر منطقهاي به نام چيزي شهره است و سبزوار به ادباي خود معروف است.
مدير فرهنگي دانشگاه حكيم سبزواري در ادامه با بيان اينكه شعر در دوران انقلاب خاستگاه مردمي داشت و صبح و شام بر بام خانهها خوانده ميشد، اضافه كرد: شعر بهترين دليلي بود كه ميتوانست در زمان انقلاب آلام مردم ستمديده را به خوبي نشان دهد و اين شعر، شعر استاد سبزواري بود. در اين دوران، اشعار استاد سبزواري به شكل بارزي نمود داشت كه از جمله آنها همان شعرهايي بود كه در بدو ورود امام خميني (ره) به ميهن سرود.
دبير نكوداشت حميد سبزواري سپس به نوشتن مقدمه مقام معظم رهبري بر يكي از كتابهاي حميد سبزواري اشاره كرد و همچنين گفت: با توجه به تحقيقاتي كه تا به حال صورت گرفته، حميد سبزواري يكي از شاعراني است كه بيشترين شعرها را درباره فلسطين سروده است؛ بنابراين قصد داريم تا با حمايت و گرفتن تسهيلاتي، شعرهاي ايشان درباره فلسطين و لبنان را به زبان عربي ترجمه كنيم.
او در ادامه به برنامههاي اين نكوداشت در 26 تيرماه در سبزوار اشاره كرد و گفت: اين مراسم با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار ميشود و اميدواريم بتوانيم همزمان پيام رييس مجلس را هم داشته باشيم. همچنين سيدحسن خميني يادگار امام (ره) نيز دراين مراسم حضور خواهند داشت به همراه شاعراني از سراسر كشور.
او افزود: در اين روز همچنين همايشي علمي برگزار ميشود كه در آن دكتر علوي مقدم، استاد ادبيات و شاعر، در مورد شعر متعهد و شاعر متعهد سخنراني خواهد كرد. دو مقاله نيز از دو استاد دانشگاه سبزوار در رابطه با شعر خوانده خواهد شد. رونمايي از 25 اثر كه شعر استاد سبزواري را به صورت نقاشي ـ خط درآورده است و همچنين برگزاري شب شعري با حضور اساتيد برجسته كشور و با نام «چاووش قافله شعر»، از ديگر برنامههاي اين روز است.
رضوي در پايان گفت: اين مراسم از سوي دانشگاه حكيم سبزواري، معاونت استانداري خراسان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي و ديگر ادارات فرهنگي اين شهرستان برگزار ميشود تا اداي ديني به اين استاد گرانقدر باشد. همچنين در اين روز از تنديس و نامگذاري ميداني در سبزوار به اسم استاد سبزواري رونمايي خواهد شد.
به گزارش ايسنا در بخش ديگري از اين نشست كه در منزل حميد سبزواري برگزار شد، اين شاعر سخناني درباره زندگي، شعر، و انقلاب بيان كرد.
انتهاي پيام
نظرات