• یکشنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۱ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 91041106405

اظهارات شديداللحن رييس حوزه هنري درباره‌ي سينما

مومني: مسوؤلان ارشاد،حساب خود را از افراد فرصت‌طلب جدا كنند

مومني: مسوؤلان ارشاد،حساب خود را از افراد فرصت‌طلب جدا كنند

رئیس حوزه هنری در جديدترين اظهار نظرش درباره‌ي چالش اخير اكران گفت: «حوزه هنری بیشترین تعامل را با وزارت ارشاد داشته است» و در عين حال مطرح كرد: «مسوولان سینمایی ارشاد، حساب خود را از افراد فرصت طلب جدا كنند.»

رئیس حوزه هنری در جديدترين اظهار نظرش درباره‌ي چالش اخير اكران گفت: «حوزه هنری بیشترین تعامل را با وزارت ارشاد داشته است» و در عين حال مطرح كرد: «مسوولان سینمایی ارشاد، حساب خود را از افراد فرصت طلب جدا كنند.»

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محسن مومنی شریف - رئیس حوزه هنری - در جمع مدیران حوزه هنری در پردیس سینما «آزادی» كه اين‌روزها نقطه عطف چالش بين معاونت سينمايي وزارت ارشاد و حوزه هنري در زمينه نمايش فيلم‌ها شده است، مواضع سینمایی حوزه هنری را تشریح و تبیین كرد.

وي سینما «آزادی» را مدرن‌ترین و پرمخاطب‌ترین سینمای كشور كه امروز الگویی برای سینماهای جدید التأسیس است، برشمرد و گفت: امروز این سینما افتخار دارد نمایشگر فیلمی (شور شیرین) باشد كه یادآور یكی از نمونه‌های برجسته و قابل افتخار انسان انقلاب اسلامی است.

مومني درباره شخصیت شهید كاوه گفت: به یاد دارم شهید عزیز محمود كاوه حتی در پیش از شهادتش نه تنها در میان مردم كردستان كه حتی در میان رزمندگان تیپ ویژه شهدا و تیپ 110 خاتم كه در آن منطقه حضور داشتند، به عنوان یك شخصیت اسطوره‌ای به حساب می‌آمد.

رييس حوزه هنري با بیان اینكه شهید كاوه جوانی مخلص، شجاع، اهل ابتكار و مهربان و صمیمی بود اظهار كرد: اینجانب خدا را سپاسگزارم كه توفیق داد به بهانه نوشتن رمان «ماه و بلوط» كه هنوز نیمه تمام مانده است، روزهایی از عمرم با یاد و خاطره آن شهید طی شود.

مومني در بخش ديگري از سخنانش تصريح كرد: رویكرد مسئولان بنیاد فارابی و وزارت محترم ارشاد را به عنوان تهیه‌كنندگان فیلم، در پرداختن به اسوه‌ها و سرداران دفاع مقدس می‌ستاییم.

وی ضمن تشكر از عوامل و كارگردان فیلم «شور شیرین»، اظهار كرد: از همه سینماگران عزیزمان كه در طول سالیان بعد از انقلاب كوشیده‌اند، ارزشهای والای مردمشان را به زیبایی نمایش دهند متشكرم.

این مسوول ادامه داد: بی‌شك سینماگران متعهد و وطن‌دوست در معرفی واقعیت‌ها و زیبایی‌های ایران بعد از انقلاب به دنیا نقش ممتازی داشته‌اند. البته كسانی هم بوده و هستند كه هنر خود را در نمایش اغراق آمیز پلشتی‌ها و زشتی‌ها به كار گرفته‌اند و همنوا با دشمن در نا امید كردن هم‌وطنان و شادكام كردن بدخواهان تلاش كرده‌اند. اما قاطبه اهالی سینمای كشور حسابشان از آنان جداست.

مومنی شریف گفت: خوشحالیم فیلم ارزشی «شور شیرین» در بهترین سینمای ایران در حال نمایش است، زیرا اگر به هر دلیل چنین اتفاقی نمی‌افتاد، حتماً بعد از نشستن گرد و خاك اختلافات این روزها، بسیاری از افراد در محضر شهید كاوه، خانواده گرامی‌اش و مردم شهیدپرورمان شرمنده می‌شدند.

رئیس حوزه هنری افزود: چرا نباید این فیلم و فیلم‌هایی از این دست در سینمای آزادی و دیگر سینماهای مناسب حوزه هنری به نمایش درآیند؟ ما از همان اول اعلام كرده‌ایم همه امكانات حوزه هنری در همه بخش‌ها در اختیار هنر و ادبیات ارزشی و انقلابی است.

به گزارش ايسنا، وی با تاكید بر اینكه اصولاً فلسفه وجودی حوزه هنری حمایت همه جانبه از هنر و ادبیات ارزشی و انقلابی است، افزود: آنانی كه حوزه هنری را می‌شناسند یا تاریخ آن را پیگیری كرده‌اند، می‌دانند كه این نهاد هر گاه متوجه انحرافی در مسیر ادبیات و هنر انقلاب شده، واكنش نشان داده و تاوان بیداری و غیرتمندی خودش را هم پرداخته است.

این مقام مسئول خاطرنشان كرد: امروز در روزگار استیلای ارزش‌های انقلابی و اسلامی كسی جرائت ندارد كه فرزندان امام (ره) عزیزمان و رهبر حكیم‌مان را به جرم دفاع از ساحت هنر انقلاب اسلامی مورد بازخواست و تنبیه قرار دهد.

مومنی شریف گفت: این روزها گاهی كسانی از سر عصبانیت یا نادانی درباره حوزه هنری سخنانی می‌گویند كه به اندازه قد و قواره شان نیست. البته بنده از همه تهیه‌كنندگان و هنرمندان آزاده، معتبر و نجیب كشورمان كه در ملأ افكار عمومی و چه در خفا و در جلسات كارشناسی از مواضع حوزه هنری حمایت كرده‌اند، متشكرم.

وی افزود: ما هدفمان صیانت از سینمایی است كه در دنیا آن را با اندیشه و عفت می‌شناسند. ما می‌گوییم نباید شرایط به گونه‌ای باشد كه سینماگران افتخار آفرین ما دستشان بسته باشد، آن گاه معدود تهیه‌كنندگان معلوم‌الحال، آزادانه به ترویج فساد بپردازند و با گرته‌برداری از بعضی فیلم‌های هالیوودی، سیمای خانواده عفیف و پاكدامن ایرانی را ملكوك كنند.

رئیس حوزه هنری با پرسش اینكه آیا نمایش ندادن فیلم‌های مفسده‌انگیز كه مورد اعتراض علمای دین و مجتهدان نماینده ولی فقیه در بلاد است، بی‌قانونی است؟ ادامه داد: ما آماده‌ایم تاوان این قانون شكنی را بدهیم.

مومنی شریف افزود: اما كدام قانون؟ قانون مجلس شورای اسلامی كه شش مجتهد عادل بر آن نظارت دارند تا خلاف شرع صورت نگیرد؟ یا قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی كه همه اعضای آن منتخب رهبری هستند و بزرگانی از عالمان دین در آنجا حضور دارند و خود شاهد بوده‌ایم كه تمام قد، مراقب حفظ وجوه شرعی تصمیمات و قوانین وضع شده هستند. یا آیین‌نامه‌ها و مقررات داخلی كه چند نفر كمتر از خودمان با هر پیشینه و هر مقدار بینش دینی می‌نویسند و اسمشان را می گذارند قانون؟! این چه قانونی است كه به بهانه آن و توسط معدود افراد خاص از انتشار كارهای مفسده‌انگیز حمایت می‌شود و بر عكس به نام آن، به علمای محترمی مانند آیت‌الله خاتمی، آیت‌الله علم الهدی و آیت‌الله صفایی كه رهبر معظم انقلاب بارها از ایشان به نیكی و روشنفكری و دلسوزی یاد كرده‌اند، اهانت می‌شود؟

وی اظهار كرد: این كه قانون نیست. اما اگر خدای ناكرده قانونی هم وجود داشت و تمام سیر منطقی خود را طی كرده بود و به تصویب رسیده بود و روزی بهانه‌ای می‌شد تا از ترویج فساد حمایت كند، به وصیت امام خمینی (ره) و به سفارش مقام معظم رهبری، مردم مسلمان موظف بودند به این قانون اعتنایی نكنند و بلكه وظیفه شرعی‌شان را انجام دهند. لذا از همه دوستان متوقع است وقتی سخن از قانون و قانون مداری می‌گویند، به بار محتوایی آن هم توجه داشته باشند.

مومني در عين حال يادآور شد: البته در یكی از شوراهای جانبی شورای عالی انقلاب فرهنگی كه زیر نظر آقای دكتر ولایتی تشكیل می‌شود و بنده هم عضو آن هستم، ضعف‌های قانونی بخش سینمای كشور مورد بازبینی قرار گرفت و با حضور نمایندگان محترم وزارت ارشاد و نهادهای دیگری مانند صدا و سیما و صاحب نظران امر، قانون بسیار خوب، مترقی و همه جانبه‌ای تهیه شد كه ان‌شاءالله امیدواریم زودتر در صحن علنی این شورا تصویب شود.

رييس حوزه هنري با بیان اینكه هدف این قانون، رشد و اعتلای سینمای دینی، انقلابی و اخلاقگراست و جلو هرگونه ترویج مفاسد و منویات بیگانگان گرفته شده است، افزود: از قضا در این قانون برای حوزه هنری هم با توجه به وزن و نقش‌اش در سینمای ایران جایگاهی قائل شده‌اند و در شوراهای تصمیم‌گیری و سیاستگذاری و حتی آموزش نیز مسئولیتی را بر دوش این نهاد برخاسته از انقلاب اسلامی گذارده‌اند.

وی اظهار داشت: واگذاری و تفویض سیاستگذاری‌ها و مسئولیتهای فرهنگی نظام به بخش‌های خارج از نظام كاملاً مغایر با منویات مقام معظم رهبری است و متأسفانه امروز همه این اختلافات و گرفتاری‌های پیش آمده به این غفلت بر می‌گردد.

مومنی شریف ادامه داد: امروز گروهی با سوء استفاده از نام تهیه‌كنندگان، جای دوست و دشمن را تعیین می‌كنند كه اصل وجودی خودشان، مورد وفاق اكثریت معتبر و محترم سینمای كشور نیست. جالب این‌كه خود مسئولان محترم سینمای كشور هم فرموده‌اند با آنان هم همسو نیستند. این یعنی اتفاقات نامبارك!

این مقام مسئول افزود: آنان حالا خدای ناكرده از سر منفعت‌جویی یا ناآگاهی اعمالی انجام می‌دهند كه كل نظام باید هزینه‌اش را بپردازد! جالب این‌كه تعدادی از این اعضای محترم چندنفره، خودشان فیلم‌هایی ساخته‌اند كه در نظام نظارتی همین وزارت ارشاد، توقیف شده‌اند. آن‌وقت ما به عنوان نظام جمهوری اسلامی ریش و قیچی را به دست چنین كسانی سپرده‌ایم!

مومنی شریف گفت: واقعیت این است كه ما نگرانی‌هایمان در حوزه سینما بیش از اینهاست كه امیدواریم در شوراهای معتبر و با حضور اهالی فكر و دلسوزان امور، تدبیر شود و تلاش‌های نظام و دولت محترم تحت‌الشعاع این لجبازی‌ها و ندانم كاری‌ها قرار نگیرد. لازم است من در خدمت همكاران عزیزم یادآوری كنم كه در سال‌های اخیر حوزه هنری بیشترین همكاری و تعامل را با وزارت ارشاد و صداوسیما و دیگر نهادهای فرهنگی داشته است.

وی ادامه داد: مخصوصاً در وزارت ارشاد ما بالاترین تعامل را در حوزه كتاب با معاونت محترم فرهنگی داریم. به انتخاب آنان انتشارات سوره مهر چهار سال متوالی است كه ناشر برگزیده سال می‌شود. در حوزهای تجسمی، نمایش و موسیقی ما همكاری های صمیمی با معاونت محترم هنری داریم. طوری كه مدیران ما در حوزه هنری با ابلاغ معاونت هنری ارشاد دبیر جشنواره‌های معتبر بین المللی فجر می شوند و ما از هیچ همكاری دریغ نمی كنیم. در استانهایمان همكاری‌های ارشاد و حوزه كم نظیر است. خود جناب آقای حسینی (وزیر) در مواردی چند، مورد مشورت ما در بعضی تصمیم گیریهای‌مان بوده‌اند.

مومني اظهار داشت: اما حالا كه بحث جدی آقایان محترم، اعتنا به قانون است، بعضی از موارد بی‌قانونی را هم من متذكر می‌شوم؛ از نگاه من، بی‌قانونی آنجا صورت می‌گیرد كه فیلم ارزشمند «شور شیرین» را به رغم قرارداد موجود با سرگروه سینما «آزادی»، به بهانه‌های واهی و صرفا برای گروكشی، به این سینما نمی‌دهند.

رئیس حوزه هنری تصریح كرد: بی‌قانونی آن‌جاست كه فردی كه خود را سخنگوی شورای صنفی نمایش می‌نامد، با گردن افراشته اعلام می‌كند كه قصد داریم سینما «آزادی» را به تعطیلی بكشانیم!

او ادامه داد: بی‌قانونی آن‌جاست كه یكی از بی‌ادبانه‌ترین بیانیه ها توسط افرادی از این شورا صادر می‌شود و بدترین اهانت‌ها را در حق حوزه هنری و مسوولین آن روا می‌دارد و بخش مسوول در وزارت ارشاد، آرد به دهان می‌گیرد و لب از لب باز نمی‌كند.

این مقام مسئول افزود: بی‌قانونی آن‌جاست كه در قبال این همه جسارت و رفتار هتاكانه شورای صنفی، مسوول مربوطه در بخش سینمایی ارشاد مصاحبه می‌كند و می‌گوید: ما دخالت نمی‌كنیم!

مومنی گفت: بی‌قانونی، هر گونه سوءاستفاده از نام فتنه و نوامیس نظام، برای تسویه حساب‌های شخصی و گروهی و انحرافی است.

وی ادامه داد: باید به عنوان مخلص كلام اعلام كنم كه حوزه هنری كه برخاسته از خون شهیدان انقلاب اسلامی است، امكانات خود را در هیچ شرایطی در اختیار افكار و اعمال منحرف و ضد نظام قرار نمی‌دهد. ولو این كه به خاطر این آرمانخواهی و انجام تكلیف، به سیاسی كاری و معامله و همدستی با جناح‌ها متهم شود. كه البته دامن حوزه الحمدلله به تمامی از این ننگ‌ها دور است و پاك خواهد بود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha