سازمان عفو بین الملل هشدار داد: اقدام اخیر باکو در آزادسازی 9 فعال سیاسی در این کشور نباید توجه جوامع بین المللی را از ادامه سخت گیری در برابر آزادی بیان در این کشور منحرف سازد. این نهاد بینالمللی بر رفع اتهام از جمعی از خبرنگاران و فعالان مدنی زندانی در این کشور از جمله آنار بایراملی ( خبرنگار محلی شبکه سحر در باکو) تاکید کرده است.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، نیکلاس بگر ـ مدیر دفتر نهادهای اروپایی سازمان عفو بین الملل ـ اظهار کرد: «در حالی که ما از آزادی به تأخیر افتاده این 9 معترض استقبال می کنیم، تاکید داریم که آنها در وهله اول هیچ گاه نباید پشت میله های زندان قرار می گرفتند.»
سازمان عفو بین الملل از دیگر سو در گزارشی که بر روی خروجی پایگاه اینترنتی خود قرار داده، از مقامات کشور آذربایجان با لحنی تاکیدی خواستار رها کردن یا رفع اتهامات جعلی علیه روزنامه نگاران: آنار بایراملی (خبرنگار محلی شبکه جهانی سحر) و رامین بایرام اف و مدافعان حقوق بشر :مهمان حسین اف، اگتای گلعلی اف، ودادی اسکندراف، و طالع خاص ممداف، و فعال سیاسی: شاهین حسن لی که هنوز در زندان به سر می برند، شده است.
بر اساس این گزارش ، آزادی 9 فعال مدنی در آذربایجان قبل از رأی گیری برای یک گزارش در مورد زندانیان سیاسی در آذربایجان انجام شده که توسط شورای کمیته اروپا در امور حقوقی و حقوق بشر در استراسبورگ انجام پذیرفته است.
این گزارش توسط کریستوفر اشتراسر، عضو پارلمان آلمان ارائه شده و حاوی اسامی 100 زندانی سیاسی بوده است که وی درخواست کرده یا بلافاصله آزاد شوند، یا محاکمه عادلانه ای داشته باشند.
بگر همچنین ادامه داده است: «ما تا حد زیادی از مورد قبول واقع شدن گزارش اشتراسر استقبال می کنیم و از مقامات آذربایجان می خواهیم برای برطرف نمودن این موضوع همکاری نمایند.»
فعالان سیاسی آزاد شده که سازمان عفو بین الملل آنها را به عنوان زندانیان وجدان معرفی کرده است عبارتند از :عارف حاجیلی، تورال عباس لی، رفعت حاجی بیگلو، احد ممدلی، محمد مجیدلی، ذوالفقار عیوض اف، صاحب کریم اف، اولوی قلی اف، و بابک حسن اف این گزارش در بخش دیگری به اتهام تورال عباس لی، رهبر بخش جوانان حزب مخالف مساوات در جمهوری آذربایجان پرداخته و اضافه کرده است وی در عملی که احتمالا برای توقف فعالیت های مبارزات انتخاباتی او بوده، در ماه جولای برای خدمت سربازی احضار گشته است. همچنین روز قبل از آنکه رئیس جمهور آذربایجان الهام علی اف دستور آزادی این نه نفر را صادر کند، هلال ممداف (سردبیر نشریه صدای تالش) به اتهام جعلی مواد مخدر بازداشت شد. بازداشت این فعال آذری در پی درخواست وی از یک هنرمند ادبیات فولکلوریک جمهوری آذربایجان (یک شاعر "میخانه سرا"ی آذری) برای قرائت اشعاری در تمجید فرهنگ تالشی به زبان روسی در جریان یک مراسم سنتی تالش های جمهوری آذربایجان در آستارا صورت گرفت.
آنار بایراملی خبرنگار محلی شبکه جهانی سحر در باکو نیز که عفو بین الملل خواهان آزادی وی شده است، از انتهای بهمن ماه سال گذشته با اتهام ساختگی و مضحک در اختیار داشتن مواد مخدر دستگیر شد و بر خلاف قوانین جمهوری آذربایجان حدود 4 ماه در حبس تحقیقی به سر برد. دستگاه قضایی این کشور در حالی که نهادهای بین المللی گوناگون در جهان و اشخاص حقیقی و حقوقی فراوان، وزارت خارجه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و مدافعان حقوق روزنامه نگاران در ایران و جمهوری آذربایجان نسبت به دستگیری وی واکنش نشان داده و اتهام این خبرنگار آزاد اندیش را ساختگی دانسته و وی را "زندانی وجدان" و محبوس تعهد حرفه ای خبرنگاری خود و قربانی منویات سیاسی حاکمیت آذربایجان خواندند، 22 خرداد ماه گذشته، خبرنگار محلی شبکه سحر را به دو سال حبس محکوم کرد.
صاحبنظران و آگاهان سیاسی در جمهوری آذربایجان به کرات تصریح کرده اند اقدام دولت این کشور در بازداشت آنار بایراملی به دلیل نگرانی و اضطراب بیش از حد ایشان از ابعاد روشنگرانه فعالیت خبررسانی سرویس آذری زبان شبکه سحر دربارهي واقعیت های جمهوری آذربایجان طراحی شده است.
انتهاي پيام
نظرات