موضوع افزودن وايتكس به شير توليدي در كشور آنقدر خبرساز شده كه حتي صفحه اختصاصي نيز براي اين ماجرا در بخش فارسي سايت دايرهالمعارف ويكيپديا بازگشايي شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در بخش فارسي ويكيپديا صفحهاي تحت عنوان "آلودگي شير در ايران" باز شده كه در آن به صورت تفصيلي به ماجراي افزودن وايتكس به شير توليدي در ايران و واكنشهاي مطرح شده درباره اين موضوع اشاره شده است.
اما خبرسازي ماجراي افزودن وايتكس به شير توليدي در ايران در حالي همچنان خبرساز است كه به تازگي دبير انجمن صنفي صنايع لبني مدعي شده كه از مطرحكنندگان اين موضوع به دادگاه شكايت خواهد كرد.
رضا باكري در حالي مدعي شده كه مسئله افزودن وايتكس به شير با هدف ايجاد تشنج در افكار عمومي مطرح شده كه پيشتر مديرعامل يكي از بزرگترين شركتهاي صنايع لبني ايران به طور صريح افزودن مواد شوينده به برخي محصولات لبني توليد داخل را تائيد كرده بود.
عليمحمد ابراهيمي به يكي از سايتهاي خبري گفته بود كه برخي توليدكنندگان مواد لبني نه تنها مواد شوينده به محصولات خود اضافه ميكنند، بلكه خيلي از خطاهاي غيربهداشتي ديگر را نيز مرتكب ميشوند.
در همين حال مديرعامل يكي ديگر از شركتهاي لبني نيز به تازگي در گفتوگو با يكي از روزنامههاي سراسري اذعان كرده كه افزودن وايتكس به شير موضو ع تازهاي نبوده و برخي از توليدكنندگان شير براي اينكه اسيديته شير را پايين بياورند، از مواد مختلفي مانند سود استفاده ميكنند تا بتوانند محصول را به كارخانهها بفروشند. هر روز هم ماده جديدتري به جاي مواد قبلي استفاده ميكنند تا در آزمايشگاههاي صنعتي كارخانهها مشخص نشود؛ اگرچه اكثر كارخانهها دستگاههاي پيشرفتهاي دارند و متوجه اين تخلفات ميشوند.
به گفته محسن فولادي، در شيرهايي كه به وسيله ماشينهاي شيركش از روستاها يا دامداران سنتي جمعآوري ميشود، احتمال تقلب بيشتري وجود دارد و ميتوان گفت 90 درصد تقلبها توسط آنها صورت ميگيرد.
اين فعال صنعت لبنيات همچنين تاكيد كرده كه امكان تشخيص مواد افزوده شده غيرمجاز به شير براي مصرفكننده وجود ندارد.
به گزارش ايسنا، تاکنون اتحادیه سراسری دامداران و انجمن صنفی گاوداران موضوع افزودن وايتكس به شير را رد کردهاند، اما اتحاديه تعاونيهاي سراسري لبني ايران و سازمان دامپزشكي احتمال وقوع آنرا زیاد دانستهاند.
ايسنا چندي پيش طي گزارشي از افزودن وايكتس به شير توليدي در مراكز سنتي كشور خبر داد. اين گزارش در ادامه با واكنش سازمان ملي استاندارد ايران مواجه شده و اين سازمان تاكيد كرد كه مراكز توليد صنعتي شير تحت نظارت و كنترل اين سازمان و وزارت بهداشت هستند و امكان استفاده از وايتكس در مراكز توليد شير صنعتي كشور وجود ندارد. البته در آن گزارش هم به اين موضوع اشاره شده بود كه وايتكس به شير توليدي در مراكز سنتي اضافه ميشود و نه شير توليدي در مراكز صنعتي.
انتهاي پيام
نظرات