• شنبه / ۳ تیر ۱۳۹۱ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91040301160

مسوولان مرتبط به جاي انكار نظارت كنند

تلاش براي غيرواقعي خواندن موضوع شيرهاي وايتكس‌دار

تلاش براي غيرواقعي خواندن موضوع شيرهاي وايتكس‌دار

انتشار خبر مربوط به افزودن وايتكس به شير خام توليدي در كشور در حالي با واكنش منفي وزارت بهداشت و سازمان استاندارد مواجه شده كه اظهارات ساير مسوولان و فعالان صنعت لبني اين موضوع را تائيد مي‌كند.

انتشار خبر مربوط به افزودن وايتكس به شير خام توليدي در كشور در حالي با واكنش منفي وزارت بهداشت و سازمان استاندارد مواجه شده كه اظهارات ساير مسوولان و فعالان صنعت لبني اين موضوع را تائيد مي‌كند.

چند روز پيش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) طي گزارشي از افزودن وايكتس به شير خام توليدي در مراكز سنتي كشور خبر داد. اين گزارش در ادامه با واكنش سازمان ملي استاندارد ايران مواجه شده و اين سازمان تاكيد كرد كه مراكز توليد صنعتي شير تحت نظارت و كنترل اين سازمان و وزارت بهداشت هستند و امكان استفاده از وايتكس در مراكز توليد شير صنعتي كشور وجود ندارد.

البته در گزارش ايسنا هم به اين موضوع اشاره شده بود كه وايتكس به شير توليدي در مراكز سنتي اضافه مي‌شود و نه شير توليدي در مراكز صنعتي. بنابراين اصولا نيازي هم نبود كه سازمان ملي استاندارد ايران توضيحي درباره افزودن وايتكس به شير بدهد.

در همين حال معاون سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت به تازگي گفته كه انواع شير مصرفي در بازار اكسيدان يا وايتكس ندارند.

به گفته بهروز جنت، موادي كه با نشان و پروانه ساخت وزارت بهداشت در بازار عرضه مي‌شوند، هيچ مشكلي ندارند. شايد اگر 20 سال قبل چنين مباحثي مطرح مي‌شد، تصور آن ممكن بود، اما كيفيت شيرخام توليدي در كشور طي 10 تا 20 سال اخير به شدت ارتقا يافته؛ هرچند كه جاي پيشرفت باقي است.

اين مقام مسوول در حالي از نظارت سازمان دامپزشكي بر كيفيت شيرخام توليدي در مراكز سنتي خبر داده كه مسوولان اين سازمان درباره افزودن وايتكس به شير خام نظر ديگري دارند.

چند روز پيش رئیس انجمن ملی حمایت حقوق مصرف‌کنندگان در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به ارسال گزارشهايي مبني بر افزودن وايتكس به شير به اين انجمن گفته بود كه اين موضوع در دست بررسي است.

به گفته محمد جعفري، وجود وايتكس به شير موضوع چندان تازه‌اي هم نيست.

در همين حال مدير عامل اتحاديه تعاوني‌هاي سراسري لبني ايران اذعان كرده كه برخي افراد سودجو كه شير را از دامداري‌ها مي‌خرند و به كارخانه‌ها مي‌فروشند، براي اين‌كه دستگاه خنك‌كننده مخصوص شير را ندارند، براي پايين نگه داشتن بار ميكروبي و ميزان اسيديته شير به آن وايتكس اضافه مي‌كنند.

به گفته محمدرضا اسماعيلي، كارخانه‌هاي لبني با آزمايشگاههاي مجهزي كه دارند شير آغشته به مواد افزودني غيرمجاز مانند وايتكس را شناسايي مي‌كنند. البته به گفته وي ممكن است در اين بين زد و بندهايي هم صورت گيرد و شير وايتكس‌دار به كارخانه لبني فروخته شود.

در همين حال معاون بهداشت و پيشگيري سازمان دامپزشكي نيز خبر داده كه ممكن است تخلفهايي در مورد شير خام صورت گيرد، اما اين مسئله به معناي فراگير بودن آن نيست.

به گفته محسن مشكات، سازمان دامپزشكي تا زماني كه شير خام تحويل كارخانه‌هاي لبني داده شود، مسووليت دارد و پس از آن مسووليت برعهده وزارت بهداشت و ساير دستگاههاي مربوطه است.

با در نظر گرفتن تمامي اظهارات فوق بايد گفت كه بهتر است وزارت بهداشت، سازمان استاندارد و سازمان دامپزشكي به جاي دادن جوابيه و توضيح به رسانه‌ها و انكار واقعيات، نظارت خود را بر كيفيت و استاندارد شير توليدي در كشور افزايش دهند تا جلوي به اصطلاح همان افراد سودجويي را كه به شير وايتكس مي‌زنند را بگيرند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha