• چهارشنبه / ۲۴ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 91032414046

دانشمندان در برابر معماي حيات ميكروب‌هاي مناطق سخت آتشفشاني!

دانشمندان در برابر معماي حيات ميكروب‌هاي مناطق سخت آتشفشاني!

تحليل‌هاي جديد دي ان اي از خاك‌هاي واقع در مناطق آتشفشاني از وجود انواع ميكروب‌ها و قارچ‌ها حكايت مي‌كند.

تحليل‌هاي جديد دي ان اي از خاك‌هاي واقع در مناطق آتشفشاني از وجود انواع ميكروب‌ها و قارچ‌ها حكايت مي‌كند.

به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، يك تحليل جديد دي ان اي از خاك‌هاي سنگي چشم‌اندازهاي مريخ‌مانند بر روي تعدادي از آتشفشان‌هاي آمريكاي جنوبي نشان‌دهنده وجود انواع باكتري، قارچ و ساير ارگانيسم‌هاي بدوي به نام آركيا است. اين موجودات رويكرد متفاوتي را در تبديل انرژي در مقايسه با هم‌نوعانشان در ساير نقاط جهان دارند.

به گفته «رايان لينچ» محقق دانشگاه كلورادو و يابنده اين ارگانيسم‌ها، اين موجودات دست كم پنج درصد متفاوت از هر مولفه ديگر حاضر در پايگاه داده دي ان اي شامل 2.5ميليون توالي هستند. اين پايگاه داده شامل مجموعه‌ تقريباً كامل ميكروب‌هاست.

نمونه‌هاي خاك گرفته شده از دامنه‌‌هاي خشك بلندترين آتش‌فشان‌هاي منطقه آتاكاما تقريباً هيچ مامني براي موجودات زنده ارائه نمي‌دهد. بخش اعظم برف پراكنده كه در اين منطقه بر روي زمين مي‌بارد بسيار زود و پس از برخورد با زمين به جو بازمي‌گردد. بنابراين خاك عاري از مواد مغذي بوده و سطوح نيتروژن موجود در نمونه‌هاي دانشمندان پايين‌تر از محدوده تعيين شده بود.

تشعشع پرتو ماوراءبنفش در اين محيط مرتفع مي‌تواند دو برابر شديدتر از يك بيابان پست باشد. با در نظر گرفتن چنين شرايطي، اين موضوع كه ارگانيسم‌هاي كشف شده چگونه تحت چنين شرايطي زنده مي‌مانند يك معماست.

گرچه دانشمندان به دنبال ژن‌‌هاي دخيل در فتوسنتز گشتند و با استفاده از تكنيك‌هاي فلورسنت سلول‌ها را با هدف يافتن كلروفيل مطالعه كردند، اما نتوانستند هيچ نوع مدركي در خصوص اين كه اين ميكروب‌ها فتوسنتزكننده هستند، پيدا كنند. آن‌ها بر اين باورند كه ميكروب‌هاي مزبور ممكن است به آرامي انرژي را با استفاده از واكنش‌هاي شيميايي تبديل كنند.

مطالعه اين ميكروب‌ها و كشف چگونگي زيست آن‌ها در چنين شرايط سختي رويكردهاي نويني را در رابطه با زندگي بر روي زمين در اختيار محققان مي‌گذارد.

نتايج اين تحقيق در ژورنال Geophysical Research-Biogeosciences انتشار يافت.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha