محققان مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، براي نخستین بار در کشور موفق به تهیه فرمولاسیون قرص جوشان گیاهی چای سبز برای دهانشویه شدند.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، دکتر حمیدرضا عرب، محقق و پژوهشگر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص اظهار كرد: چای سبز حاوی پلی فنولهای (آنتی اکسیدان) بسیار قوی است و بر اساس تحقیقات مشخص شده است که این خاصیت چای میتواند بر روی رشد داخل دهان و مجاور لبه لثه و التهاب لثه تاثیرگذار باشد.
وي با بيان اینکه با مشارکت اعضاي هیات علمی دانشکده داروسازی ماده موثره چای سبز فرموله شد، خاطرنشان کرد: با توجه به فرار بودن پلی فنول (ماده موثره چای سبز) و به منظور حمل و استفاده راحتتر این دهانشویه به صورت قرص جوشان ساخته شد.
عضو هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشكي مشهد خاطرنشان کرد: بر اساس کارآزمایی بالینی که بر روی دو گروه از بیماران به روش استفاده از دارو و دارونما انجام گرفت، نتایج نشان از کاهش خونریزی، کاهش التهاب لثه و کاهش تجمع رسوبات میکروبی در گروهی بود که از این دارو استفاده میکردند.
عرب، مدت اجرای این طرح را سه ماه اعلام و در خصوص بیماریهای لثه اظهار كرد: عامل بیماریهای لثه رسوبات میکروبی هستند که در مجاورت لبه لثه قرار میگیرند و موجب برانگیخته شدن واکنش آماسی لثه شده و در درازمدت نيز تخریب امساج لثهای را به همراه دارد.
عضو هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای کنترل رسوبات میکروبی از دو روش مکانیکی از جمله مسواک و جرم گیری توسط پزشک و شیمیایی با استفاده از مواد دهانشویه استفاده میشود، تصريح كرد: در بین مواد شیمیایی مواد گیاهی از جمله چای سبز نیز از جایگاه خاصی برخوردار هستند.
بر اساس اين گزارش، این طرح با مشارکت اعضاي هیات علمی دانشکدههاي دندانپزشکی و داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله دکتر احمد معروفیان، دکتر حسین عرفایی، دکتر علی فروزانفر، دکتر رامین ساختیانچی و دکتر حمید رضا عرب به اجرا درآمده است.
انتهاي پيام
نظرات