عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: كورتون خوراكي و تزريقي ممكن است مشكلاتي را در فرد ايجاد كند به همين دليل افراد مبتلا به بيماري "پسوريازيس" نبايد اين دارو را بدون مشورت پزشك مصرف كنند.
دكتر محمد اميديان در گفتوگو با خبرنگار سلامت ايسنا منطقه خوزستان اظهار كرد: بيماري "پسوريازيس" كه در اصطلاح عاميانه به آن "صدف" نيز ميگويند يك بيماري ارثي و ژنتيكي است كه شيوع بالايي دارد و تقريبا يك تا سه درصد افراد جامعه به اين بيماري مبتلا ميشوند.
وي با بيان اينكه شيوع اين بيماري در شهر اهواز نيز زياد است، افزود: علائم اين بيماري گاه از دوران كودكي بروز ميكند و در برخي موارد نيز اين علائم ممكن است تا چند سال پنهان بمانند. بروز ضايعات قرمز رنگ، ورقه شدن پوست بدن، خارش و در برخي موارد ترشح از مهمترين علائم پسوريازيس است. در برخي موارد نيز اين بيماري در ناحيه ناخنها بروز ميكند و در چنين مواردي ممكن است ناخنها ريزش داشته باشند.
اميديان تصريح كرد: هنوز روش درماني قطعي براي اين بيماري كشف نشده است و در صورتي كه فردي به صورت ارثي به اين بيماري مبتلا شود، تا پايان عمر با علائم آن درگير خواهد بود و تنها ميتوان اين بيماري را توسط پمادهاي موضعي كورتوندار كنترل كرد؛ البته به محض قطع استفاده از دارو، علائم بيماري دوباره ظاهر ميشوند.
اين متخصص پوست خاطرنشان كرد: ضربه شديد، استرس، مشكلات عاطفي، عفونتهاي ويروسي و باكتريايي، برخي داروهاي مربوط به بيماريهاي قلبي و گاهي اشعه خورشيد در بروز عارضه پسوريازيس موثرند. اين بيماري معمولا مشكلي براي فرد ايجاد نميكند، ولي اگر درمان نشود ممكن است موجب ايجاد تاولهاي چركي شود و مشكلاتي مانند تب شديد در فرد مبتلا ايجاد كند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز ادامه داد: در صورت بيتوجهي به اين بيماري، حتي ممكن است فرد مبتلا به هپاتيت هم گرفتار شود و در نتيجه بايد به موقع براي درمان اقدام شود تا بيماري وارد فاز خطرناك نشود.
اميديان تاكيد كرد: افراد مبتلا به اين بيماري بايد از درمان خودسرانه پرهيز كنند؛ گاهي برخي افراد بدون مشورت پزشك از كورتونهاي خوراكي و يا تزريقي استفاده ميكنند كه موجب بروز عوارض بسيار خطرناكي در آنها ميشود.
انتهاي پیام
نظرات