• چهارشنبه / ۳ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 91030301987
  • خبرنگار : 71078

مدير كل نظارت بر مواد آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو:

به جاي بستن مرزها به صورت هوشمندانه با قاچاق فرآورده‌هاي سلامت محور مقابله مي‌كنيم

به جاي بستن مرزها به صورت هوشمندانه با قاچاق فرآورده‌هاي سلامت محور مقابله مي‌كنيم

مدير كل نظارت بر مواد آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو گفت: امروزه مانند گذشته نمي‌توان با بستن مرزها از ورود كالاهاي قاچاق و تقلبي جلوگيري كرد بلكه بايد با طراحي و اجراي يك سيستم پايش هوشمندانه مسير فرآورده‌هاي قاچاق از محصولات غير قاچاق را تشخيص داد و از اين طريق با قاچاق و تقلب در فرآورده‌هاي سلامت محور مبارزه كرد.

مدير كل نظارت بر مواد آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو گفت: امروزه مانند گذشته نمي‌توان با بستن مرزها از ورود كالاهاي قاچاق و تقلبي جلوگيري كرد بلكه بايد با طراحي و اجراي يك سيستم پايش هوشمندانه مسير فرآورده‌هاي قاچاق از محصولات غير قاچاق را تشخيص داد و از اين طريق با قاچاق و تقلب در فرآورده‌هاي سلامت محور مبارزه كرد.

به گزارش خبرنگار سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر عبدالعظيم بهفر در نشست خبري معرفي نظام پايش و بررسي كالاهاي سلامت محور افزود: اين نظام اجزاي مختلفي دارد كه يكي از اركان آن نظام برچسب گذاري به منظور كنترل اصالت و سلامت كالاست.

وي با اشاره به نظام‌هاي پايشي در دنيا اظهار كرد: پايش‌هاي پيش از عرضه به بازار و پايش‌هاي كالا در سطح بازار و عرضه دو نوع سيستم پايشي رايج در دنيا هستند. طراحي نظام پايش فراورده‌هاي سلامت محور در حال حاضر به گونه‌اي است كه به سمت كنترل در سطح عرضه پيش مي‌رويم. به اين منظور لازم است مشخصه‌اي وجود داشته باشد تا كالا هنگام توليد، ورود به كشور، عرضه و مصرف مسير آن قابل رديابي باشد به همين منظور برچسب كنترل اصالت و سلامت كالا را طراحي كرده‌ايم.

مدير كل نظارت بر مواد آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: باركد عددي طراحي شده در اين سيستم حتي از سيستم‌هاي كشورهاي پيشرفته اروپايي مانند اعضاي اتحاديه اروپا نيز پيشرفته‌تر است. در اين سيستم نوعي سيستم بازرسي طراحي كرده‌ايم كه مخصوص بازرسان است علاوه بر آن يك سيستم نيز مخصوص مصرف كننده نهايي كالاهاست و او با استفاده از آن مي‌تواند از سلامت و اصالت كالا مطمئن شود. علاوه بر آن يك سيستم پايش نيز مخصوص سازمان غذا و دارو طراحي كرده‌ايم تا بتوانيم باركد دو بعدي را چك كنيم.

وي با اشاره به قاچاق و تقلب فرآورده‌هاي سلامت محور اظهار كرد: بحث قاچاق و تقلب فرآورده‌هاي سلامت محور تنها مشكل كشور ما نيست بلكه معضلي جهاني محسوب مي شود. در اين شرايط توجه سازمان جهاني بهداشت به اين موضوع جلب شده است و در حال تصويب كنوانسيوني در اين زمينه است و به نظر مي‌رسد در سال جاري اين كنوانسيون به تصويب برسد.

بهفر در ادامه اظهار كرد: تغييراتي در نوع نگاه اتحاديه اروپا در زمينه قاچاق و تقلب فرآورده‌هاي سلامت محور به وجود آمده است به طوري كه تقلب و قاچاق دارو را به عنوان يك جرم تلقي مي‌كنند. البته قاچاق و تقلب در كشورهايي بيشتر رواج دارد كه سيستم نظارتي ضعيف تري دارند و ما اميدواريم كه با اجراي اين سيستم پايش به يكي از قدرتمندترين كشورها در زمينه مقابله با قاچاق و تقلب كالاهاي سلامت محور تبديل شويم.

مدير كل نظارت بر مواد آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو افزود: اتحاديه اروپا سيستم پايشي خود را از سال 2010 در برخي از كشورهاي عضو اتحاديه مانند تركيه اجباري كرده بود چرا كه اين كشور مركز ترانزيت كالاهاي قاچاق بود. اين سيستم تا سال 2017 نيز در آمريكا كامل مي شود.

بهفر در ادامه گفت: در زمينه اهميت و ميزان قاچاق و تقلب در فرآورده‌هاي سلامت محور، فراورده‌هاي دارويي و مكمل ها در رتبه اول، تجهيزات و لوازم پزشكي در رتبه دوم و مواد آرايشي و بهداشتي در رتبه سوم قرار دارند بنابراين فعاليت‌هاي سازمان غذا و دارو شامل تمام فراورده‌هاي سلامت محور مي‌شود و مشكل قاچاق در كشور به حداقل مي‌رسد.

مدير كل نظارت بر مواد آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو در زمينه فراورده‌هاي سلامت محور يكي از مباحث مهم عوارض جانبي آنهاست. در اين شرايط بيماران مي‌توانند عوارض جانبي داروها را به پزشك و داروخانه منتقل كنند تا ثبت شود. اين گزارش‌ها سپس به مركز ارسال مي‌شود و جمع بندي‌هاي لازم در اين زمينه صورت مي‌گيرد.

بهفر در پايان گفت: سه چرخه در زمينه كالاها وجود دارد كه از جمله آنها به چرخه واردات، چرخه توليد و عرضه مي‌توان اشاره كرد. ما پايش چرخه توليد را كامل كرده‌ايم و چرخه توزيع نيز تا يكي دو ماه آينده تكميل مي‌شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha