• شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۳:۲۶
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 91023018037
  • خبرنگار : 71408

گزارش ايسنا از بخش پاياني همايش حمايت و صيانت محصولات فرهنگي

وزير ارشاد: بحث صيانت از آثار فرهنگي،هنري فراتر از سازمان سينمايي است

وزير ارشاد: بحث صيانت از آثار فرهنگي،هنري فراتر از سازمان سينمايي است

بخش پاياني همايش حمايت و صيانت از توليدات فرهنگي، هنري با سخنراني وزير ارشاد، دبير ستاد، نماينده قوه قضائيه و سيد ضياء هاشمي به عنوان رياست اتحاديه تهيه‌كنندگان سينما همراه شد.

بخش پاياني همايش حمايت و صيانت از توليدات فرهنگي، هنري با سخنراني وزير ارشاد، دبير ستاد، نماينده قوه قضائيه و سيد ضياء هاشمي به عنوان رياست اتحاديه تهيه‌كنندگان سينما همراه شد.

به گزارش خبرنگار هنري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سيد محمد حسيني در همايش حمايت و صيانت از توليدات فرهنگي و هنري كه صبح امروز ـ 30 ارديبهشت ماه ـ در مركز همايش‌هاي بين‌المللي صدا و سيما برگزار شد، اظهار كرد: در گذشته در بحث صيانت از آثار فرهنگي اقداماتي انجام شد كه بيشتر اين اقدامات بر روي فيلم‌هاي سينمايي متمركز بود.

وي توضيح داد: در بخش فيلم‌ها و سريال‌هايي كه در داخل توليد مي‌شد گاها ممكن بود براي يك اثر تا چند ميليارد تومان هزينه شود اما افراد سودجو به راحتي از آن سوء استفاده مي‌كردند و متاسفانه اين موضوع باعث دلسردي سرمايه‌گذاران مي‌شد و آن‌ها به توليد آثار دم دستي ترغيب مي‌شدند، به همين دليل دوستان در موسسه رسانه‌هاي تصويري در سال‌هاي قبل چنين معضلي را پيگيري كردند اما اكنون مي‌توان گفت كه بحث صيانت از آثار فرهنگي و هنري بسيار فراتر از سازمان سينمايي است.

وزير ارشاد در بخش ديگري از سخنانش تاكيد كرد: اكنون حمايت و صيانت از آثار فرهنگي و هنري به مجموعه‌اي از اقدامات در حوزه‌هاي مختلف نيازمند است به همين منظور ستادي تشكيل شده است كه وظيفه آن مراقبت، پيشگيري، حمايت و همچنين برخورد با توزيع آثار غيرمجاز در بخش هاي مختلف است.

سيد محمد حسيني در اين بخش از سخنانش توليد محصولات با كيفيت را يكي از راه‌هاي جلوگيري از ورود محصولات خارجي غيرمجاز دانست و اظهار كرد: اگر توليد محصولات فرهنگي و هنري ما در عين كيفيت مناسب رونق هم داشته باشد، مردم كمتر به سمت محصولات خارجي حركت مي‌كنند. در واقع فكر مي‌كنم در حال حاضر مهمترين فعاليت در جهت جلوگيري از توزيع محصولات فرهنگي غيرمجاز، توليد آثار داخلي خوب در اين زمينه است. حال اين آثار مي‌تواند در بخش‌هاي مختلفي از جمله فيلم، كتاب، موسيقي و ... انجام پذيرد.

وزير ارشاد در بخش ديگري از سخنانش توزيع مناسب محصولات فرهنگي را يكي ديگر از بحث‌هاي بسيار مهم در جهت جلوگيري از رواج محصولات غيرمجاز دانست و خاطرنشان كرد: فكر مي‌كنم توليد محصولات فرهنگي خوب نيمي از كار ماست. اما نيم ديگر فعاليت بايد بر روي توزيع درست محصولات برنامه‌ريزي شود. در واقع اگر سيستم توزيع مختل باشد، توليد كننده با زيان روبرو شده و دلسرد مي‌شود.

وي تشكيل ستاد صيانت و حمايت از آثار فرهنگي و هنري را در راستاي هماهنگي بين نهادهاي مختلف دانست و افزود: براي يك نظام مقتدر زيبنده نيست كه افرادي بخواهند در روند توليد و توزيع محصولات فرهنگي آن اخلال ايجاد كنند، و اينگونه تلقي شود كه گويا ما در حال تعلل در اين زمينه هستيم. اساسا تشكيل ستاد حمايت و صيانت از آثار فرهنگي و هنري و به ويژه انجام اقدامات فراگير و جدي در اين زمينه باعث مي‌شود كه حتي برخي از سودجويان اين عرصه را خالي كنند.

به گزارش ايسنا، وزير ارشاد در بخش ديگري از سخنانش به لزوم حمايت جدي از توليدات فرهنگي و هنري داخلي اشاره كرد و گفت: ما در بحث حمايت اقدامات خود را انجام مي‌دهيم تا هنرمندان متعهد بتوانند در همه بخش‌ها، توليدات خود را داشته باشند تا بتوانيم در نبرد فرهنگي كه اكنون درگير آن هستيم پرقدرت‌تر حاضر شويم به همين جهت ما سعي مي‌كنيم در سرمايه‌گذاري اوليه، پخش و تبليغات محصولات هنرمندان را ياري كنيم. رسانه ملي هم مي‌تواند با اقدامات و همچنين تبليغات مناسب خود علاوه بر كمك به اين عرصه در فرهنگ سازي استفاده از محصولات مجاز داخلي ياري‌گر ما باشد.

سيدمحمد حسيني در پايان سخنانش خاطرنشان كرد: لايحه مالكيت ادبي، هنري و حقوق مربوط به آن، سال گذشته به صورت جامع تدوين شد و اكنون مراحل پاياني را طي مي‌كند. همچنين آيين‌نامه اجرايي مركز رسانه‌هاي ديجيتال نيز به صورت كاملا جامع تدوين شده است كه مي‌تواند باعث حمايت از محصولات فرهنگي و هنري داخلي باشد.

وي خاطرنشان كرد: همچنين يكي از دلايل پخش غيرمجاز محصولات سمعي و بصري در خارج از كشور ، عضو نبودن ايران در برخي از كنوانسيون‌هاي بين‌المللي كه اكنون اعضاي دفتر حقوقي ارشاد در اين مجامع شركت كرده تا ببينيم عضويت در آنها به صلاح‌مان است يا خير؟!.

به گزارش ايسنا، در ادامه اين مراسم جابري انصاري ـ دبير ستاد صيانت از آثار فرهنگي هنري ـ با بيان اينكه اين ستاد با عزم جدي به فعاليت خود ادامه مي‌دهد گفت: تشكيل مركز بازرسي در ستاد به منظور رصد غيرمحسوس بازار با كمك پليس امنيت، امحاي بيش از يك ميليون و 250 هزار نسخه محصولات سمعي و بصري غيرمجاز در مدت كار ستاد، تدوين دستورالعمل و بازرسي و نظارت محصولات، يك دست كردن هولوگرام محصولات در بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي، موسسه رسانه‌هاي تصويري و ... برگزاري جلساتي با سازمان فرهنگي هنري شهرداري به منظور فرهنگ سازي استفاده از محصولات و همچنين راه‌اندازي شبكه اطلاع‌رساني و تلفن گويا براي معرفي متخلفان از جمله برنامه‌هايي است كه ما در اين مدت در ستاد صيانت از آثار فرهنگي و هنري انجام داده‌ايم.

به گزارش ايسنا، سخنران بعدي اين همايش دكتر خرم‌آبادي نماينده قوه قضاييه بود كه وي در بررسي ابعاد حقوقي صيانت از آثار فرهنگي و هنري سخن گفت.

خرم‌آبادي در بخشي از سخنانش به دو كارگروه فعال در اين زمينه اشاره و اظهار كرد: در اين زمينه كارگروه مبارزه با عرضه محصولات فرهنگي و هنري غيرمجاز كه وظيفه‌اي سلبي، كارگروه بررسي و پيشنهاد ضوابط و مقررات كه وظيفه‌اي ايجابي دارد تشكيل شده است.

وي ادامه داد: مهمترين ابزار قوه قضاييه در برخورد با ناهنجاري‌هاي فرهنگي و هنري قانون است كه الحمدالله قوانين خوبي در زمينه مبارزه با توليد، عرضه و انتشار محصولات فرهنگي مخرب و جلوگيري از تخريب آثار مفيد تصويب شده است كه اگر به دقت اجرا شود، بسياري از مشكلات ما رفع مي‌شود اما طبيعتا چنين كاري مستلزم همكاري نهادهاي مختلف است.

به گزارش ايسنا، سيد ضيا هاشمي ـ‌ رييس اتحاديه تهيه كنندگان سينماي ايران ـ هم در بخشي از اين همايش ضمن ارائه گزارشي از وضعيت عرضه غيرمجاز محصولات سينمايي گفت: ما در عرضه محصولات غيرمجاز با دو جبهه داخلي و خارجي روبرو هستيم.

وي توضيح داد: در عرصه داخلي ما متاسفانه با فقدان قانون و همچنين برخوردهاي چكشي روبرو بوديم كه واقعا بايد از همكاري پليس امنيت در طي مدت اخير، جهت جلوگيري از عرضه غيرمجاز آثار تشكر كنيم. البته نكته ديگري كه در عرصه داخلي با آن روبرو هستيم، كم كاري فرهنگي است كه خودمان انجام مي‌دهيم. يعني ما ارتباط با محصولات‌مان امنيت لازم را چه در توليد و چه در عرضه برقرار نكرده‌ايم.

هاشمي در پايان سخنانش يادآور شد: در عرصه خارجي هم يكي از نقاط مهمي كه ما از آن ضربه خورده‌ايم، نمايش فيلم‌هاي سينماي ايراني در شبكه‌هاي ماهواره‌اي است كه بلافاصله پس از توزيع رسمي در بازار كشور انجام مي‌شود. ما در اين زمينه با مشكل عدم عضويت در كنوانسيون‌هاي بين‌المللي روبرو هستيم و براي رفع آن فعلا اقدامات جزيي را مانند ثبت بين المللي آثار انجام داده‌ايم.

به گزارش ايسنا، در همايش حمايت و صيانت از آثار فرهنگي و هنري از 10 فردي كه مقالاتي را به اين همايش ارسال كردند،تجليل شد.

در اين بخش ابراهيم پولادي، بهروز مرامي، عليرضا جماعت‌لو، وحيد خاشعي، مهدي خليل‌زاده، مجيد ملكان، محمدمهدي انصاري، زهرا واعظي، مريم سلطاني، و حوا ابراهيم‌پور جوايز خود را از وزير ارشاد گرفتند.

همچنين احمد داورزني يكي از اعضاي صنف پوشاك نيز به عنوان آخرين سخنران مراسم توضيحاتي را پيرامون عرضه البسه و لزوم حمايت از حقوق پديدآورندگان را بيان كرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha