مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی یکی از رویکردهای این بنیاد را برقراری ارتباط بیشتر و مستمر با رسانهها عنوان کرد و گفت: در سایه این ارتباط میتوان مشکلات را مطرح و دنبال کرد
سرهنگ علیرضا جلالی فراهانی در بازدید از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی- با تقدیر از فعالیتهای این خبرگزاری در عرصههای مختلف از جمله حوزه دفاع مقدس، با اشاره به حضور موثر دانشجویان در جامعه، گفت: نکتهای که دانشجویان باید همواره مورد توجه و سرلوحه فعالیتهای خود قرار دهند سخنان امام راحل است. سخنان ایشان فرازمانی است. ایشان براساس بینش عمیق و سرشار خويش، مسائل را بیان و حوادث را ارزیابی میکردند و برهمین اساس است که هر روز که مطلبی از ایشان خوانده میشود به نظر ميرسد که امروز را میدیده و پیشبینی میکردهاند.
وی دانشجویان را پایه اصلی انقلاب دانست و گفت: علما به مردم خط فکر داده و مسیر را روشن کردند و جوانان انقلاب را به نتیجه رساندند و باید آینده انقلاب نیز باید به دست همین جوانان حفظ شود.
سرهنگ جلالی فراهانی عملکرد جوانان در دوران جنگ تحمیلی را قابل توجه عنوان و اظهار کرد: در زمان جنگ، جوانان به خوبی عمل کرند ولی جنگ امروز به مراتب سختتر از جنگ دیروز است چرا که ما در دوران دفاع مقدش با دشمن مشخصی میجنگیدیم و از کم و کیف یکدیگر باخبر بودیم اما امروز، جنگ فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است و در این میان آنچه بیشتر به جوانان مربوط شده و آنها را درگیر میکند جنگ فرهنگی است که از ما تلفات بسياري میگیرد و ما یا متوجه نمیشویم یا دیر متوجه میشویم.
وی بر لزوم هوشیاری هرچه بیشتر جوانان امروز در مواجهه با جنگ نرم تأکید کرد و گفت: بخشی از فعالیت خبرگزاریها باید در این زمینه بوده و در این حوزه خط پدافندی برای خودشان تعریف کرده و از سلاحهای رسانه برای مبارزه استفاده کنند.علیرغم تیزهوشی جوانانمان در حوزههایی همچون اینترنت، موبایل و ماهواره، بسیار ضربه میخوریم چراکه تمامی اقدامات ادارهکنندگان این جنگ نامحسوس با برنامهریزی انجام میشود. جوانان ما بسیار تیزهوش هستند اما دشمن برای ضربه زدن به بدنه جوان نظام ما از روشهای فریبکارانه خاصی بهره میبرد و در برخی موارد جوانان ناخواسته به حوزههایی وارد میشود که آنها را به دام میاندازد.
وی در بخشي ديگر از سخنانش گفت:علیرغم دارا بودن نخبگان بسیار، در مقابله با جنگ نرم و در مقایسه با دفاع فیزیکی، ما در دفاع فرهنگی ضعیف هستیم. تجربه گذشته در این بخش بسیار کمک کننده خواهد بود. بسیاری از جوانان امروزی دوست دارند ببینند جوانان آن روز چه کردند. این مهم در وصیتنامهها قابل پیگیری است. اگر به فرهنگ دفاع مقدس توجه شود حرفهای بسیاری برای گفتن هست و اگر جوانان و رزمندگان را بتوانیم به هم پيوند بدهيم جوانان با الگوهای بسیار خوبی مواجه ميشوند و درصد آزمون و خطا در زندگی آنها کاهش مییابد. آنان میتوانند با بهرهگیری از این الگوها راه درست زندگی را پیدا کنند و بنیاد حفظ آثار براي همكاري در حوزه نشر وصیتنامههاي شهداء و به ویژه دانشجویان شهید با خبرگزاري ايسنا آماده است.
وی در ادامه ضمن اشاره به دفاع جوانمردانه رزمندگان از کشور که دشمنان نیز بارها به آن اذعان کردهاند، گفت: در زمان جنگ قانونی برای فرماندهان در خصوص مقابله به مثل وجود دارد که فرماندهان ما براساس اعتقادات دینی و اخلاقی خود از این قانون استفاده نکردند و برخلاف دشمن که برای پیروز شدن از هر وسیلهای علیه ملت ایران بهره برد و حتی به بمباران شهرها متوسل میشد، فرماندهان ما جنگ را تنها در اماکن نظامی و در برابر نظامیان مجاز میدانستند. شاید یکی از دلایل افزایش مدت زمان جنگ اکراه از کشاندن جنگ به شهرهای عراق توسط ایران بود که این یک محدودیت در حوزه مباحث نظامی به حساب میآید. یکی از ادعاهای ما در زمان جنگ با استناد به سخنان دشمن این است که با دشمن مردانه جنگیدیم.
وی افزود: اینکه ما با دنیا میجنگیدیم برای جوانان امروز سوال است. جوانان ما باید بدانند که در آن زمان ما به ظاهر با عراق میجنگیدیم ولی عراق توسط تمامی کشورهای غربی و اروپایی از نظر سلاح و تجهیزات حمایت و تأمین میشد. ما در دو روز اول «عملیات والفجر8 » فتح فاو، 63 فروند هواپیماي عراقي را سرنگون كرديم ولی تنها در عرض چند روز اسکادران آنها توسط غرب تکمیل شد. البته در زمان آغاز جنگ از نظر تجهیزات نظامی با مشکلاتی روبرو بودیم. نیروهای ارتش علیرغم وجود سلاحهای پیشرفته در کشور با طرز استفاده برخی تجهیزات آشنا نبودند و از طرفی روی کار آمدن بنیصدر و سیاستهایی که به کار برد در ابتدای جنگ بسیار به ما ضربه زد.بنیصدر در آن زمان با جابه جا کردن لشكرهاي قوي ارتش در مناطق مختلف قدرت دفاعی ما را بسیار کاهش داد. برای مثال لشگر 92 زرهی اهواز در قالب سه تیپ تقسیم شده و دو تیپ با تجهیزات به خراسان و کردستان اعزام و یک تیپ نیز به مرخصی فرستاده شد و به ایت تیپها در زمان حمله عراق در اهواز حاضر نبودند.
جلالیفراهانی افزود: تعریف شرق و غرب از جنگ تعریف یک به سه بود. قانون آنها در این باره میگوید اگر یک تانک در مقابل توست باید سه تانک در مقابل آن داشته باشی و از این روش به طور کامل در جنگ علیه ایران استفاده شد.
وی دلیل اصلی جنگ علیه ایران را مبارزه با اسلام دانست و گفت: صهیونیسم برنامهای چندصدساله برای دنیا داشت ولی با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران در اجرای این نقشه خلل و مانع بزرگی ایجاد شد.
جلالي فراهاني بحث نفت را عمدهترین بحث زمان جنگ عنوان کرد و گفت: با کوتاه شدن دست آمریکا و اروپا از نفت ایران و عدم موفقیتهای نقشههایی مختلف برای دستیابی دوباره به این منبع عظیم، در مرحلهای به ایجاد جنگ قبیلهای در کردستان دست زدند و به همین دلیل ما دو سال قبل از شروع جنگ در این منطقه با ضد انقلاب میجنگیدیم و براین اساس میتوان گفت که در واقع دفاع ما 10 سال به طول انجامید.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی در ادامه بر لزوم زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهداء از طریق انتشار و بررسی وصیتنامهها و زندگینامههای آنان بویژه توسط دانشجویان در قالب پایاننامههای دانشجویی تأکید کرد وگفت: نسل انقلاب بیشترين تلاش خود را بر جمعآوری این آثار گذاشتند. تا وقتی رزرمندگان، جانبازان و آزادهها هستند نیاز نیست کتاب تولید کنیم اگر حرفهای این افراد را تخلیه کنیم نسل بعد از ما هم میتوانند این مطالب را تدوین کنند.
وی رویکرد اصلی بنیاد حفظ آثار را جمعآوری خاطرات،وصیتنامهها و زندگینامههای شهداء، جانبازان و آزادگان عنوان کرد و گفت: در استان مرکزی در حوزه نشر و ساخت فیلم مشکلاتی داریم و پتانسیل مورد نیز برای اینکار در استان وجود ندارد.پیشنهاد دادیم فیلمهای چند دقیقهای از زندگی شهداء بسازیم تا به مناسبتهای مختلف پخش شود که استقبال نشد و هزینهای در این خصوص صرف نمیشود. در اراک سوژههایی داریم که اگر کسی به درستی به آنها بپردازد فیلمهای بسیار خوبی را میتوان براساس این داستانهای واقعی ساخت. در سه سال گذشته 80 درصد فیلمها و برنامههای مربوط به دفاع مقدس پخش شده در صدا و سیمای ایران آرشیوی بود و این درحالی است که رزمندگان، جانبازان، آزادگان و خانوادههای آنها بهترین مرجع برای ساخت و تولید فیلمهای خوب از دفاع مقدس هستند.
جلالیفراهانی در ادامه گفتوگويش با بیان اینکه یک دستگاه به تنهایی نمیتواند در حوزه دفاع مقدس کار کند و تمامی دستگاهها باید به این بخش کمک کنند، گفت: یکی از دغدغه هایی که در سفرهای رییس جمهور به استان داشتیم سهم بچههای ایثارگر بود. من در سفر سوم رئیس جمهور،بيتوجهي به رزمندگان را به ايشان یادآور شدم و ایشان تصدیق کرد ولی تاکنون هیچگونه اقدامی در راستای توجه به این قشر صورت نگرفته است و در حالي كه در آستانه سفر چهارم قرار داريم و این فرصتی است که مسئولان باید برای استفاده از آن برنامهریزی کنند. دیدار صمیمانه ایثارگران با رییس جمهور در قالب دیداری که امکان مطرح کردن مشکلات در آن وجود داشته باشد تاکنون اتفاق نیفتاده است.
وي همچنين اظهار كرد: در استان ما همه از همدلی و همراهی حرف میزنند ولی این همدلی واقعا آنچنان که باید و شاید وجود ندارد وگرنه نباید این وضعیت ناراحتکننده در جامعه ایثارگری ما وجود باشد. مثلا حق جانبازان این نیست که برای دارو و گرفتن نسخه و رفتن پیش پزشک اینقدر مشکل داشته باشند. شأن آنها رعایت نمیشود. جانبازان بویژه جانبازان شیمیایی باید بتوانند از امکانات بیشتری در جامعه برخوردار باشند. جلالیفراهانی در اين گفتوگو به موزه دفاع مقدس استان مركزي هم اشاره كرد و توضيح داد: اين موزه در سفرهای استانی با بیمهری مواجه شد. به صراحت میگویم که این موزه مورد بی توجهی تمامی مسئولان استان واقع شده است. اساسنامه بنیاد تأییدیه مقام معظم رهبری را دارد و در اين اساسنامه، یکی از موارد، ساخت موزه دفاع مقدس استانی است و براساس آن مأموریت ساخت موزه به استان داده شده نه بنیاد.
وی يادآور شد: ساخت موزه جزو طرحهای ملی محسوب شده و سالی 200 میلیون تومان به آن تخصیص دادهاند ولی با این میزان اعتبارنمیتوان کار کرد. موزه دفاع مقدس استان 15/5 میلیارد تومان اعتبار نياز دارد. برآورد ما برای ساخت موزه مذکور پنج سال بوده و امروز که پنج سال از آغاز عملیات ساخت میگذرد تنها 21 درصد پیشرفت فیزیکی داشته گرفته است. مسئولان ارشد استان یا فرمانده سپاه میتوانند در سفر چهارم این مسئله را به عنوان دغدغه مطرح کنند و از رئیس جمهور کمک بگیرند. این مسئله را میتوان در کارگروه توسعه استان مطرح و تعیین تکلیف کرد. علیرغم اینکه چند بار پیشنهاد طرح این مسئله در کارگروه توسعه استان مطرح شده ولی تاکنون اقدامی در این مورد صورت نگرفته است. جلالیفراهانی درخصوص نامگذاری نشدن برخي مناطق شهري به نام شهداء گفت: این موضوع را فرماندار و شورای شهر باید پاسخگو باشند. برخی از این اقدامات به کار کسانی بر میگردد که میخواهند فرهنگ دفاع مقدس را کمرنگ کرده یا از بین ببرند.
وی افزود: یکی از راههای نشر ارزشهای دفاع مقدس این است که یاد این شهدا روی در و دیوار باشد. اگر اسم امام حسین(ع) زنده است علتش این است که سینه به سینه نقل شده و به ما رسیده است. ما در مورد شهداء نمیتوانیم همه را سینه به سینه حفظ کنیم ولی اسم و یادشان را میتوانیم حفظ کنیم و نامگذاری کوچهها و خیابانها به نام شهداء یکی از کارهایی است که یاد آنان و یاد دفاع مقدس را در خاطرهها زنده نگه میدارد.
جلالیفراهانی همچنين از ثبت وصیتنامه و زندگینامه 280 سردار استانی بر روی سایت حماسه خبر داد و با اشاره به برگزاری یادوارههای مختلف در استان گفت: متولی این کار زیاد شده اگر همه اینها بپذیرند بنیاد حفظ آثار متولی است اما به تنهایی نمیتواند اینکار را به انجام برساند و هر کسي بخشی از کار را با هماهنگی بنیاد انجام دهد از این پراکندهکاری جلوگیری میشود.
وی اضافه کرد: برای جلوگیری از این موازيكاري، شورایی به نام «شورای ایثار و شهادت» به ریاست استاندار وجود دارد که در دو سال گذشته تنها دو بار جلسه آن برگزار شده است. اگر این شورا به صورت مستمر تشکیل شود و بنیاد از طریق این شورا به عنوان مرکز و منبع معرفی شود مشکل برطرف میشود. اگر هر کسي جزیرهای کار کند نتيجهاي حاصل نميشود.
وی در خصوص مراسم گرامیداشت سالروز آزادسازی خبرمشهر در استان مركزي نيز اظهار کرد: هدف ما ایجاد ستاد استانی گرامیداشت سوم خرداد و برگزاری جشن باشکوهی با مشارکت تمامی دستگاهها به صورت متمرکز در استادیوم 15 هزار نفری بود تا روز سوم خرداد واقعا روز شادی و خرسندی برای مردم باشد چراکه سرنوشت ایران به تعبیری در سوم خرداد رقم خورده است ولی متأسفانه این اقدام به دلیل نبود انسجام در این حوزه عملیاتی نمیشود.
وی اظهار کرد: تمام هم و غم ما باید استفاده از تمامی ابزارها برای تحقق شعار امسال باشد و بهرهگیری از فرهنگ دفاع مقدس می تواند در این حوزه بسیار کارآمد باشد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی در پایان، با ابراز نارضایتی از عملکرد برخی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی جهت دفاع و دریافت بودجه فرهنگی استان، گفت: 160 میلیارد تومان برای این استان بودجه فرهنگی تصویب شده و بنا بود هر سال طی پنج سال 30 میلیارد از این مبلغ به استان تخصیص یابد. در سال 90 به جای 30 میلیارد شش میلیارد اختصاص یافت که از این مبلغ سه میلیارد برای ایجاد زیرساختهای فعالیتهای قرآنی به قم تحویل داده شد و سه میلیارد دیگر به گفته مسئولان در اراک توزیع شده است.
در این بازدید لوح تقدیری مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی به جهت تلاشهای صورت گرفته در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه مرکزی- در حوزه دفاع مقدس، به سردبیر این خبرگزاری لوح تقدير اهداء كرد.
انتهاي پیام
نظرات