• چهارشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۵:۰۷
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91020603160
  • منبع : نمایندگی زنجان

در وصف والاترین بانوی جهان؛

عالم فدک فاطمه(س) است

عالم فدک فاطمه(س) است

حضرت فاطمه(س) در نزد مسلمانان برترین و والامقام‌ترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار است. این عقیده برگرفته از مضامین احادیث نبوی است. این طایفه از احادیث، اگرچه از لحاظ لفظی دارای تفاوت هستند، اما دارای مضمونی واحد می‌باشند.

حضرت فاطمه(س) در نزد مسلمانان برترین و والامقام‌ترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار است. این عقیده برگرفته از مضامین احادیث نبوی است. این طایفه از احادیث، اگرچه از لحاظ لفظی دارای تفاوت هستند، اما دارای مضمونی واحد می‌باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، در یکی از این گفتارها که مورد اتفاق مسلمانان، اعم از شیعه و سنی است، رسول اکرم(ص) می‌فرمایند؛ «فاطمه سرور زنان جهانیان است». اگرچه بنابر نص آیه شریفه قرآن، حضرت مریم برگزیده زنان جهانیان معرفی شده و در نزد مسلمانان دارای مقامی بلند و عفت و پاکدامنی مثال‌زدنی می‌باشد و از زنان برتر جهان معرفی گشته است، اما او برگزیده زنان عصر خویش بوده است.

علو مقام حضرت زهرا(س) تنها محدود به عصر حیات آن بزرگوار نیست و در همه اعصار جریان دارد، لذا پیامبر اکرم(ص) در کلامی دیگر صراحتاً فاطمه(س) را سرور زنان اولین و آخرین ذکر می‌کند، اما نکته‌ای دیگر نیز در این دو حدیث نبوی و احادیث مشابه دریافت می‌شود و آن این است که اگر فاطمه(س) برترین بانوی جهانیان است و در بین زنان از هر جهت، کسی دارای مقامی والاتر از ایشان نیست، پس شناخت سراسر زندگانی و همه لحظات حیات آن حضرت، از ارزش فوق‌العاده برخوردار است؛ چراکه آدمی با دقت و تأمل در آن می‌تواند به عالی‌ترین رتبه‌های روحانی نائل گردد.

از سوی دیگر با مراجعه به قرآن‌کریم درمی‌یابیم که آیات متعددی در بیان شأن و مقام حضرتش نازل شده است که از آن جمله می‌توان به آیه تطهیر، آیه مباهله، آیات آغازین سوره دهر، سوره کوثر، آیه اعطای حق ذی‌القربی و… اشاره کرد که خود تأکیدی بر مقام عمیق آن حضرت در نزد خداوند است.

معناي نام فاطمه(س)

در روايتی از ابوهريره نقل است که می‌گويد؛ فاطمه را از آن جهت فاطمه گفتند که خداوند دوستانش را از آتش دوزخ برکنار ساخته است. از جعفربن محمد(ص) به نقل از پدرش روايت شده است که می‌گويد؛ «رسول خدا (ص) فرمودند: فاطمه! آيا می‌دانی برای چه تو را فاطمه ناميدند؟ حضرت علی (ع) پرسيد: چرا؟ فرمود: چون او و پيروانش از آتش دوزخ برکنار شده‌اند».

از آن حضرت نقل شده که گويد: فاطمه (س) در نزد خدای تعالی 9 اسم دارد؛ فاطمه، صديقه، مبارکه، طاهره، زکيه، رضيه، مرضيه، محدثه و زهرا.

فرمود: از آن جهت او را فاطمه گفتند، که از بدی بريده است و اگر علی (ع) نبود او در روی زمين همتايی نداشت.

معناي نام زهرا(س)

از امام باقر (ع) پرسيدند که چرا حضرت فاطمه(س) را زهرا ناميدند؟

فرمود: برای آن‌که خدای تعالی آن حضرت را از پرتو عظمت خود آفريد و چون تأبيد تمام آسمان‌ها و زمين را به نور خود روشن کرد و چشم فرشتگان خيره گشت و برای خدا به سجده افتادند و عرض کردند؛ ای خدا و ای مولای ما اين چه نوری است؟ خدا به ايشان وحی کرد، اين قسمتی از نور من است که در آسمان خود جا داده‌ام و آن را از عظمت خويش آفريده‌ام، آن نور را از صلب پيامبری از پيامبرانم بيرون آوردم و آن پيامبر را بر تمام انبياء برتری دادم و از همان نور، امامانی را به وجود می‌آورم که قيام به امر کرده و به حقانيت من هدايت می‌کنند و پس از پايان گرفتن وحی، آنان را جانشينان خود در زمين قرار می‌دهم.

برگزيدگان عالم

از حضرت علی(ع) نقل شده که رسول خدا(ص) به فاطمه(س) فرمودند: دخترم! خدای تعالی توجهی به دنيا فرمود، در نتيجه مرا بر مردان جهان برگزيد سپس دوباره عنايتی کرد، همسر تو را بر مردان جهان برگزيد و نيز سومين بار به دنيا نگريست پس تو را بر زنان جهان برگزيد و بالاخره مرتبه چهارم توجهی فرمود و پسران تو را بر جوانان عالم برگزيد.

درباره معنای قول خدای تعالی:"فَتَلَقَّی آدَمُ مِن رَبِّهِ کَلِماتٍ فَتَابَ عَليه؛ سپس آدم از پروردگار خود کلماتی دريافت داشت (و با آنها توبه کرد) و خداوند توبه او را پذيرفت، روايت شده است که فرمود: حضرت آدم(ع) به حق محمد، علی، فاطمه، حسن و حسين از خداوند درخواست کرد.

شهادت بانوی دو عالم

سرانجام روز سوم جمادی‌الثانی سال 11 هجری‌قمری فرا رسید. حضرت فاطمه(س) آب طلب نموده و به وسیله آن بدن مطهر خویش را شست‌وشو دادند و غسل نمود. سپس جامه‌ای نو پوشیدند و در بستر خوابیدند و پارچه‌ای سفید به روی خود کشیدند؛ چیزی نگذشت که دخت پیامبر، بر اثر حوادث ناشی از هجوم به خانه ایشان، دنیا را ترک نموده و به شهادت رسیدند؛ در حالی که از عمر مبارکشان بنا بر مشهور، ۱۸ سال بیشتر نمی‌گذشت و بنا بر مشهور تنها ۹۵ روز پس از رسول خدا(ص) در این دنیا زندگی کردند.

حضرت فاطمه(س) در حالی از این دنیا سفر کردند که بنا بر گفته معتبرترین کتب در نزد اهل تسنن و همچنین برترین کتب شیعیان، از ابابکر و عمر خشمگین بود و در اواخر عمر هرگز با آنان سخن نگفت و طبیعی است که دیگر حتی تأسف ابی‌بکر در هنگام مرگ از تعرض به خانه فاطمه(س) سودی نخواهد بخشید.

امروزه پس از گذشت سالیان متمادی همچنان مزار سرور بانوان جهان مخفی است و کسی از محل آن آگاه نیست. مسلمانان و به‌ویژه شیعیان در انتظار ظهور امام مهدی(عج) بزرگ‌ترین منجی الهی و یازدهمین فرزند از نسل فاطمه(س) در میان ائمه هستند تا او مزار مخفی شده مادر خویش را بر جهانیان آشکار سازد و به ظلم و بی‌عدالتی در سراسر گیتی، پایان دهد.

ای تاج سر عالم و آدم زهرا / از کودکی‌ام دل به تو دادم زهرا آن روز که من هستم و تاریکی قبر / جان حسنت برس به دادم زهرا

التماس دعا

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha