يك عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه در تهيه آثارمرتبط با شخصيت، سيره و زندگي حضرت زهرا (س) تنها به جوانب كمي از زندگي آن حضرت توجه شده است گفت: بايد در اين عرصه به گونهاي فعاليت كرد كه الگو بودن معصومين (ع) را به آحاد جامعه به نحو درست انتقال دهيم.
حجتالاسلام و المسلمين سيدرضا اكرمي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در رابطه با چگونگي پرداختن به سيره و شخصيت حضرت زهرا (ع) در جامعه اظهار كرد: براي شناخت شخصيت حضرت زهرا(س) بيشتر توصيفي كار كردهايم و راجع به ايشان تنها در حد مناقب، مكارم صحبت كردهايم.
وي افزود: شخصيت حضرت زهرا (ع) و ديگر معصومين (ع) به گونهاي است كه ميتوان به آن تقرب جست و به آن جايگاهي كه به آن دست يافتهاند نزديك شد، هرچند كه هيچ كدام ما مانند ايشان نشده و نخواهيم شد ولي نبايد در صحبت از اين بزرگان به گونهاي رفتار كرد كه آنان را آنچنان در جايگاهي دست نيافتني قرار داد كه ديگر نتوان از رفتار وگفتار آنان پيروي كرده و الگوبرداري كنيم.
اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر ضرورت فعاليت همهجانبه در زمينه معرفي معصومين(ع) به جامعه به ويژه سيره حضرت زهرا(س) به صورت كاربردي ادامه داد: هرچند نميتوان گفت كه در اين عرصه هيچ فعاليتي صورت نگرفته است ولي بايد دانست در اين زمينه مانند بسياري از ابعاد ديگر جامعه ميتواند نقصهايي وجود داشته باشد.
وي خاطرنشان كرد: به نظر من در اين عرصه ما با نبود يك مديريت و آموزش جامع و سيستم نظارت جهت تشويق و تنبيه مبلغان مواجه هستيم.
اكرمي گفت: اگر بر منابر و مساجد ما نظارت بهتر و بيشتري وجود داشته باشد ميتوان تشخيص داد كه كدام يك از مبلغان ديني ما به مباحث مقدماتي تاكيد ميكنند كه بايد آنها را مورد مواخذه و تنبيه قرار داد و آن كساني را هم كه به مباحث مفيد و كاربردي توجه ميكنند مورد تشويق قرار داد.
وي اظهار كرد: به نظر من در زمينه توجه به زندگي و سيره حضرت فاطمه(س) ما بايد به يك مثلث موجود در اين موضوع توجه داشته باشيم كه يك ضلع آن بينش و ضلع ديگر كوشش و ضلع ديگر نيز دانش ايشان است.
اين نماينده مردم تهران در مجلس ادامه داد: حضرت فاطمه (س) از آنچنان بينش بالايي برخوردارند كه زماني به فرزند خود ميفرمايند كه "ابتدا نسبت به همسايگان دعا كرده و سپس در مورد خود و خانواده خود دعا كند" و اين نشانگر بينش فراگير ايشان است و ما بايد از اين موضوع و ديگر موارد مرتبط با آن آموزههاي بسياري برگيريم.
اكرمي گفت: در مورد دانش ايشان نيز بايد اشاره كرد كه در طول حيات، به دليل آنكه حضرت رسول اكرم (ص) و حضرت علي (ع) در جامعه حضور داشتند، كمتر به سخن گفتن براي عموم پرداختند ولي همان مقداري هم از سوي ايشان گفته شده است، نمايانگر دانش وسيع ايشان است و ميتوان گفت كه ما ميتوانيم آن حضرت را در اين عرصه در سطح عليابنابيطالب (ع) بدانيم.
وي افزود: در زمينه كوشش و تلاش ايشان نيز بايد گفت با وجود آنكه مطالب مختلفي در مورد آن حضرت در سطح جامعه ما تهيه و منتشر شده است ولي ما در زمينه كارنامه ايشان در رفتارشان با پدر گراميشان و همسرداري و فرزندداري ايشان بايد بيشتر كار كنيم زيرا آن حضرت از لحاظ شخصيتي يك بانوي جامع الاطراف است.
انتهاي پيام
نظرات