• یکشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 91020301200

«دست روي دلم نذار كه خونه ... »

قاچاق سريال‌هاي نمايش خانگي و همكاري با گلزار و حيايي درگفت‌وگو با تهيه‌كننده «ساخت ايران»

قاچاق سريال‌هاي نمايش خانگي و همكاري با گلزار و حيايي درگفت‌وگو با تهيه‌كننده «ساخت ايران»

كپي غيرقانوني سي‌دي‌هاي سريال‌هاي نمايش خانگي از «قلب يخي» شروع شد و در «قهوه‌ تلخ» ادامه پيدا كرد. در حال حاضر نيز اين مشكل گريبان سومين سريال نمايش خانگي يعني «ساخت ايران» را گرفته است. تهيه‌كننده‌ي سريال «ساخت ايران» كه اين روزها سخت درگير توليد و عرضه‌ي اين سريال است، وقتي با پرسشي درباره‌ي قاچاق سريال‌هاي نمايش خانگي مواجه مي‌شود، پيش از همه اين مطلب را ادا مي‌كند كه «دست روي دلم نذار كه خونه»

كپي غيرقانوني سي‌دي‌هاي سريال‌هاي نمايش خانگي از «قلب يخي» شروع شد و در «قهوه‌ تلخ» ادامه پيدا كرد. در حال حاضر نيز اين مشكل گريبان سومين سريال نمايش خانگي يعني «ساخت ايران» را گرفته است. تهيه‌كننده‌ي سريال «ساخت ايران» كه اين روزها سخت درگير توليد و عرضه‌ي اين سريال است، وقتي با پرسشي درباره‌ي قاچاق سريال‌هاي نمايش خانگي مواجه مي‌شود، پيش از همه اين مطلب را ادا مي‌كند كه «دست روي دلم نذار كه خونه»

منصور سهراب پور يكي از تهيه‌كنندگان «ساخت ايران» رعايت نشدن كپي‌رايت را «يك جنايت مشهود فرهنگي» مي‌داند و معتقد است: در صورت ادامه پيدا كردن چنين رويه‌اي در نمايش خانگي و فرهنگ‌سازي نشدن آن در بين مردم، ديگر شاهد پخش آثار باكيفيت از شبكه نمايش خانگي نخواهيم بود.

سهراب‌پور در گفت‌وگويي كه با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، داشت به ضربه‌هاي مالي زيادي كه گريبانگير پروژه‌هاي نمايش خانگي مي‌شود اشاره مي‌كند و سود اصلي را متعلق به فروشگاه‌هاي پخش كننده اين محصولات مي‌داند.

او همچنين با اشاره به مشكلات داخلي توليدكنندگان سريال‌هاي نمايش خانگي مي‌گويد: از بيرون به نظر مي‌رسد تهيه‌كننده‌ها سود آن چناني دارند در صورتي كه اين طور نيست. تهيه‌كنندگان سريال‌هاي نمايش خانگي با شرايط بسيار سختي دست و پنجه نرم مي‌كنند اما به خاطر خيلي از مسائل، خيلي وقت‌ها سكوت مي‌كنند و در اين باره حرفي نمي‌زنند و آنچه عايدشان مي‌شود اذيت و آزار زيادي است كه از ناحيه كپي غيرقانوني و شايعات سود هنگفت نصيبشان مي‌شود.

***

منصور سهراب‌پور كه با خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا گفت‌وگو مي‌كرد، مشكل عمده سريال «ساخت ايران» را كپي غيرقانوني اين سريال دانست و در اين باره گفت: امسال سال حمايت از توليد ملي ناميده شده اما عملا مي‌بينيم كه در مورد محصولات فرهنگي چنين اتفاقاتي نمي‌افتد و مسؤولان بابت آن هيچ فكري نكرده اند حتي ما شاهد اين بوده‌ايم كه پسرفت كرده‌ايم نه اين كه پيشرفتي داشته باشيم. هر چند وقت يك بار دراين باره مانوري داده مي‌شود اما هيچگونه حركت جدي انجام نمي‌شود.

او ادامه داد: كپي رايت به يك بحران در مسائل فرهنگي تبديل شده و اين در شرايطي است كه بخش خصوصي وارد عمل شده و سريالي را روانه بازار كرده است؛ يقينا در اين سريال براي محتواي آن فكر و انديشه شده تا طنز هجو تحويل مخاطب داده نشود اما نمي‌دانم چرا اين قدر قصور و كوتاهي در آن وجود دارد. اتفاقي كه افتاده لطمه سنگيني به ما زده است. حتي برخي سايت هاي اينترنتي، «ساخت ايران» را براي دانلود روي خروجي‌شان مي‌گذارند و هيچ كس جلوي آنها را نمي‌گيرد. اين مساله باعث مي‌شود تمام سرمايه ما و زحمات يك گروه صد نفري به خطر بيفتد. به اعتقاد من چنين كاري حرام است. چه كسي كه سي دي قاچاق را تهيه مي‌كند و چه كسي كه محصول قاچاق را با قيمت بسيار پايين خريداري مي‌كند.

تهيه‌كننده «ساخت ايران» افزود: از مردم و مسؤولان عاجزانه تقاضا دارم تمهيدي بينديشند تا جلوي اين اتفاق گرفته شود و فرهنگ سازي شود تا خود مردم كپي‌هاي غيرمجاز را نخرند يا دانلود نكنند. كپي غيرمجاز محصولات فرهنگي كمك مي‌كند كه نمايش خانگي به سمتي برود تا ساخت محصولات با كيفيت در آن‌ها انجام نشود. ما آمادگي داشتيم سري دوم «ساخت ايران» را بسازيم اما با ضرر سنگيني كه از ناحيه كپي‌رايت متوجه ما شده است فعلا دست نگه داشته‌ايم و ممكن است اين اتفاق هرگز نيفتد.

او با اشاره به توليد «ساخت ايران» در كشور لبنان گفت: در لبنان كه بخش‌هايي از سريال در آن ساخته مي‌شود هر فيلم يا محصول فرهنگي بسته به كيفيتش از 12 تا 15 دلار فروخته مي‌شود در چنين شرايطي هر قدر هم كه فروش اين محصول كم باشد تهيه‌كننده‌ها آسيبي نمي‌بينند اما در كشور ما توليد يك سريال نمايش خانگي در سه كشور با اين همه سوپر استار، كارگردان خوب و تهيه‌كننده‌هاي امتحان پس داده دچار ضرر و زيان مي‌شود.

منصور سهراب‌پور خاطرنشان كرد: در بحث نمايش خانگي سود اصلي را فروشندگان اين سريال‌ها و بدون اينكه كوچكترين سرمايه گذاري كرده باشند مي‌برند و عملا همه سود مي‌برند به جز تهيه‌كننده‌ها و توليدكننده‌ها؛ اين شرايط تنها شامل حال «ساخت ايران» نيست بلكه «قلب يخي» و «قهوه تلخ» هم دچار آن هستند. وضعيت فاجعه‌باري پيش آمده كه اگر تمهيدي براي آن انديشيده نشود ديگر شاهد محصولات با كيفيتي كه با مردم حرف بزنند نخواهيم بود.

وي ادامه داد: مبلغي كه ما براي فروش «ساخت ايران» تعيين كرده‌ايم حتي در كشورهاي جهان سوم نيز پول زيادي محسوب نمي‌شود كه يك سري مردم بخواهند آن را دانلود كنند يا كپي غيرمجاز آن را با قيمت كمتر بخرند. خود ما هم تصور نمي‌كرديم «ساخت ايران» روز بعد از پخش در اينترنت باشد. خيلي از سايت‌ها نيز به اين مساله دامن مي‌زنند. من نمي‌دانم در مقابل جرايمي به اين مشهودي كوتاهي مسؤولان چه جوابي دارد؛ اين يك جنايت مشهود فرهنگي است كه در راستاي لطمه زدن به توليدات باكيفيت اتفاق مي‌افتد.

منصور سهراب‌پور در پاسخ به اين پرسش كه آينده شبكه نمايش خانگي را چطور مي‌بيند؟ گفت: خيلي بعيد مي‌دانم كه كس ديگري وارد اين عرصه شود و هر كس كه به نمايش خانگي بيايد مي‌تواند از تجربه ما، «قهوه تلخ» و «قلب يخي» استفاده كند. من دورادور در جريان مشكلات «قلب يخي» و «قهوه تلخ» هم هستم. از بيرون نگاه به ما طوري است كه با پخش اين آثار ميلياردر شديم اما از داخل وضعيت توليدكنندگان نمايش خانگي چيزي در حد فاجعه است.

تهيه‌كننده «ساخت ايران» تاكيد كرد: كار ما بسيار باكيفيت بود، يك لوكيشن با 50 بازيگر نداشتيم بلكه روزانه بين سه لوكيشن جابجا مي‌شديم آن هم در خارج از كشور تا مخاطب فضاي خاصي را ببيند. قطعا مستلزم هزينه بسيار زيادي است اما از بيرون به نظر مي‌رسد تهيه‌كننده‌ها سود آن چناني كسب كرده‌اند. من شرايط بد ساير تهيه‌كنندگان نمايش خانگي را درك مي‌كنم؛ آن‌ها فروش داشتند اما سود اصلي را كسان ديگري بردند. فروشگاه‌ها و مراكز توليد و پخش بيشترين سود را بردند. تبليغات توليد نيز هزينه بسيار زيادي در بر داشت. در نتيجه مي‌توان گفت تهيه‌كنندگان به هيچ سودي نرسيدند. اما آن‌ها به خاطر خيلي از شرايط ترجيح مي‌دهند حرفي نزنند و سكوت اختيار كنند.

او ادامه داد: خيلي از آن‌ها نيز به اين دليل به ساخت ادامه سريالشان مي‌پردازند كه در مسيري افتاده‌اند كه راه بازگشت ندارند. بدهي‌هاي زياد، اعتبارات زير سوال رفته و مشكلات ديگري به وجود آمده كه شايد آن‌ها مي‌خواهند با ادامه كار مسايل حاشيه‌يي را حل كنند. آن‌ها در واقع به دنبال سوددهي نيستند.

منصور سهراب‌پور درباره‌ي روند توليد «ساخت ايران» نيز اعلام كرد: پايان توليد كار ما 15 روز ديگر خواهد بود و فصل اول تمام مي‌شود. مي‌توانيم بگوييم در حال حاضر در دقيقه‌ي نود هستيم. پخش «ساخت ايران» نيز در فاصله‌هاي هشت تا 10 روزه انجام و تا پايان تيرماه تمام مي‌شود.

تهيه‌كننده «ساخت ايران» در پايان گفتگويش با ايسنا درباره‌ي حاشيه‌هاي مربوط به محمدرضا گلزار و امين حيايي گفت: اين اتفاقات، فضاسازي‌ها و حاشيه‌سازي‌هايي بود كه براي «ساخت ايران» شد. گفته مي‌شد گلزار قهر كرده و مسايل ديگري به وجود آمده اما آنچه من مي‌دانم اين است كه گلزار در كمال آرامش و همكاري بدون مشكل به كارش ادامه مي‌دهد. امين حيايي را هم مردم بهتر از ما مي‌شناسند او كم حاشيه و اهل اخلاق و دوست‌داشتني است. او نيز با انرژي و احساس خوب و بدون مشكل در كنار ما حضور دارد. احساس من اين است كه يكسري از افراد بدشان نمي‌آمد كه در كار ما كه با كيفيت توليد شده بود و كمي مهجور بود مشكلاتي ايجاد كنند. آن‌ها باعث شدند كه شايعاتي دامن زده شود. ما براي آن‌ها طلب مغفرت مي‌كنيم و اميدواريم خداوند آن‌ها را هدايت كند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha