يكي از عكسهايي كه به عنوان عكس «صادق هدايت» منتشر ميشود، عكس اين نويسنده نيست.
امير عابدي، عكاس سينما، در پيگيري خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در توضيحي دربارهي اين عكس ميگويد: حدود هفت ـ هشت سال پيش، فيلمي سينمايي در چند اپيزود برگرفتهشده از داستانهاي صادق هدايت به كارگرداني حسن هدايت ساخته ميشد كه در يكي از اپيزودها، بهروز شعيبي نقش صادق هدايت را بازي ميكرد. او با گريم خيلي خوب (محسن ملكي) به هدايت نزديك شده بود و همه احساس ميكرديم اين نويسنده در كنارمان است.
عابدي ميگويد، در آن فيلم عكسهايي را كه گرفته، برخي سياه و سفيد و برخي رنگي بودهاند و بارها و بارها ديده است كه يكي ـ دو تا از اين عكسها در رسانهها و سايتها به عنوان عكس صادق هدايت استفاده ميشود. حتا يك بار در مقالهاي تخصصي در يك مجله از اين عكس به عنوان عكس هدايت استفاده شده است.
او اين موضوع را هم جالب و هم عجيب توصيف ميكند و ميافزايد: نكتهي مهمش اين است كه به نوعي احساس ميكنم سالها پيش، من از صادق هدايت عكس گرفتهام و وقتي اين عكس در يك مطلب جدي مورد استفاده قرار ميگيرد، اين استنباط هم هست كه صادق هدايتِ واقعي است؛ اما يك واقعيت هم پشت موضوع است كه اين عكس صادق هدايت نيست.
به گزارش ايسنا، دو اپيزود از اپيزودهاي فيلم حسن هدايت، بر اساس دو داستان کوتاه صادق هدايت به نامهاي «دن ژوان کرج» و «تاريکخانه» است و يکي هم روايتي است از شب آخر زندگي اين نويسنده (با نقشآفريني بهروز شعيبي)، که اين سه اپيزود با عنوان «قصههاي يک زندگي» در قالب يک فيلم روايت ميشوند. «گرداب» هم يكي از اپيزودهاي اين فيلم بود كه به صورت مستقل به نمايش درآمد.
صادق هدايت متولد 28 بهمنماه سال 1281 در تهران، 19 فروردينماه سال 1330 در پاريس درگذشت و در گورستان پرلاشز به خاك سپرده شد. «بوف كور» مشهورترين اثر اين نويسنده است.
انتهاي پيام
نظرات