• یکشنبه / ۲۱ اسفند ۱۳۹۰ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 90122102889
  • خبرنگار : 71365

سيمين سفر به خير!

گزارش ايسنا از مراسم تشييع پيكر سيمين دانشور

گزارش ايسنا از مراسم تشييع پيكر سيمين دانشور

پيكر سيمين دانشور روي دست دوستداران فرهنگ و ادب ايران تشييع شد تا در آرامگاه ابدي‌اش آرام گيرد.

پيكر سيمين دانشور روي دست دوستداران فرهنگ و ادب ايران تشييع شد تا در آرامگاه ابدي‌اش آرام گيرد.

به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مراسم تشييع پيكر بانوي ادبيات داستاني ايران صبح امروز (يكشنبه، 21 اسفندماه) با حضور جمعي از علاقه‌مندان آثار سيمين دانشور و ادبيات ايران از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه‌ي هنرمئدان بهشت زهرا (س) برگزار شد.

در ابتداي اين مراسم كه با حضور چهره‌هاي مختلف فرهنگي و هنري همراه بود، سخنراني سيمين دانشور درباره‌ي هنر معاصر پخش شد و صداي اين نويسنده در فضا طنين انداخت. همچنين پيام تسليت سيدمحمد حسيني ـ وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ـ توسط رضا حميدي خوانده شد.

در ادامه، بهمن دري ـ معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ـ با عرض تسليت از طرف مجموعه‌ي وزارت ارشاد، گفت: به من مي‌گفتند اين اواخر سيمين دانشور كج‌خلق شده؛ ولي وقتي خدمتش رسيدم، اين‌گونه نبود. او كتابي به من هديه داد و وقتي به او گفتم امضايش كنيد، بعد كتاب را امضا كرد و توسط دوستي برايم فرستاد.

دري با بيان اين‌كه سيمين دانشور در عرصه‌ي داستان‌نويسي حرف اول را مي‌زد و فكر نمي‌كنم كسي بتواند در داستان‌نويسي به تبحر او برسد، عنوان كرد: او در زمان جواني‌اش نيز كيفيت داستان‌هايش يك سر و گردن بالاتر از نويسنده‌هاي هم‌سن و سالش بود.

معاون فرهنگي وزارت ارشاد در بخش ديگري از صحبت‌هايش گفت: سيمين دانشور همواره در كارهاي خير شركت مي‌كرد. بعد از انقلاب و در بحبوحه‌ي انقلاب و جنگ، كمك‌هاي زيادي به رزمندگان مي‌كرد. همچنين در زمان زلزله‌ي بم و رودبار، كمك‌هاي زيادي به مردم زلزله‌زده كرد.

دري در ادامه گفت:‌ دانشور به ساده‌نويسي معتقد بود و كتاب «سووشون» نقطه‌ي اوج كارهاي ساده و در عين حال عميق اوست.

او همچنين اظهار كرد: وزارت ارشاد تلاش مي‌كند اگر اثري از سيمين دانشور به جا مانده است و يا بايد تجديد چاپ شود، آن‌ها را چاپ و در نمايشگاه كتاب در فرم خاصي عرضه كند كه اين موضوع متقارن با هشتم ارديبهشت، روز تولد سيمين دانشور، نيز هست.

در ادامه‌ي اين مراسم، غلامرضا امامي در سخناني گفت:‌ توي اين شهر شلوغ، در خيابان عشق، در كوچه‌ي اول‌، ميان بن‌بست ارض و سماء خانه‌اي است كه جلال ساخته است؛ خانه‌اي كه جلال براي سيمين ساخته و هنوز پابرجا مانده است. او اين خانه را رها نكرد. اين خانه، خانه‌ي دل او و خانه‌ي دل ماست. اين خانه هنوز سخن مي‌گويد. تاريخ ادبي و اجتماعي اين سرزمين در آن خانه نقش بسته است و اميدوارم اين خانه براي اين سرزمين بماند.

اين نويسنده سپس به جمله‌هايي از سيمين دانشور اشاره كرد و از قول اين بانوي داستان‌نويس گفت: زندگي سرودي است، با محبت بخوانش و بدان اصل زندگي، سفر ميان زايش و مرگ است.

امامي در ادامه عنوان كرد: او را هرگز نمي‌يابم كه رفته باشد. ‌سيمين سفر به خير! آخرين سفر به خير! امروز به ديدار جلال مي‌روي. از او بياموزيم دانايي،‌ دل به مردم دادن‌ و راه خود رفتن و بسياري از چيزهاي ديگر را. سيمين دانشور امروز به ابديت و بي گمان به آستان بهشت جاي دارد. بر فراز سيمين، درخت پرادب اين سرزمين، درخت‌ها خواهد بود و در كنار آن‌ها نهال‌ها و نسل‌هاي بعدي به اين بانو و همسرش سپاس خواهند گفت. جلال آبروي اهل قلم بود.

در ادامه‌ي مراسم، علي دهباشي در سخناني گفت: در اين جمع گسترده‌ي ما كيست كه با دانشور زندگي نكرده باشد و بيش‌تر از من با او انس و مجالست نداشته باشد؟ حضور وسيع شاعران و نويسندگان و مقامات فرهنگي در اين مراسم نشان مي‌دهد كه دانشور از چه جايگاهي در ادب معاصر ما برخوردار بوده است.

او همچنين گفت: سه نسل از ما با رمان‌ها و آثار دانشور زندگي كرده‌ايم و هميشه دم گرم،‌ پرمهر و مهربانش آرامش‌بخش همه‌ي ما بود. من به نمايندگي از دو تن از بازماندگان سيمين دانشور موظف شدم از حضور شما در اين‌جا تشكر كنم؛ ويكتوريا دانشور و ليلي رياحي و خاندان جلال آل احمد .

دهباشي با خواندن شعري از فريدون مشيري كه سيمين دانشور آن را دوست داشت و در هنگام خواندن آن صدايش با بغض و اندوه همراه بود، سخنانش را به پايان رساند.

به گزارش ايسنا،‌ پيكر سيمين دانشور پس از اقامه‌ي نماز توسط حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمود دعايي، به سمت قطعه‌ي هنرمندان بهشت زهرا (س) تشييع شد تا بانوي داستان ايران در آرامگاه ابدي‌اش به خاك سپرده شود.

مراسم تشييع پيكر سيمين دانشور با حضور چهره‌هاي مختلف فرهنگي و هنري همراه بود. از جمله حاضران در اين مراسم، جواد مجابي، منيژه محامدي، احمد ميراحسان، مسعود جعفري، فرخنده حاجي‌زاده، صديق تعريف، احسان نراقي، سيمين بهبهاني، ابوالحسن تهامي، ليلي گلستان، حبيب‌الله پيمان، فريد مرادي، سهيل محمودي، داريوش شايگان، غلامحسين سالمي، ناهيد توسلي، مصطفي رحماندوست، محمود معتقدي، عظيم زرين‌كوب، نعمت احمدي، محمد دهقاني، هرمز همايون‌پور، احمد مسجدجامعي، بزرگمهر رفيعا، محمد سرير، حسين سناپور، محمد قاسم‌زاده، حسن اصغري، كامبيز درمبخش و بهمن فرمان‌آرا بودند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha