ليلي گلستان سيمين دانشور را زني با شخصيت مستقل و آزاده خواند و گفت: در بچگي او را ايدهآلي براي خود ميدانستم و دوست داشتم مانند او باشم.
اين مترجم در پي درگذشت سيمين دانشور در گفتوگو با خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره شخصيت و جايگاه ادبي اين نويسنده عنوان كرد: من از وقتي بچه بودم، خانم دانشور را ميشناختم كه با شوهرش جلال آل احمد خيلي به خانه ما ميآمدند. او شخصيت خيلي آزادهاي داشت و اولين زني بود كه من فكر ميكردم داراي شخصيت مستقل و آزادهاي است. در آن زمان چنين زناني ديده نميشدند؛ حتا در حوزهي ادبيات و فرهنگ و در خانواده ما هم كه متجددتر بوديم، چنين زناني حضور نداشتند.
او در ادامه گفت: وقتي جلال آل احمد اين زن را به عنوان همسرش معرفي كرد، احساس كردم كه اين زن ميتواند ايدهالي براي من باشد و دلم ميخواست مانند او باشم.
گلستان سيمين دانشور را زني باسواد خواند و گفت: دانشور زن باسوادي بود و خيلي مستقلتر از جلال بود. اگرچه او همسري مهربان و تسليم به نظر ميرسيد؛ اما طرز و تفكر و اظهارنظرهايش متمدانهتر و مدرنتر از جلال بود و به نظر من، يكي از بهترين رمانهاي ايراني يعني «سووشون» را نوشته است.
اين مترجم با اشاره به آخرين ديدار خود با سيمين دانشور، بيان كرد: دانشور سالها بود كه كاري نميكرد و كهولت آدم را از پا مياندازد. عيد سال گذشته آخرين باري بود كه او را ديدم و سرحال بود و از گذشتهاش با من حرف زد. خاطراتش را تعريف كرد و من تعجب كردم كه آنقدر همه چيز را به ياد ميآورد. حالا هم غير از تأسف از اينكه بانوي مستقل، آزاد و بافرهنگي را از دست دادهايم، چيز ديگري نميتوانم بگويم.
انتهاي پيام
نظرات