پزشكان «بيمارستان مسيح» را نجات ميدهند؟
معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان كرمانشاه از پيگيري توافقهايي براي حفاظت و جلوگيري از تخريب بيمارستان قاجاري مسيح كرمانشاه خبر داد.
ثريا باباخاني در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي وضعيت بيمارستان مسيح كرمانشاه كه با رأي ديوان عدالت اداري از فهرست آثار ملي خارج شده است، بيان كرد: اين بيمارستان تخريب نشده است. در حال حاضر رايزنيهايي را با مالك انجام ميدهيم تا اين بناي تاريخي حفظ شود.
او توضيح داد: بهتازگي گروهي از پزشكان كرمانشاه تصميم گرفتهاند، اين بيمارستان را تملك كنند. ما نيز تلاش ميكنيم، توافقهايي را انجام دهيم تا اين افراد در صورت خريدن بيمارستان، آن را حفظ كنند و هرگونه اقدامي در راستاي مرمت و احياي بيمارستان را زير نظر اداره كل ميراث فرهنگي كرمانشاه انجام دهند.
وي با اشاره به اينكه اين پزشكان به حفظ بيمارستان مايل هستند، اظهار كرد: اگر آنها بتوانند برخي زمينهاي اطراف بيمارستان را تملك كنند، توسعه و ساخت بخشهاي جديد بيمارستان را در اين مكان ميتوانند انجام دهند، به اين ترتيب، بيمارستان قاجاري مسيح با همان كاربري خود، پس از احيا و مرمت حفظ ميشود.
به گزارش ايسنا، چندماه پيش شنيده شد كه مالکان بيمارستان مسيح در شهر کرمانشاه پس از خارج کردن نام اين بيمارستان از فهرست آثار ملي، قصد تخريب آن را دارند، آن هم در حالي كه پروندهي اين بيمارستان قاجاري پس از هشت سال كشوقوس در سال 1382 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد.
بيمارستان مسيح کرمانشاه يکي از قديميترين بيمارستانهاي کشور است که ساختمان آن با كاربري بيمارستان و با اسلوب بسيار مدرن نسبت به زمان خود ساخته شد و در عين حال، جزو معدود ساختمانهاي قديمي است که براساس طراحي و نقشهي از پيش تهيهشده ساخته شده است.
بيمارستان مسيح با کوشش ميسيونرهاي مسيحي و پشتيباني جامعهي پزشکي آن زمان، در کرمانشاه با هدف درمان و معالجهي بيماران در منطقهاي كه آن زمان، مرکزيت غرب کشور را داشته است، به نام «وست مينيستر هاسپيتال» تأسيس شد. اين بيمارستان را خانم «ميسزاستد» در سال 1916 افتتاح كرد و پس از فوت او در سال 1922، دکتر «پاکارد» و پس از او، دکتر «باسديگر» رياست بيمارستان را برعهده گرفتند. در طول زمان، نام اين بيمارستان در ابتدا «وست مينيستر هاسپيتال» و سپس بيمارستان مسيح بود كه سرانجام به بيمارستان مراديان تغيير نام يافت، زيرا مرحوم دکتر مراديان آخرين کسي بود که رياست آن را برعهده داشت.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات