رييس انجمن بيوتكنولوژي ايران با انتقاد از عدم صدور مجوز ورود به بازار به برخي محصولات زيست فناوري كشور كه مرحله تحقيقات را پشت سرگذاشتهاند، تاكيد كرد: طرحهاي زيست فناوري را نبايد در مرحله پژوهش و در آستانه تبديل به محصول متوقف كرد و اگر درصدد تحقق جهاد اقتصادي هستيم، فعاليتها و تحقيقات موسسات پژوهشي، بايد در راستاي درآمدزايي و توليد ثروت باشد.
به گزارش خبرنگار فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمد علي ملبوبي كه در نشست هم انديشي نقش زيست فناوري در جهاد اقتصادي در هفتمين همايش ملي بيوتكنولوژي سخن ميگفت، اظهار كرد: بيوتكنولوژي علم نيست بلكه فناوري است و از اين جهت داراي ابعاد سياسي، اجتماعي، اخلاقي و ... است كه بايد به آن توجه كرد.
وي با بيان اين كه منظور از جهاد اقتصادي در حوزه زيست فناوري، تعيين و افزايش سهم بيوتكنولوژي در رشد اقتصادي كشور است، اظهار كرد: اين در حالي است كه برخي مسوولان در ارائه گزارشهاي عملكرد خود در پژوهشگاهها و موسسات تحقيقاتي به برگزاري دورههاي آموزشي، تعداد پژوهشهاي انجام شد ه و غيره ميپردازند كه اينها همه هزينهبر هستند. با وجود ضروري بودن انجام دورههاي آموزشي و اجراي طرحهاي تحقيقاتي بايد براي تجاري كردن نتايج تحقيقات و رساندن محصولات حاصل از پژوهش ها به بازار مصرف تلاش كرد.
ملبوبي افزود: در برخي پژوهشگاهها ميلياردها تومان هزينه مي شود اما خروجي آنها غالبا هزينهبر بوده و منجر به توليد ثروت ودرآمدزايي نمي شود.
وي گفت: اكثر پيشرفتهاي موجود در حوزه بيوتكنولوژي بدون حمايتهاي دولتي و حاصل انگيزههاي افراد و قدرت بيوتكنولوژي ناشي از نياز جامعه به اين حوزه است.
رييس انجمن بيوتكنولوژي در پايان با بيان اينكه با اجراي مناسب قوانين ميتوان بستر را براي پيشرفت زيست فناوري كشور و تحقق جهاد اقتصادي فراهم كرد، گفت: قانون ايمني زيستي در حال حاضر در كشور اجرا نميشود كه وظيفه فعالان اين حوزه است كه به دنبال چرايي آن و اجراي هر چه سريعتر اين قانون بروند.
انتهاي پيام
نظرات