گلايه از پخش بيمجوز برخي فيلمها در شبكههاي ماهوارهاي فارسيزبان،بحث و بررسي پيرامون موضوع داغ اين روزها اسكار و انتخاب به يادماندنيترين شخصيت كمدي سينماي ايران از مباحث مطرح شده در برنامهي شب گذشته «هفت» بود.
به گزارش خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، فريدون جيراني در برنامهي ديشب«هفت» مطرح كرد: ميدانم يكي از شبكههاي فارسي زبان ماهوارهاي فيلمهاي ايراني را براي پخش از تهيهكنندهها خريداري ميكند اما شبكه هاي فارسي زباني هم هستند كه مديران آنها در ايران حضور دارند اما حتي فيلمهاي خارجي كه توسط موسسات شبكه نمايش خانگي دوبله و عرضه شده است را بدون اجازه از آنها روي آنتن ميبرند.
فريدون جيراني با بيان اينكه،چند شبكه ماهوارهاي براي فعاليت در تهران از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مجوز گرفتهاند، خواستار پاسخگويي و شفاف سازي اين وزارتخانه در اين زمينه شد.
سپس خسرو امير صادقي ـ تهيهكننده سينما ـ درباره استفاده شبكه ماهوارهاي فارسيزبان از فيلمهاي ايراني بدون اجازه تهيهكنندههايشان گفت: به دليل اختلافاتي كه بين ما وجود دارد گاها اتفاقات عجيب و غريبي در سينما به وقوع ميپيوندد. در حال حاضر تعدادي از شبكه هاي ماهوارهاي فارسي زبان در تهران دفتر نمايندگي دارند و من در سالهاي گذشته مجوز فعاليت دو شبكه فارسي زبان را مشاهده كردم.
وي با گلايه از سازوكارهاي نام مشخص از سوي وزارت ارشاد در زمينه شبكههاي ماهوارهاي فارسي زبان تصريح كرد: وقتي ارشاد هنگام دريافت پروانه ساخت به تهيهكننده اعلام ميكند كه اگر با ماهوارهها همكاري كنيد فيلمهايتان توقيف ميشود، حال بايد پرسيد چه كسي به اين چند نفر و چند شبكه مجوز ميدهد؟!
اميرصادقي همچنين مطرح كرد:نكته جالب در اين ميان اين است كه وقتي با دفاتر اين شبكهها تماس ميگيريم ميگويند ما فيلمها را پخش ميكنيم شما هم هر كاري ميخواهيد انجام دهيد. آيا صنف سينما و تهيه كنندهها آنقدر بي كس و كار شدهاند كه يك نفر با يا بدون مجوز بتواند اين گونه سخن بگويد.
اين تهيه كننده سينما در پايان صحبتهايش پيدا كردن اطلاعات چند شبكه فارسي زبان را براي نهادهاي اطلاعاتي كار دشواري ندانست.
خانه سينما نمايندهاش را به كميته اسكار معرفي نكرده است
در ادامه برنامه «هفت»، فريدون جيراني با بيان نحوه چينش اعضاي كميته انتخاب نماينده ايران براي اسكار كه هميشه در بنياد سينمايي اسكار تشكيل ميشود، خاطرنشان كرد: در سالهاي گذشته هميشه نماينده خانه سينما در شورايي كه براي انتخاب نماينده ايران در اسكار در بنياد سينمايي فارابي تشكيل ميشد، حضور داشت.
اما جيراني در بخش ديگري از برنامه اعلام كرد كه روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي با ما تماس گرفته و گفته است كه بنياد سينمايي فارابي امسال هم از خانه سينما خواسته است كه نماينده خود را براي حضور در كميته، معرفي بكند اما آنها هيچ نمايندهاي معرفي نكردهاند.
سپس عليرضا شجاع نوري كارشناس امور بين الملل سينما پشت خط آمد و در سخناني معيارهاي لازم براي موفقيت در اسكار را تشريح كرد.
وي انتخاب فيلم براي مراسم اسكار را به پنالتيزدن در دقيقه 90 بازي فوتبال تشبيه كرد و گفت:در اين شرايط بايد احتمال گل شدن، گل مدنظر قرار بگيرد و فردي انتخاب شود كه ميتواند اين مهم را به انجام برساند، نه فردي كه حضور مستمري در تمرينات داشته است.
برنامه «هفت» كه پس از دو هفته تعطيلي شب گذشته روي آنتن رفته بود به بازگويي خبرهاي اين مدت پرداخت در اين بخش از برنامه پس از اعلام خبر استعفاي برخي از اعضاي اتحاديه تهيه كنندهاي سينماي ايران، حبيب كاوش سخنگوي اتحاديه روبروي دوربين برنامه نشست و در واكنش به استعفاهاي صورت گرفته گفت: تا امروز استعفاها پذيرفته نشده است. اين استعفاها به هيات بازرسي اتحاديه داده شده و آنها بايد گزارش اين موضوع را به ما ارائه دهند.
وي با تاكيد چندباره بر اينكه هنوز استعفاها پذيرفته نشده اظهار كرد: ما 9 نفر عضو شوراي مركزي داريم كه دو نفر هم عضو علي البدل دارد. اگر احتمالا روزي استعفاي دوستان پذيرفته شود، اعضاي علي البدل جايگزين آنها در شوراي مركزي خواهند شد.
دربخش ديگري از برنامه گزارشهايي از تمامي كانديداهاي پانزدهمين جشن سينماي ايران پخش شد.
به گزارش ايسنا، سوال برنامه شب گذشته «هفت» به نظر سنجي پيرامون به ياد ماندنيترين شخصيت كمدي سالهاي پس از انقلاب در سينما اختصاص داشت كه در پايان صادق مشكيني در «ليلي با من است» با بازي پرويز پرستويي ، بيژن مرتضوي در «اخراجيها»1 با بازي امين حيايي ، عباس خاكپور در «آدم برفي» با بازي اكبر عبدي، «دلشاد» در «جيب برها به بهشت نميروند» با بازي عليرضا خمسه، و احمد در «چارچنگولي» با بازي جواد رضويان به عنوان برترين شخصيتهاي طنز از ديدگاه مخاطبان شناخته شدند.
در برنامهي ديشب «هفت»، ميزگرد سينماي كمدي با حضور مرتضي احمدي،مهدي متوسلاني و عليرضا خمسه برگزار شد.
انتهاي پيام
نظرات