يك مدير مسوول روزنامه تاكيد كرد: خبرنگار بايد رسالت اصلي و قلم خود را حفظ كند و قلمش در راستاي كار خبري باشد.
منصور مظفري - مدير مسوول روزنامه آفتاب يزد - در گفتوگو با خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در آستانه روز خبرنگار، درباره حقوق معنوي خبرنگاران و مطالبات آنها بيان كرد: در مقابل فعاليت خبرنگاران مردم و جامعه نيز از خبرنگاران مطالباتي دارند و ميخواهند آنها واقعيات را همان طور كه هست انعكاس دهند.
او افزود: اين موضوع بدين صورت نيست كه گاهي به هر دليل برخي خبرنگاران از گفتن واقعيتها خودداري ميكنند. اما بايد اين نكته را نيز در نظر داشت كه خبرنگاري حرفهيي سخت و زيانآور است كه آنها هيچگاه براي خودشان كار نميكنند.
مدير مسوول آفتاب يزد تاكيد كرد: خبرنگار واقعي درباره آنچه كه جامعه ميخواهد، كار ميكند و خبرنگار براي خود توقعات آنچناني ندارد.
او افزود: خبرنگار ميخواهد جايگاهش حفظ شود و بتواند با فكري آسوده و امنيت شغلي با در نظر گرفتن وظايفش به كار خود ادامه دهد.
وي در ادامه، اين فعاليت خبرنگار را مستلزم حمايت و درك جامعه از او دانست و يادآور شد: همچنين توقعات از آنها بايد به جا و شايسته باشد.
اين مدير مسوول روزنامه گفت: مسوولان نيز در اين باره بايد كمك بيشتري داشته باشند و در برابر اخبار و گزارشها عاقلانه و منطقي عمل كنند.
وي با ابراز تاسف از اينكه در چند سال گذشته با روي كار آمدن عدهاي كه به جايگاه خبرنگار اهميت نميدهند و گاها برخي افراد، برخي خبرنگاران را نيز بيجهت به بيگانگان وابسته ميدانند.
مظفري در ادامه بيان كرد: اين امكان وجود دارد كه خبرنگاران وابسته به بيگانگان نيز در ميان خبرنگاران سالم و فهيم نيز رخنه كنند اما اين افراد خبرنگار نيستند، بلكه ميخواهند با جا زدن خود در اين حوزه، عرصه را خراب كنند.
وي ادامه داد: در اين صورت نيز مسوولان متذكر ميشوند كه خبرنگاري كارش را نميداند و اين موضوع روحيه و انگيزه كار خبري را پايين ميآورد و در جامعه نيز نگاهها به سمت خبرنگاران متفاوت ميشود.
مدير مسوول روزنامه آفتاب تصريح كرد: اما خوشبختانه در سالهاي اخير با روي كار آمدن افراد جديد در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و برنامههاي جديد همانند نمايشگاهها، جشنوارههاي مطبوعات و باعث تشويق خبرنگاران شده است.
او اين حركت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را كه خود به دنبال خبرنگاران است تا فعاليتهاي آنها را مورد بررسي قرار دهد، تحسين كرد و گفت: اين يكي از اصليترين كارها براي رسيدن به مطالبات اصلي و امنيت شغلي آنهاست.
وي با ابراز تاسف از اينكه بخش خصوصي و بخش دولتي رقيب يكديگر شدند تاكيد كرد: ما ميخواهيم خبرنگاران مستقل بيشتري داشته باشيم و داشتن خبرنگار مستقل مستلزم مطبوعات خصوصي قويتر است.
مظفري تاكيد كرد: نميخواهم خبرنگاران بخشهاي دولتي را متهم كنم و ذكر اين نكته به دليل فعاليت هرچه بيشتر خبرنگاران خصوصي است.
مدير مسوول روزنامه آفتاب يزد از فعاليت حرفهيي خبرنگاران نيز گفت: هنگامي كه روزنامه يا نشريه چاپ ميشود، همين امر باعث انگيزه بيشتر براي فرداهاي روزنامهنگاران ميشود.
او همچنين با اشاره به اينكه در مواردي خبرنگاران با كنارهگيري از حوزه كاريشان دچار نگرانيهايي شدهاند بيان كرد: خوشبختانه اين مساله در حال برطرف شدن است.
وي تاكيد كرد: گاهي خبرنگاراني كه به خارج از كشور ميروند با فريبهايي روبهرو ميشوند كه ديگر راه برگشتي ندارند و متاسفانه فريب رنگ و روي رسانههاي بيگانه را ميخورند.
اين مدير مسوول روزنامه با ارائه پيشنهادي در اين باره بيان كرد: بايد افراد و گروههاي مستقلي گرد هم آيند و آييننامهاي را تنظيم كنند تا خبرنگاران نيز از حرفهي اخلاقي خود باخبر شوند؛ اين امر با حمايت دولت و نه دخالت او محقق ميشود.
وي در ادامه درباره خطوط قرمز تعريف شده براي خبرنگاران بيان كرد: خطوط قرمز در همه جاي دنيا وجود دارد و اين فقط در ايران نيست. اما اگر اين دامنه گسترش يابد، به كار ضربه ميزند.
مظفري با بيان اينكه متاسفانه گاهي تبعيضها و تفاوتهايي را در حوزههاي ديداري و نوشتاري شاهديم، با اشاره به سخني از مقام معظم رهبري درباره رسانهها و مطبوعات كه فرمودند "نبايد مسوولان، رسانهها و مطبوعات اختلافافكني كنند" بيان كرد: ما بايد با توجه به اين پيام ارزشمند، فعاليت كنيم اما عدهاي خاص با ايجاد ناامني در جامعه ميخواهند اين نظم را مختل كنند.
او در ادامه افزود: گاهي به دليل تامين نشدن نيازهاي خبرنگاران به ويژه نيازهاي مادي آنها، مجبورند در چند رسانه مشغول به كار شوند.
وي در پايان تصريح كرد: خبرنگاران دولتي در حال حاضر وضعيت بهتري دارند و اين مساله هم بايد درباره خبرنگاران بخش خصوصي تقويت شود و مطبوعات مستقل تشكيل شوند؛ متصديان اين امر نيز مسوولان هستند.
انتهاي پيام
نظرات