«قهوه تلخ» مهران مديري جايزهي برترين مجموعه تلويزيوني دوازدهمين جشن «دنياي تصوير» را دريافت كرد.
به گزارش سرويس تلويزيون ايسنا، در بخش معرفي برگزيدگان تلويزيوني جشن دنياي تصوير، ابتدا بهترين بازيگر زن درام تلويزيوني توسط مسعود پاكدل و لاله اسكندري معرفي شد كه بهنوش طباطبايي براي مجموعهي «درمسير زايندهرود» و كتايون رياحي براي «يوسفپيامبر(ع) برگزيده شدند. همچنين براي اهداي جايزهي مرد درام تلويزيوني با حضور سروش صحت، امير جعفري براي مجموعهي «زيرهشت» معرفي شد.
كتايون رياحي با اعلام اين كه ديگر از دنياي بازيگري خداحافظي كرده است، گفت: فكر ميكنم مثل همه چيز در زندگيام، اين كار به موقع انجام شد و خدا را شكر ميكنم. همچنان در عالم هنر مشغول هستم و به زودي به نوعي ديگر با مخاطبينم ارتباط پيدا خواهم كرد؛ اما اين آخرين باري است كه به عنوان بازيگر به روي سن ميروم.
وي سپس جايزهاش را به همسرش اهدا كرد.
امير جعفري نيز در سخناني گفت: چون شش ماه مشغول كار تئاتر بودم نميتوانم مانند خانم رياحي سكههايم را ببخشم اما يكي از آنها را به خانهي سينما تقديم ميكنم.
***
در بخش فيلمنامه تلويزيوني، جايزه توسط مصطفي زماني به عليرضا نادري براي «در مسير زايندهرود» تعلق گرفت. تنديس بهترين كارگرداني تلويزيوني را سحر جعفري جوزاني به پدرش مسعود جعفري جوزاني براي «در چشم باد» اهدا كرد.
مسعود جعفري جوزاني با اشاره به حضور دخترش گفت: نيمهي خوب من اينجا است و من نيمهي بد هستم كه با هم تكميل ميشويم. ما ايرانيها بزرگترين عشقمان خانواده است و به آنهايي كه ايران را دوست دارند نصيحت ميكنم نگذارند سقف اين خانواده فرو بپاشد كه اگر بريزد از سنگيني خشم آن هيچ كس در امان نخواهد ماند.
علي معلم در ادامهي حضور جعفري جوزاني از به پايان رسيدن كتاب اول فيلم «كوروش كبير» كه قرار است با همكاري هم آن را بسازند، خبرداد.
عليرضا نادري هم گفت: آدم هرچه سنش بالاتر ميرود زخمهايش التيام پيدا ميكند. امروز من جوزاني و مهرجويي را ديدم و ياد كارهايي افتادم كه قرار بود سالهاي دور با آنها همكاري داشته باشم. نميدانم اين حصار كي برداشته ميشود، زيرا امروز بحرانها براي ما تبديل به يك امر ثابت شده است.
***
در ادامهي مراسم اليكا عبدالرزاقي براي مجموعهي «قهوهتلخ» بهترين بازيگر زن كمدي شد و جايزهاش را از شقايق دهقان و بهنام تشكر دريافت كرد. بهترين بازيگر مرد كمدي تلويزيوني را نيز مهران مديري براي «مرد دوهزار چهره» و «قهوه تلخ» از عليرضا غفاري و فرزاد حسني گرفت.
مديري اين تنديسش را پنجمين تنديس «حافظ» طي اين سالها دانست و گفت: در تمام اين سالها شاهد بودم كه علي معلم و آذر معماريان با چه عشقي اين مراسم را برگزار كرده و اهالي سينما را دور هم جمع ميكنند، اما ما هر سال پيرتر و بيانگيزهتر ميشويم.
وي افزود: اين جمعيت حاضر در سالن نشان ميدهد كه ما هستيم و دور هم و با قدرت و پررويي كار ميكنيم و اميدوارم هر سال اين برنامه ادامه داشته باشد و خدا ما را حفظ كند.
مهران مديري «قهوهي تلخ» را كاري گروهي عنوان كرد و با دعوت از عوامل اين مجموعه به روي سن اظهار كرد: بار كار بر دوش دو نفر سنگين بود؛ آنها اميرمهدي ژوله و خشايار الوند، نويسندگان كارهستند. نوشتن براي 35 بازيگر اصلي كاري بسيار سختي است و با عشقي كه به برادران قاسمخاني دارم و با همكاريهاي خوبي كه با هم داشتيم تنديسم را به الوند و ژوله تقديم ميكند.
آخرين جايزهي جشن دنياي تصوير در حوزهي تلويزيون به بهترين مجموعهي تلويزيوني اختصاص داشت كه توسط مرجانه گلچين و اميرحسين رستمي به «قهوهي تلخ» به تهيهكنندگي حميد و مجيد آقاگليان اهدا شد.
***
بر اساس اين گزارش ايسنا، برگزيدگان دوازدهمين جشن سينمايي ـ تلويزيوني «دنياي تصوير» شامگاه چهارم مرداد ماه معرفي شدند.
اين مراسم كه به گفتهي علي معلم، مدير آن پرچهرهترين جشن «دنياي تصوير» تاكنون بوده است، شب گذشته ـ چهارم مرداد ماه ـ با تاخير يك ساعته در سالن همايش «برج ميلاد» برگزار شد و تا ساعت دو بامداد ادامه داشت.
در ابتداي برنامه پس از پخش كليپي از دورههاي گذشتهي اين جشن، نيوشا ضيغمي ـ بازيگر سينما ـ مراسم را آغاز كرد. بعد از اجراي ترانهي توسط رضا يزداني، علي معلم اجراي برنامه را در دست گرفت و با اشاره به تاخير بيش از يك ساعتي شروع مراسم، گفت: بخشي از اين تاخير گردن ماست و بخشي گردن ديگراني است كه اميدوارم خدا به راه راست هدايتشان كند.
وي ادامه داد: جشن دنياي تصوير و هر جشني كه به نام سينما برگزار ميشود، محلي براي وحدت سينما و نزديكي به مردم است و درخواست ميكنم نگذاريد به اين وحدت خدشه وارد شود.
پس از ارائه توضيحاتي توسط سيد يوسف مناجاتي ـ مدير تماشاگه راز ـ به عنوان اسپانسر اين برنامه، علي معلم از حامد بهداد دعوت كرد تا جايزهي بخش مستند را اهدا كند.
*** بهترين مستند «مشترك مورد نظر»
حامد بهداد گفت: همهي كساني را كه به سينما و نمايش احترام ميگذارند و عشق ميورزند را ميپرستيم و اين همه عشق سزاوار سينماست.
لقمان خالدي، كارگردان مستند «مشترك موردنظر» كه در اين بخش برگزيده شد نيز اظهار كرد: سالها مراسمهاي «دنياي تصوير» را از طريق فيلمش دنبال ميكردم و الان كه اينجا هستم برايمان لحظهي بسيار خوبي است.
*** بهترين تئاتر «خانمچه و مهتابي»
در بخش تئاتر كه امسال براي اولين سال به جوايز «دنياي تصوير» اضافه شده بود، نمايش «خانمچه و مهتابي» به كارگرداني هادي مرزبان برگزيده شد كه در نبود او همسرش ـ فرزانه كابلي ـ جايزهاش را از هنگامه قاضياني و امين تارخ دريافت كرد.
امين تارخ با اشاره به برپايي اين جشن گفت: علي معلم با سختكوشي، يك مجلهي تعطيل شده و يك جشن رو به فراموشي را احياء كرد و در ميان حال بدي كه اين روزها داريم بايد پيوسته جشن برگزار كنيم و همه را دوست ببينيم.
*** تقدير از سعيد راد
در ادامهي مراسم از سعيد راد به خاطر يك عمر فعاليت هنري تجليل شد و براي اين تقدير از محمدرضا فروتن دعوت به عمل آمد.
فروتن اظهار كرد: سعيد راد بسياري از كارها را نكرد، چون دوست داشت در فضايي كار كند كه مطابق سليقهاش باشد و براي پول مقابل دوربين نرفت و در طي اين سالها تنها چهار فيلم كار كرد كه به قول خودش كاش در يكي از آنها حضور پيدا نميكرد.
سعيد راد كه در ميان تشويق زياد حاضران به روي سن آمد، نيز گفت: 35 سال پيش در چنين صحنهاي جايزه اول بازيگري سال را گرفتم. سالها گذشت و وقتي علي معلم براي اين جايزه با من تماس گرفت دلم گرفت و گفتم 20 سال اين هجرت ناخواسته را تحمل كردم و دوست داشتم باز به عنوان يك بازيگر اين جايزه را بگيرم اما وقتي اين شور و استقبال امشب را ديدم خستگي اين هجرت از تنم بيرون رفت.
وي افزود: من 56 فيلم سينمايي بازي كردم و از هر كدام درس گرفتم و معتقدم بازيگر هنوز ميتواند بازيگر باشد. از امير نادري كه سه فيلم با او بازي كردم بسيار آموختم و همچنين از مسعود كيميايي آموختيم؛ او راه جديدي را در سينما به من نشان داد و خوشحالم كه توانستم از پس مشكلترين نقشهاي سينماي ايران با راهنمايي اساتيد و مولفان برآيم.
سعيد راد با اشاره به محمدرضا فروتن كه اين جايزه را به او اهدا كرد، گفت: هنگامي كه پس از سالها به ايران آمدم بازي اين بازيگر را ديدم و معتقدم لقب سوپراستار سينماي ايران برازندهي اوست و سينماي ما به تواضع او نياز دارد.
*** بهترين جايزهي موسيقي متن براي «سنتوري»
در ادامهي اين برنامه جايزهي بهترين موسيقي متن توسط علي لهراسبي به اردوان كامكار و محسن چاوشي براي «سنتوري» اهدا شد. كامكار كار كردن با مهرجويي را براي خود سعادتي بزرگ دانست.
در بخش بهترين دستاورد فني هنري، عبدالحميد قديريان به عنوان مدير هنري فيلم «ملك سليمان» تنديسش را از سحر قريشي و فرناز رهنما دريافت و اعلام كرد: قرار بود فيلم «ملك سليمان» در سه قسمت ساخته شود و دو قسمت بعدي اين فيلم به شادي و وحدت بعد از ايجاد ملك بپردازد. اما ظاهرا تا وحدت ميان خودمان به وجود نيايد نميتوانيم اين صحنهها را فيلمبرداري كنيم.
*** جايزهي بهترين فيلم براي «سنتوري»
به علت كسالت مسعود كيميايي، اهداي جايزهي بهترين فيلم كه قرار بود توسط او انجام شود، زودتر برگزار شد و اين كارگردان خطاب به داريوش مهرجويي ـ كارگردان «سنتوري» ـ به عنوان برگزيدهي بهترين فيلم دوازدهمين جشن دنياي تصوير گفت: قرار است جايزهي فيلمسازي را اهداء كنم كه تكهي بزرگ اين سينما مال اوست و امشب به احترام اين مجلس آمده و جايزه را ميگيرد.
وي ادامه داد: او پيش از اين همه راهها را رفته و من به عنوان فيلمساز عاشقانه او را دوست دارم.
داريوش مهرجويي نيز با اشاره به آشنايياش با مسعود كيميايي گفت: حدود 35سال قبل براي فيلمهاي «گاو» و «قيصر» با مسعود كيميايي در فستيوال «سپاس» بوديم و الان در حال تبديل شدن به دايناسورهاي سينمايي هستيم. از همان موقع ما با هم دوست بوديم و خيلي با هم حال ميكرديم.
اين كارگردان سينما مطرح كرد: خوشحالم علي معلم به عنوان يك عامل بخش خصوصي، اين سينما را زنده نگه داشته و مردم را جمع ميكند و تنديس حافظ يكي از زيباترين جوايزي است كه در ايران و دنيا اهدا ميشود.
***
براي فيلمبرداري جايزهي اين بخش، توسط برزو ارجمند كه كارش را مديون مهرداد فخيمي دانست به فرشاد محمدي براي فيلم «آل» اهدا شد.
فرشاد محمدي با گراميداشت ياد نعمت حقيقي از او به عنوان فيلمبرداري كه قرار بود، «آل» را فيلمبرداري كند ياد كرد.
*** جايزهي بهترين فيلمنامه براي «طلا و مس»
جايزهي فيلمنامه توسط رضا رويگري كه يكي از آخرين ترانههايش را به صورت زنده اجرا كرد، به حامد محمدي براي فيلم «طلا و مس» تعلق گرفت.
*** بهترين بازيگر زن مهناز افشار
براي جايزهي بهترين بازيگر زن حسام نوابصفوي تنديس اين بخش را به مهناز افشار براي فيلم «طبقهي سوم» اهدا كرد.
مهناز افشار با بيان اينكه آدم سياسياي نيست، گفت: سياست، رنگينكمان غمگيني است. اما وظيفهي انساني و شهرونديام اين است كه آرزو كنم پگاه آهنگراني به جمع خانوادهاش برگردد.
ديگر جايزهي بازيگري زن را مريلا زارعي براي فيلم «دربارهي الي» از بهاره رهنما دريافت كرد.
مريلا زراعي گفت: اولين بار است كه در اين سالها جايزه ميگيرم و قلبم ميايستد.
وي افزود: در حال حاضر خانوادهي سينما كمي دچار قهر شده و خيلي خوشحالم اين جشن برپا شد و اين علاقه را كه به سينما نشان ميدهيد، ميبينم.
*** بهترين بازيگران مرد شهاب حسيني و حميد فرخنژاد
براي اهداي جايزهي بازيگران مرد، شيلا خداداد و رويا نونهالي به روي صحنه آمدند و اين جوايز را به ترتيب به شهاب حسيني براي «سوپراستار» و «درباره الي» و حميد فرخنژاد براي «به رنگ اغوان» اهدا كردند.
شهاب حسيني كه به همراه پسرش به روي سن آمده بود، گفت: خيلي دوست داشتم كه اين تنديس را ميگرفتم.
وي افزود: سينما ارث پدري نيست كه بشود كسي را راه داد يا بيرون كرد. اين سينماست كه به سينماگر مديون است نه سينماگر به سينما.
فرخنژاد هم كه به همراه پسرش جايزهاش را ميگرفت آن را به شيرخوارگاه آمنه تقديم كرد.
*** بهترين كارگردان اصغر فرهادي
بهترين كارگردان نيز توسط عبدالرضا اكبري و پسرش به اصغر فرهادي براي «درباره الي» اهدا شد كه در نبود فرهادي اين جايزه توسط مريلا زارعي دريافت شد.
براي جايزهي ترانهي فيلم محمد سرير آن را به رضا يزداني براي فيلم «تهران تهران» اهدا كرد.
رضا يزداني با ابراز خوشحالي از اين كه اين تنديس را براي سومين بار ميگيرد، گفت: ساخت اين ترانه يك اتفاق بود و همه چيز با هم جور شد تا اين كار ساخته شود.
وي سپس اين ترانه را به صورت زنده اجرا كرد.
انتهاي پيام
نظرات