حاشيههاي "نمكي" يك نشست خبري
درحالي كه حاشيههاي مطرح شده درباره افتتاح سد بزرگ گتوند در يكي دوماه اخير فضاي اطراف اين پروژه را تحت تاثير قرار داده، نشست خبري مربوط به آبگيري اين پروژه كه امروز بزرگزار شد نيز از اين حاشيهها در امان نبود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مسئولان شركت توسعه منابع آب نيروي ايران درحالي امروز از خبرنگاران براي نشست خبري آبگيري بلندترين سد خاكي كشور دعوت كرده بودند كه سئوالات حشيهاي پيرامون اين سد علاوه بر طولاني شدن نشست، منجر به پاسخگويي مديران اين شركت به حاشيهها شد.
پس از توضيحات سيد محمدرضا رضازاده - مديرعامل شركت آبونيرو، در نشست خبري امروز، نوبت به پرسشهاي خبرنگاران رسيد كه در اين ميان يكي از خبرنگاران با ارائه سوابق طولاني از حاشيههاي مطرح شده درخصوص اين سد، سئوالات متعددي را درباره وجود گنبدهاي نمكي موجود در مخزن سد گتوند كه نگراني برخي از كارشناسان منطقه را موجب شده است عنوان كرد و حتي اطلاعاتي را به مشاور دانماركي اين پروژه نسبت داد كه بر اساس آن، اين مشاور باتوجه به سازند نمكي موجود در منطقه و نگرانيهايي كه براي كيفيت آب كارون ايجاد ميكند، مخالفت خود را با آبگيري سد اعلام كرده است. وي همچنين مدعي شد با آبگيري سد گتوند و اختلال در كيفيت آب، وضعيت كشاورزي منطقه رو به نابودي خواهد رفت.
اظهارات طولاني اين خبرنگار واكنش رضازاده را به همراه داشت كه با "تهمت" دانستن موضوعات مطرح شده در اين زمينه، گفت: صحبتهاي شما با دو پاسخ از سوي من مواجه ميشود. براي گرفتن پاسخ عملي به اين ادعاها كافي است 48 ساعت صبر كنيد تا با آبگيري سد گتوند و به وسيله دستگاههاي كنترل كيفيت موجود در پروژه كه باوجود تحريمهايي كه وجود داشت، از بهترين ابزارهاي كنترل كيفي در جهان هستند، همهچيز براي شما روشن شود. اما پاسخ دوم من به شما اين است كه با قاطعيت اعلام ميكنم كه با آبگيري سد گتوند كيفيت آب كارون نهتنها بدتر نخواهد شد، بلكه به ميزان قابل توجهي بهبود خواهد يافت.
مديرعامل آبنيرو با اشاره به ادعاهاي مطرح شده درباره مخالفت مشاور خارجي با اجراي اين پروژه، تصريح كرد: چنين چيزي به هيچ عنوان صحت ندارد و اصولا مگر اين امكان وجود دارد كه چنين پروژه عظيمي در اين ابعاد بدون هماهنگي مشاور و كارفرما اجرايي شود؟ وي افزود: از روز اول متوجه اين سازند نمكي بودهايم و بهطور مداوم مشاور و كارفرماي پروژه اين مطلب را مورد بحث قرار داده و صاحبنظران داخلي و خارجي روي آن نظر دادهاند تا بالاخره بهترين راهكار براي مقابله با اين مساله ديده شده است.
رضازاده با گلايه از برخي اظهارنظرهاي غيرواقعي كه مسايل پروژه گتوند را بزرگنمايي كردهاند، افزود: انتظار داشتيم برخي رسانهها با دقت بيشتري اظهارنظر كنند. بهطور مثال در نشريه اي عكس يك گنبد نمكي كوچك را از زاويهاي منتشر كردهبودند كه به نظر ميرسيد يك كوه نمكي عظيم است. اين كار ما را مجبور كرد كه عكس ديگري از همان محل و اين بار از زاويهاي صحيح منتشر كنيم كه فردي در كنار اين گنبد نمكي ايستاده و اندازه اين گنبد حتي از قد يك انسان هم كوتاهتر بود.
وي با اين حال با اشاره به اينكه برخي از كساني كه انتقاد ميكنند، احساس دلسوزي دارند و اين موضوع بايد مورد توجه قرار گيرد، ادامه داد: البته اين موضوع از يك جهت به نفع ما شد كه باوجود شرايط تحريمهاي اقتصادي مجهزترين تجهيزات كنترل كيفيت آب را براي اين پروژه فراهم كنيم تا به همه اثبات شود كه با آبگيري اين سد، كيفيت آب كارون بهتر هم خواهد شد و هرگز بدتر نميشود.
رضازاده در واكنش به تداوم انتقادهاي مطرح شده از سوي اين خبرنگار، افزود: به نظر ميرسد اين انتقادهايي كه مطرح ميشود مستند نيست، براي همين از شما خواهش مي كنم كه روز پنجشنبه به همراه هر كارشناسي كه معتقد است اين پروژه كيفيت آب را خراب ميكند، در محل پروژه حاظر باشيد تا شرايط را با چشم خود ببينيد و اگر ادعاهاي شما تاييد شد من حاضرم در مراسم ناهاري در حضور همين جمع حاضر صحبتهاي شما را تاييد كنم، ولي اگر صحبتهاي من تاييد شد، مسئوليت اين ناهار 60 نفره با شما خواهد بود!
در ادامه اين نشست، كريم شيباني - مجري طرح سد و نيروگاه گتوند، نيز با اشاره به اينكه برخي از كساني كه از اجراي اين پروژه ايراد ميگيرند، حتي يكبار هم از نزديك شرايط پروژه را ارزيابي نكردهاند، افزود: ما هيچ نگراني از بررسي شرايط توسط كارشناسان نداشته و نداريم و به همين منظور خلاصهاي از تمام سوابق مربوط به اين پروژه در سه زونكن بزرگ در دفتر من موجود است و همه اطلاعات مرتبط با گتوند بازِ است و هيچ چيز محرمانهاي وجود ندارد كه از ديد كارشناسان پنهان بماند.
وي با اشاره به اينكه 15 سال است كه عمليات اجرايي و مطالعاتي اين سد در دست اجراست، اين سئوال را مطرح كرد كه چرا همه هجمهها و بحثهايي كه در اين زمينه مطرح شده مربوط به دو سه ماه اخير است و در آستانه آبگيري پروژه عظيمي مثل گتوند، عدهاي فعال ميشوند؟
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات