بلندترين سد خاکي ايران 6مرداد آبگيري ميشود
سد گتوندعليا به عنوان بلندترين سد خاکي کشور با ارتفاع 182 متر، روز پنج شنبه 6 مرداد با حضور مقامات عالي کشوري آبگيري ميشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدمحمدرضا رضازاده - مديرعامل شرکت توسعه منابع آب و نيروي ايران، امروز با اعلام خبر بالا افزود: سد خاکي با هسته رسي گتوندعليا با 182 متر ارتفاع، بلندترين سد خاکي کشور خواهد بود که درياچه اي به طول 90 کيلومتر مربع ايجاد ميکند.
وي افزود: نيروگاه برق آبي گتوندعليا نيز با 4 واحد 250 مگاواتي در فاز اول و 4 واحد ديگر در فاز دوم، سالانه به طور متوسط 4250 ميليون کيلووات ساعت برق توليد خواهد کرد.
رضازاده با بيان اينکه سد گتوندعليا پس از سد کرخه دومين مخزن ذخيره آب کشور محسوب ميشود، يادآور شد: درياچه اين سد نيز مي تواند 4.5 ميليارد مترمکعب آب براي مصرف استان خوزستان ذخيره کند؛ ضمن اينکه درياچه اين سد نه تنها بزرگترين درياچه بر روي رودخانه کارون محسوب ميشود، بلکه بعد از درياچه سد کرخه، دومين درياچه بزرگ سدهاي کشور است.
مديرعامل شرکت توسعه منابع آب و نيروي ايران با اشاره به اينکه اين طرح يکي از پروژههاي بزرگ و از شاهکارهاي مهندسي کشور و منطقه به شمار ميرود، خاطرنشان كرد: در سد گتوندعليا حدود80 ميليون مترمکعب عمليات خاکي انجام شده که بيش از 32 ميليون مترمکعب آن عمليات خاکريزي بدنه سد بوده است.
وي در خصوص نيروگاه گتوندعليا نيز گفت: هم اکنون دو واحد نيروگاهي آن به پيشرفت 100 درصدي رسيده است که در صورت ارتفاع گرفتن آب مخزن آماده راه اندازي بوده و دو واحد ديگر نيز تا پايان شهريور به اتمام ميرسد.
رضازاده با اعلام اينکه همه تمهيدات لازم براي آبگيري سد گتوندعليا در بالادست و پايين دست همچنين در طول رودخانه کارون در نظر گرفته شده، يادآور شد: در استان خوزستان نيز هماهنگي خوبي براي اجراي عمليات آبگيري طرح گتوندعليا با تشکيل ستاد ويژه با حضور استاندار و معاون آب وزير نيرو شکل گرفته است.
مديرعامل آب نيرو در پاسخ به سئوالات متعدد راجع به تاثير اجراي اين پروژه بر کيفيت آب کارون و همچنين کشاورزي منطقه، تصريح کرد: با اطمينان تاکيد ميکنيم هيچ نگراني از بابت اجراي اين پروژه و تاثير منفي بر کيفيت آب وجود ندارد و به طور قطع اجراي اين پروژه کيفيت آب و شرايط کشاورزي منطقه را بهبود خواهد بخشيد.
در ادامه، شيباني - مجري طرح سد و نيروگاه گتوندعليا، با اشاره به اشتغال بکار بيش از 10 هزار نفر نيروي انساني استان خوزستان در اين طرح تصريح کرد: تاکنون بيش از 1500 ميليارد تومان در طرح گتوندعليا هزينه شده، که با ذخيره 5 ميليارد مترمکعب آب و با توليد 4250 ميليون کيلووات ساعت برق در سال قطعاً در جهت رشد و توسعه بخش کشاورزي و صنعت استان خوزستان بسيار موثر خواهد بود.
مجري طرح سد و نيروگاه گتوندعليا در ادامه به ثبت رکورد خاکريزي ماهانه در کشور با انجام يک ميليون و 200 هزار مترمکعب خاکريزي طي يک ماه همچنين ثبت رکورد خاکريزي روزانه در کشور با انجام 51 هزار مترمکعب خاکريزي در جريان ساخت سد گتوندعليا اشاره کرد.
وي با اعلام اينکه آبگيري سد گتوندعليا بصورت مرحله اي انجام خواهد شد، افزود: مرحله اول آبگيري حداکثر تا تراز 140 خواهد بود. در اين تراز به مدت حدوداً سه ماه توقف خواهيم کرد و در طول اين مدت ضمن کنترل تمامي موارد فني طرح با استفاده از بهترين و کاملترين تجهيزات روز دنيا، کيفيت آب تمامي نقاط موردنظر در اعماق مختلف مخزن را کنترل و کوچکترين اثرات احتمالي را رديابي خواهيم کرد.
شيباني در ادامه گفت: مرحله بعدي آبگيري تا تراز 160 و مرحله سوم نيز تا تراز 185 خواهد بود که اين تراز، حداقل تراز راه اندازي نيروگاه است و اميدواريم حداکثر تا پايان سال به اين تراز برسيم.
به گزارش ايسنا، طرح سد و نيروگاه گتوندعليا به عنوان بلندترين سد خاکي کشور در استان خوزستان و در پنج کيلومتري شهرستان گتوند واقع شده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات