/ثبت جهاني 9 باغ ايراني/ باغ عباسآباد روشي منحصربهفرد براي چرخش آب دارد
مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري مازندران گفت: با جهاني شدن باغ عباسآباد بهشهر، رسالت ما براي تبليغ اين باغ افزايش يافته است.
اسدالله محمدپور در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه مقدمات تهيهي پروندهي اين باغ براساس شرايط يونسكو حدود سه سال به طول انجاميد، دربارهي برنامههاي جديد اين باغ جهاني بيان كرد: نخستين برنامه اين است كه براساس ضوابط مربوط، پايگاه تاريخي و پژوهشي باغ عباسآباد در استان مازندران، بايد به پايگاه جهاني تبديل شود. به اين ترتيب، بحثهاي فني و اعتباري و برنامههايي كه بايد در باغ اجرا شوند، براساس معيارهاي يونسكو اجرا خواهند شد.
او اظهار كرد: علاوه بر اين، تا كنون 11 فصل كاوش باستانشناسي در اين باغ انجام شده و مستندات خوبي تهيه شده است، بهطوري كه يكي از دلايل پذيرش پرونده، وجود نتايج كاوشها و مستندات از باغ بود. در اين راستا، امسال نيز كاوش باستانشناسي در باغ عباسآباد ادامه مييابد تا اطلاعات بيشتري براي ارائه به گردشگران در اختيار داشته باشيم.
وي افزود: براي حفظ وضع موجود باغ و جلوگيري از تجاوز و تخريب آن قرار است، با همكاري مسؤولان و دستگاههاي مربوط و همچنين پاسگاهي كه بهشكل دائمي در اين محل مستقر شده است، اقدامات لازم انجام شود و اصلاحها و مرمتها براساس طرح باغ ادامه يابد.
او با تأكيد بر اينكه اكنون رسالت ما براي تبليغات باغ عباسآباد بيشتر شده است، گفت: براي معرفي باغ عباسآباد بهشهر از طريق رسانهي ملي، برنامههايي را در نظر داريم تا بازديدكنندههاي بيشتري از اين باغ زيبا ديدن كنند.
محمدپور افزود: باغ عباسآباد بهشهر يكي از باغهاي دورهي صفوي است كه در مقايسه با ديگر باغهاي تاريخي، از موقعيت ممتازي برخوردار است. اين موقعيت بهدليل طبيعت زيباي مازندران و درياچهي اين منطقه بهوجود آمده است. همچنين مكانيزم آبياري كه در دورهي صفويه در اين منطقه ايجاد شده، بسيار بينظير است و يكي از شاخصههاي ثبت اين باغ در فهرست ميراث جهاني همين مكانيزم منحصربهفرد موجود در باغ در رابطه با چرخش آب است. البته از نظر معماري نيز اين مجموعه، ويژگيهاي شاخصي دارد.
مجموعهي تاريخي عباسآباد بهشهر در فاصلهي 9 كيلومتري جنوب شرقي شهر بهشهر پس از روستاي عليتپه و در دامنهي رشتهكوههاي جهانمورا از سلسله رشتهكوههاي البرز و در ميان جنگلي طبيعي قرار دارد كه احتمالا در سال 1020 تا 1021 هجري قمري همزمان با تءسيس شهر اشرف البلاد (بهشهر امروزي) بهدست هنرمندان، معماران و مهندسان ايراني عصر صفوي ساخته شده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات