سعيد سلطاني ـ كارگردان «ستايش»: روح اميد بايد در پايان تلخكاميهاي يك سريال باشد
كارگردان سريال «ستايش» دربارهي ممنوعيت ساخت سريالهاي تلخ در تلويزيون عنوان كرد: داستان واقعي زندگي افراد، مجموعهاي از تلخيها و شيرينيها است؛ اگر روايتي صرفا به خوشيها و يا ناكاميها بپردازد، روايت صادقانهاي نيست و ناكامل است.
سعيد سلطاني در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عنوان كرد: بيان زندگي واقعي در تلويزيون به شكل تلخ و شيرين، روايت ناكارآمد و غلطي نيست. ولي پرهيز از سياهنمايي به اين دليل است كه گاهي يك داستان فقط به نقاط تاريك زندگي ميپردازد.
اين كارگردان در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا مبني بر اينكه آيا ميتوان سريالي از واقعيتهايي اجتماعي ساخت كه تلخي در آن ديده نشود؟ اظهار كرد: تلخي يك عبارت نسبي است و تعريف و اندازه ندارد؛ ما برخي از مجموعهها را ميسازيم كه صرفا اسم طنز رويشان ميگذاريم و قصدمان اين است كه اوقات مفرحي براي مخاطبان ايجاد كنيم؛ ولي صرفا مجموعههايي نميسازيم كه قصدمان اين باشد كه برخلاف سريالهاي طنز اوقات بينندگان را به سمت تلخي بكشانيم.
سلطاني خاطرنشان كرد: ايرادي ندارد كه به تلخكاميهاي زندگي اجتماعي بپردازيم ولي بايد روح اميد در انتهاي هر مجموعهي تلويزيوني ديده شود؛ چون اينگونه مجموعهها قابل درك و موثرتر ميشوند.
وي در ادامه مجموعهاي را كه در آن اميدي براي افراد داستان نباشد و تلاششان به ثمر نرسد را يك مجموعه تلخ عنوان كرد.
وي در پاسخ به پرسش ديگر خبرنگار ايسنا مبني بر اينكه تامل و فرصت كافي براي توليد چقدر بر روي كيفيت يك سريال تاثير ميگذارد؟ عنوان كرد: كيفيت اتفاقي نيست؛ از بدهيات توليد هر مجموعهاي اين است كه بر روي متن، اجرا و انتخابهايش تامل شود؛ با چنين نگرشي افراد ميتوانند تخصص خودشان را در ساخت يك فيلم و سريال نشان دهند.
وي ادامه داد: در چنين حالتي نتيجهي كار نيز بهتر خواهد بود.
سلطاني كه سريال ماه رمضاني «شكرانه» را در كارنامه كارياش دارد، دربارهي تفاوت بين كارهاي مناسبتي و سريالهايي كه به دور از شتابزدگي و با حوصله ساخته ميشوند، گفت: نقطهي تمايز اين دو تمركز است؛ فيلم و سريال مناسبتي را ميتوان با دقت و تامل بيشتري ساخت، اما متاسفانه طوري پيش ميرود كه گروههاي سازنده به ناچار در يك مضيقه زماني قابل توجهي قرار ميگيرند و مجبور ميشوند يك مجموعه را كه به طور عادي در زمان كافي ميسازند در كمتر از سه ـ چهار ماه با يك متن ناقص توليد كنند.
وي در ادامه افزود: طبيعتا اثري كه در چنين شرايطي ساخته ميشود از كيفيت مورد نظر گروه توليد فاصله ميگيرد.
اين كارگردان خاطرنشان كرد: البته گاهي مجموعههاي مناسبتي هم ديدهايم كه با ايجاد تركيبهاي درستي از كارگردان، تهيهكننده و نويسنده، آثار قابل توجهي بودهاند.
سعيد سلطاني همچنين اظهار كرد: فيلم و سريال مناسبتي به واسطه اينكه در يك زمان مشخص پخش ميشوند و همزمان چند شبكه ديگر نيز اقدام به پخش مجموعههاي مناسبتي ميكنند، موقعيت خوبي است براي افرادي كه ميخواهند كار كنند و در يك دور نمايش، خود را آزمايش كنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات