• دوشنبه / ۲۳ خرداد ۱۳۹۰ / ۱۶:۴۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 9003-14748
  • خبرنگار : 71214

رييس كميسيون كشاورزي مجلس خواستار شد: تسريع در برگزاري جلسات شوراي ملي ايمني زيستي برخورد قانوني با مخالفت‌هاي غيرعلمي در برابر توليد محصولات تراريخته

رييس كميسيون كشاورزي مجلس با انتقاد از روند تشكيل جلسات شوراي ملي ايمني زيستي اظهار داشت: شوراي ملي ايمني زيستي بايد سرعت تشكيل جلسات و تصويب آيين‌نامه‌ها را افزايش دهد تا هر كس نتواند بي دليل جلوي تحقيقات و پيشرفت علمي در كشور را بگيرد و در اين صورت با آن فرد بر اساس قانون برخورد مي‌شود.

به گزارش خبرنگار فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، عباس رجايي كه روز دوشنبه در سومين همايش ملي ايمني زيستي و مهندسي ژنتيك سخن مي‌گفت، اظهار كرد: در برنامه‌هاي چشم‌انداز كشور و سند توسعه راهبردي مساله امنيت غذايي و ايمني زيستي مورد توجه قرار گرفته و اين در حالي است كه جلوي فناوري‌هاي نوين را در كشور گرفته‌ايم و هر گاه مساله توسعه‌ فناوري‌هاي نوين در كشور را دنبال مي‌كنيم ابتدا از محدوديت‌هاي آن بحث مي‌كنيم كه نقض غرض است.

وي افزود: قانون ملي ايمني زيستي به عنوان يكي از افتخارات ايران بر توجه دولت به توسعه فناوري‌هاي نوين مانند زيست فناوري، فناوري نانو، مهندسي ژنتيك و ... در عرصه كشاورزي تاكيد دارد كه دولت بايد به آن توجه كند.

رييس كميسيون كشاورزي مجلس با اشاره به توليد 300 ميليون تن مواد غذايي و فرآورده‌هاي كشاورزي تا پايان برنامه پنجم توسعه تصريح كرد: رسيدن به اين هدف جز با توجه به فناوري‌هاي نوين و به كارگيري آ‌ن در توليد محصولات كشاورزي امكان‌پذير نيست و انتظار مي‌رود كه وزارت جهاد كشاورزي از برنامه‌هاي سطحي و روبنايي دست كشيده و بودجه و برنامه‌هاي خود را معطوف به تحقيقات و برنامه‌هاي مورد نظر در مسير اصلي كند.

رجايي خاطرنشان كرد: سال‌هاست كه برنج تراريخته در كشور توليد شده اما اجازه‌ توليد انبوه در مزرعه به آن داده نمي‌شود، اگر دليل علمي براي جلوگيري از توليد آ‌ن در ميان است بايد مسوولان مرتبط آن را بيان كنند و اگر مشكلي از نظر علمي ندارد با كساني كه بي‌دليل بخواهند جلوي پيشرفت تحقيقات علمي محصولات حاصل از آنها را بگيرند، برخورد شود.

وي با اشاره به اين كه تا پايان برنامه پنجم بايد 35 درصد از كودهاي آلي و زيستي به صورت بومي در كشور توليد شود، ابراز عقيده كرد: در حال حاضر افرادي جلوي توليد اين كودهاي آلي و زيستي را در كشور گرفته‌اند.

رييس كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: در ايران و در حوزه‌ بيوتكنولوژي كشاورزي فعاليتهاي تحقيقاتي بسياري انجام شده و كشور از نظر وجود محققان و متخصصان در سطح بالايي قرار دارد اما در بين 29 كشوري كه فعاليت‌هاي توليدي و تجاري سازي را در زمينه محصولات تراريخته انجام مي‌دهند، جايگاهي نداريم.

وي در پايان تصريح كرد: ضرورت دارد كه به صورت جدي به فضاي توليد محصولات تراريخته وارد شويم و از آنجا كه شعار امروز، حفظ خاك، آ‌ب و هواي كشور است سعي كنيم تا با علم مبارزه نكرده و بتوانيم با پرچمداري موسساتي مانند پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي جهش‌هاي مناسبي را در اين راستا انجام داده و به هدف برنامه پنجم توسعه مبني بر توليد 300 ميليون تن مواد غذايي و يا فرآورده‌هاي كشاورزي كه جز با به كارگيري فناوري‌هاي نوين در كشاورزي محقق نمي‌شود، دست يابيم.

سومين همايش ملي ايمني زيستي و مهندسي ژنتيك تا 25 خرداد ماه جاري در محل واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد ادامه دارد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha