رييس پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي از دستيابي محققان اين حوزه به 44 دانش فني، ثبت 50 پتنت، انتشار 415 پاياننامه، 500 مقاله پژوهشي داخلي، 42مقاله ISI، انجام 405 پروژه تحقيقاتي و پيگيري 607 پروژه خبر داد.
به گزارش خبرنگار فناوري ايسنا، دکتر خيام نکويي كه در مراسم افتتاحيه سومين همايش ايمني زيستي و مهندسي ژنتيک در محل واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي سخن ميگفت، خاطرنشان كرد: تا افق 1404 بايد حدود 170 ميليون تن مواد غذايي توليد کنيم که توليد اين ميزان محصول جز با استفاده از روش هاي نوين امکانپذير نيست.
وي در عين حال فعاليت 14 پژوهشكده، 40 بخش تحقيقاتي و آزمايشگاهي و 110 عضو هيات علمي و 283 محقق را نشاندهنده توانمنديهاي بالاي کشور در حوزه كشاورزي عنوان كرد.
رييس پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي با تاکيد بر اينکه ايران در ميان کشورهاي عضو اکو به لحاظ توليد علمي از جايگاه ممتازي برخوردار است، خاطر نشان کرد: طي سالهاي 84 تا 89 بالغ بر 415 پايان نامه در حوزه بيوتکنولوژي کشاورزي در وزارتخانه جهاد کشاورزي تعريف و اجرايي شده و علاوه بر اين موفق به کسب 44 دانش فني، ثبت 50 پتنت، توليد 500 مقاله پژوهشي داخلي و 44 مقاله ISI، اجراي 405 پروژه و پيگيري 607 طرح در حوزه بيوتکنولوژي کشاورزي شدهايم.
خيام نکويي همچنين با اشاره به بخشي از موفقيت هاي محققان در حوزه بيوتکنولوژي در پژوهشگاه بيوتکنولوژي کشاورزي خاطر نشان کرد: در پي اجراي پروژه هاي تحقيقاتي موفق به واگذاري پروتکل تکثير انبوه سيب زميني و پايه هاي سيب مالينگ به روش کشت بافت شديم.
رييس پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي همچنين از توليد انبوه فلفل دلمه اي به روش کشت بافت خبر داد و ادامه داد: علاوه بر اين موفق به تهيه کيت هاي تشخيص و شناسايي ارقام شش گونه گياهي از قبيل بادام، زيتون، گردو، خرما و پسته شدهايم.
وي با بيان اينکه در حال حاضر 27 فناوري در حوزه بيوتکنولوژي براي انتقال در اين پژوهشکده وجود دارد، خاطرنشان كرد: از دو سال پيش، محققان اين پژوهشکده موفق به توليد گل رز شده اند ولي همچنان پايه هاي اين گل از خارج وارد مي شود.
رييس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي در ادامه توليد پنبه تراريخته و گندم تراريخته متحمل به خشکي را از جمله دستاوردهاي ديگر اين پژوهشکده عنوان و خاطر نشان کرد: علاوه بر اينها موفق به توليد نوعي پلاستيک زيست تخريب پذير شديم که در آينده جزئيات آن اعلام خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: تمركز در ايجاد و افزايش تعداد پروژها در دهه گذشته با ايجاد پژوهشكده بيوتكنولوژي صورت گرفته و در اين راستا دستاوردهاي بزرگي چون توليد برنج تراريخته مقاوم به كرم ساقه خوار، پنبه تراريخته مقاوم به قارچ، يونجه مقاوم به بيماري سرخرطومي، گندم تراريخته متحمل به خشکي و... حاصل شده است.
به گزارش ايسنا، رييس پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي در پايان، تسريع در تدوين و تصويب آئيننامه اجرايي قانون ملي ايمني زيستي، بررسي كارشناسي پروتكل الحاقي در كشور جهت اتخاذ تصميم و تصويب، اجرايي كردن فاز دوم توانمندسازي، ايجاد شبكه آزمايشگاههاي رفرنس، شناسايي محصولات تراريخته در چارچوب پروتكل و BCH، فرهنگ سازي در خصوص مهندسي ژنتيك و ايمني زيستي، برنامهريزي براي مشاركت فعال در اجلاس ششم و... را از جمله برنامههاي مهم پيشروي ايمني زيستي در كشور عنوان كرد.
انتهاي پيام
نظرات