يك هنرمند صنايع دستي: همدان قطب تراش سنگهاي قيمتي کشور ميتواند باشد
يك استادکار تراش سنگهاي قيمتي گفت: تراش سنگهاي قيمتي ميتواند در کوتاهمدت زمان و با هزينهاي کم، به اشتغالزايي در استان کمک کند.
محمدحسن صفايي در گفتوگو با خبرنگار بخش صنايع دستي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در همدان، بيان كرد: هر فرد با گذراندن دورهي آموزش تراش سنگهاي قيمتي و صرف هزينهاي حدود هفتميليون تومان ميتواند کارگاهي راهاندازي کند و اشتغالزايي داشته باشد.
او با اشاره به اينکه همدان توانايي دارد که قطب تراش سنگهاي قيمتي کشور شود، اظهار کرد: خريد و فروش جواهرات در دنيا، دومين گردش مالي است و اگر مسؤولان استان همدان کمي نگاه خود را به اين مقوله معطوف کنند، شاهد پيشرفت سريع اين صنعت در استان خواهيم بود.
وي گفت: تراش سنگهاي قيمتي بهصورت حرفهيي در استان همدان و در غرب کشور سابقهاي چندان طولاني ندارد و ما حدود سه سال است که به کارهاي مدرن رو آوردهايم.
صفايي ادامه داد: کارگاه تراش سنگهاي قيمتي در استان همدان با همکاري اداره کل ميراث فرهنگي استان ايجاد شد و در کنار گنبد علويان، مکاني براي فعاليت در نظر گرفته شده است.
وي با اشاره به اينکه تراش سنگهاي قيمتي استان همدان نخستين کارگاه در غرب کشور است، بيان كرد: اين کارگاه که با حداقل تجهيزات در حال فعاليت است، از نظر سنگهاي توليدي با استانداردهاي جهاني برابري دارد و ما با كمك روشهاي ابداعي موفق به انجام اين امر شدهايم.
صفايي افزود: اگر تجهيزات بيشتري در اختيار کارگاهها قرار گيرد، ميتوانيم با توليدات خارجي نيز رقابت کنيم.
او اظهار کرد: کارگاه تراش سنگهاي قيمتي همدان آموزشگاهي است که از مرحلهي مقدماتي تا حرفهيي فنون مورد نياز را به علاقهمندان انتقال ميدهد.
وي کمياب بودن ابزارآلات حرفهيي تراش سنگ را از جمله مشکلات پيش روي اين حرفه دانست و گفت: اين ابزار از ديگر کشورها وارد ميشود.
او دربارهي سنگهاي استان همدان نيز توضيح داد: تا کنون استخراج سنگ قيمتي در همدان وجود نداشت و سنگهاي نيمهقيمتي استان بهدليل سطحي بودن، مرغوبيت کافي ندارند. اكنون سنگ فيروزه را از نيشابور و عقيق و عقيق يمني را از مشهد ميخريم. سنگهاي خارجي کيفيت بالاتري دارند، اما تلاش ميكنيم از سنگهاي داخلي استفاده کنيم.
اين هنرمند صنايع دستي ادامه داد: کارگاه تراش سنگهاي قيمتي استان همدان در ناحيهي غرب کشور، تنها کارگاهي است که ميتواند همه نوع سنگ قيمتي و نيمهقيمتي را بهجز الماس تراش دهد.
صفايي دربارهي آموزشهاي اين کارگاه نيز گفت: در اين کارگاه آموزش تراش سنگهاي قيمتي تا کنون در دو مرحله انجام شده است و در هر مرحله، حدود شش هنرجو آموزش ديدهاند که همهي آنها اكنون بهصورت حرفهيي کار ميکنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات