رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا با تشريح جزئيات بزرگترين عمليات كشف مواد مخدر صنعتي شيشه در استانهاي تهران و البرز، اظهار كرد: آمار دستگيريها در حوزه مواد مخدر شيشه نشان ميدهد كه الگوي مصرف از مواد كمخطر به سوي مواد مخدر پرخطر در حال تغيير است.
به گزارش خبرنگار«حوادث»خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سردار حسينآبادي امروز در نشستي با خبرنگاران درباره جزئيات كشف بيش از 270 كيلوگرم مواد مخدر صنعتي از يك شبكه قاچاق مواد مخدر، اظهار كرد: پليس از چندماه پيش بر روي يك شبكه ترانزيت مواد مخدر شيشه به عنوان يك شبكه اصلي متمركز شده بود كه در ادامه با انجام كار اطلاعاتي چند شبكه ترانزيت ديگر را نيز شناسايي كرد.
وي ادامه داد: در روند رسيدگي به اين موضوع مشخص شد كه اين شبكهها با قاچاقچيان مواد مخدر در كشور مالزي مرتبط بوده و آنها فهرست، سفارش و نفرات را به منظور ترانزيت مواد مخدر به آنها معرفي ميكنند كه در اين رابطه چند نفر كه قصد قاچاق مواد مخدر را داشتند در فرودگاه دستگير شدند.
رييس پليس مبارزه با مواد مخدر افزود: در شبكه اصلي ترانزيت مواد مخدر صنعتي مشخص شد كه افرادي از كشور عراق به مالزي ميرفتند كه در اين رابطه در فرودگاه عراق چند تبعه بلغاري دستگير و از آنها حدود 5/8 كيلوگرم شيشه كشف شد و اين موضوع به پليس مالزي نيز اطلاع داده شد كه چندنفر را هم در اين كشور دستگير كردند.
حسينآبادي افزود: در ادامه ظرف 48 ساعت گذشته عمليات مشتركي در استانهاي تهران و البرز انجام شد و چندين محل اختفاي شبكه بينالمللي شناسايي و مورد بازرسي قرار گرفت كه در اين رابطه بيش از 15 نفر از اعضاي اصلي اين شبكه دستگير و 275 كيلوگرم موادمخدر شيشه هم كشف شد؛ اين در حالي بود كه با شناسايي دو لابراتوار خانگي و متلاشي شدن آن مواد در حال ساخت كه قاچاقچيان قصد توزيع و ترانزيت آن را داشتند كشف شد.
به گفته حسينآبادي در ادامه اين عمليات پليس دو گروه ديگر از شبكههاي قاچاق مواد مخدر را شناسايي كرده است كه در اين رابطه 400 كيلوگرم مواد مخدر ترياك هم كشف شد.
وي در عين حال از كشف باند اصلي قاچاق مواد مخدر صنعتي شيشه به همراه 10 دستگاه خودرو خبر داد و افزود: در بازرسي از محل اختفاي آنها 100 ميليون تومان وجه نقد كشف شد، اين در حالي بود كه 5/1 ميليارد تومان نيز در حساب بانكي آنها بود.
حسينآبادي ادامه داد: اعضاي اين باند مواد مخدر صنعتي را در بطريهاي دوغ، آبمعدني، عرقنعنا،عرق بيدمشك و غيره ترانزيت ميكردند.
وي به ورود مواد پيشساز شيشه (افدرين) از كشور پاكستان اشاره كرد و افزود: پيش از اين مواد پيشساز از كشور عراق وارد ايران ميشد اما اخيرا اين مواد از پاكستان وارد ايران ميشود، به طوري كه طي چندوقت اخير 970 كيلوگرم پيشساز مواد مخدر توسط پليس كشف شده است.
براساس گزارش ايسنا، رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا به موضوع دستگيري برخي افراد در كشورهاي جنوب شرقي آسيا اشاره كرد و گفت: به طور مثال سه زن به دليل ترانزيت مواد مخدر در مالزي دستگير شدند كه دو تن از آنها خواهر بودند و مواد مخدر را در لباسهاي خود مخفي كرده بودند كه متاسفانه عكس و فيلم اين افراد در تلويزيون اين كشور پخش شده است.
حسين آبادي در ادامه به كشف 22 كيلوگرم مواد مخدر شيشه طي دو ماهه اول امسال و دستگيري 75 نفر در اين رابطه خبر داد و افزود: غير از باند اخير 203 كيلوگرم مواد مخدر شيشه در دو ماهه امسال در سراسر كشور كشف شده است.
وي ادامه داد: در اين مدت 14 هزار و 631 نفر در رابطه با خريد و فروش و توزيع مواد مخدر شيشه دستگير و 21 لابراتوار و آشپزخانه شيشه نيز كشف و متلاشي شد و اين افراد تحويل مراجع قضايي داده شدند.
حسينآبادي با تاكيد بر اينكه روند دستگيريها نشان ميدهد كه شيب مصرف و توزيع مواد مخدر شيشه يك شيب افزايشي است و اين موضوع بسيار جدي است، تاكيد كرد: در سال گذشته 55 هزار و 481 نفر در رابطه با مواد مخدر شيشه در كشور دستگير شدند كه اين آمار در سال 88 تعداد 22 هزارنفر بوده است كه اين موضوع نشان ميدهد الگوي مصرف مواد مخدر از مواد مخدر كمخطر به سوي مواد مخدر پرخطر در حال تغيير است.
حسينآبادي با بيان اينكه مواد مخدر شيشه عمدتا در مناطق جنوب و جنوب غربي تهران و شهرستانهاي استان البرز است، افزود: در بسياري از مواقع ديده شده است كه باندهاي ترانزيت مواد مخدر به صورت گروهي افراد را براي حمل اين مواد در نظر ميگيرند و معمولا براي گمراه كردن پليس يك نفر از افراد مورد نظر را به پليس لو ميدهند.
به گزارشايسنا، وي درباره قيمت مواد مخدر شيشه در كشور هم با بيان اينكه در حال حاضر قيمت اين مواد افزايشي نداشته است، گفت: قيمت مواد مخدر شيشه در سال جاري افزايشي نداشته و هركيلوگرم مواد مخدر شيشه پنجميليون تومان در كشور است.
حسينآبادي با بيان اينكه پليس مبارزه با مواد مخدر ايران با كشورهاي همسايه آسياي ميانه، ژاپن، چين و غيره به صورت لحظهاي ارتباط اطلاعاتي دارد،افزود: با توجه به اينكه مالزي بارانداز اصلي مواد مخدر در آسياي جنوب شرقي است، بيشترين كشفيات اين نوع مواد مخدر هم در اين كشور است.
انتهاي پيام
نظرات