*جنگ عراق عليه ايران از نگاه مطبوعات جهان* نقل و انتقال هوايي پناهندگاني كه از عراق وارد كويت شدهاند
مجموعه كتب «جنگ ايران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتي و بريده جرايد خارجي موجود در مركز ملي اسناد دفاع مقدس است كه پيشينه جمعآوري آن به روزهاي آغازين بحران و تشكيل دفتر تبليغات جبهه و جنگ بازميگردد. اين اسناد كه در گذشته تلخيص و ترجمه شده بود با شكلگيري مركز ملي اسناد مورد توجه قرار گرفت كه حاصل اقدامات انجام شده بر روي آن ارائه در قالب مجموعه حاضر است. اين مجموعه با بهرهگيري از نظرات اصلاحي و تكميلي مترجمان توانمند و با تجربه ساماندهي و با محور قرار گرفتن سير تاريخي اخبار و اطلاعات موجود تنظيم شده است.
سرويس «فرهنگ و حماسه» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) نيز با بهرهگيري از اين منبع تاريخي، گريزي به وقايع قبل از آغاز جنگ تحميلي و بعد از آن دارد.
نقل و انتقال هوايي پناهندگاني كه از عراق وارد كويت شده اند
زبان اصلي:انگليسي. شماره:000215
منبع:فايننشال تايمز/سيون هندرسون/بحرين
1359/7/3-25-9-1980
مترجم:جعفر بختياري
منبع خبر
صدها تن از خارجيهايي كه پس از شعلهور شدن آتش جنگ بين ايران و عراق،از عراق به كويت انتقال داده شده بودند در حال ترك كويت هستند. بسياري از آنها عراق را بدون پاسپورت و هيچگونه وسايل ترك كرده بودند. اين خارجيها در شهر نفتخيز بصره در طرحهاي عمراني مشغول كار بودند. در اواسط روز 250 نفر تبعه انگليسي به شهر كويت رسيدند و به 1000 خارجي كه از آتشسوزي مجموعه پتروشيمي خورالزبير فرار كرده بودند، پيوستند.
در روز سهشنبه بمبافكنهاي ايراني به يك كارخانه پتروشيمي حمله كردند كه در آن سه كارگر مهاجر خارجي كشته شدند.
مقامات كنسولگري انگليس و همكاران اروپايي آنها شبانه در نوار مرزي مشغول تهيه مدارك اضطراري براي مهاجرين بودند.
بسياري از سفارتهاي غربي هنوز از عملياتهاي انتقال و تخليه ناراضي هستند. در عوض آنها كاروان اتوبوسها را ترغيب كردهاند تا از بيابان به امان بروند. يك اتوبوس شامل 50 انگليسي كه اغلب آنها زن و بچه بودند، بغداد را به قصد پايتخت اردن ترك كرد.
در آخرين سرشماري 2500 تبعه انگليسي از جمله 800 نفر كه با عراقيها ازدواج كردهاند، در عراق زندگي ميكنند. تقريبا همين تعداد نفر هم از كشورهاي اسكانديناوي و 700 نفر از آلمان غربي در عراق زندگي ميكنند. به علت وجود گرد و غبار، مشاهده جزيره خارك امكانپذير نشد اما هيچ نشانهاي از درگيري در آن جا وجود نداشت.
طبق گزارشات رسيده 500 نفر روسي هم از عراق فرار كرده و وارد كويت شدهاند. تصور ميشود كه اين افراد در حوضه نفتي رميله مشغول به كار بودهاند.
ادامه دارد...
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات