پايگاه ميراث فرهنگي ري باستان در «تپه ميل» راهاندازي شد
با اتمام پروژههاي عمراني، مرمتي و ساخت زيرساختهاي گردشگري در «تپه ميل» فعاليت پايگاه ميراث فرهنگي ري باستان در اين بناي منسوب به عصر ساساني آغاز شد.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، محمدابراهيم لاريجاني با اعلام اين خبر ايجاد مسير دسترسي، ساخت پوشش سقف، محوطهسازي، ساماندهي سفالهاي كشفشده در کاوشهاي باستانشناسي تپه ميل، تأسيس موزه در کنار اين اثر، ساخت نمازخانه و سرويسهاي بهداشتي را از جمله اقدامات عمراني و مرمتي در اين بناي تاريخي دانست.
مديرکل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران ساماندهي، حفاظت، نورپردازي، پاکسازي و فنسکشي اين محوطه را از ديگر اقدامات روبه پايان در اين تپه ارزيابي كرد.
اين تپه با مصالحي از سنگ لاشه و آجر با ملات ساروج در حدود 12 کيلومتري جنوب شرقي شهرري و دو کيلومتري جنوب قلعه نو از بخش کهريزک شهرستان ري بر فراز تپهاي در روستاي قلعهنو قرار گرفته است. وجه تسميهي اين تپه به سبب ساختار بلند معماري آن است که شبيه ميل يا نشانههاي واقع بر سر راه کاروانيان است.
جهت بنا در راستاي شرقي و غربي است. بخشي از بناي آتشکدهي ري در زمان حمله اسکندر به ايران خراب شد و تنها قسمتي از بناي چهارتاقي و زيباي اين آتشکده بهصورت دو پايهي تاقدار باقي مانده است.
اين تپه نخستينبار در سال 1909 ميلادي از سوي هيأت فرانسوي به سرپرستي پزار و سپس در سالهاي 1331 تا 1334 توسط هيأت ايراني به سرپرستي علي حاکمي کاوش و مرمت شد. آخرين دورهي مطالعات باستانشناسي در اين تپه به پژوهشهاي زرينتاج شيباني در سال 1378 بازميگردد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات