• چهارشنبه / ۲۴ فروردین ۱۳۹۰ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 9001-09191

/آرزو براي دهه 90 تلويزيون/ فرج‌الله سلحشور: اميدوارم تلويزيون با دعوت از فرهيختگان جلوي انحراف سه دهه‌ي گذشته را بگيرد

/آرزو براي دهه 90 تلويزيون/ 
فرج‌الله سلحشور: 
اميدوارم تلويزيون با دعوت از فرهيختگان جلوي انحراف سه دهه‌ي گذشته را بگيرد

فرج‌الله سلحشور درباره‌ي دهه‌ي 90 تلويزيون و اقدامات اين رسانه براي حفظ مخاطبان خود، گفت:‌تلويزيون مي‌تواند يا به سراغ آثار كليشه‌يي برود يا اين كه معنويات را در هنر خود بازتاب دهد.

اين كارگردان سينما و تلويزيون در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عنوان كرد: تلويزيون در مقابله و رقابت با ماهواره و نمايش خانگي مي‌تواند دو رويكرد را پيشه كند.

وي ادامه داد: تلويزيون مي‌تواند سعي كند در يك رويكرد به سمت آثار كليشه‌يي و گيشه‌يي مبتذل برود و از اين طريق با آثار موجود خانگي رقابت كند؛ در اين صورت خود تلويزيون هم در اين ابتذال شريك مي‌شود و به آن دامن مي‌زند.

فرج‌الله سلحشور در ادامه خاطرنشان كرد: تلويزيون همچنين مي‌تواند در نقطه مقابل اين جريان باطل و غلط بايستد و بر راه حقي كه مسؤوليتش را پس از انقلاب اسلامي قبول كرده پافشاري كند و آثار ارزشمند و مذهبي و عبرت آموز و واقعي را به تصوير بكشد.

اين كارگردان با اشاره به اين كه تلويزيون در رويكرد دوم مي‌تواند به سراغ معنويات برود و آنها را در هنر بازتاب دهد، تاكيد كرد: به اعتقاد من، اگر تلويزيون چنين كاري را انجام دهد، هم مي‌تواند بيش از آثار نمايش خانگي تاثيرگذار باشد و هم مي‌تواند جريان را اصلاح كند.

وي سپس به ذكر مثالي در اين زمينه پرداخت و گفت: نمونه‌هاي بارز اين مساله، آثاري مثل «اصحاب كهف»، «يوسف پيامبر» و «مريم مقدس» هستند كه تقريبا از همه آثار تلويزيون پربيننده‌تر بودند. اين مساله نشان مي‌دهد رويكرد به آثار ارزشي و نه صرفا تاريخي بلكه حتي آثار به‌روز مي‌تواند در رقابت با آثار كليشه‌يي موجود موفق باشد.

سلحشور در بخش ديگري از اين گفت‌وگو براي تلويزيون در دهه‌ي 90 آرزو كرد: اميدوارم تلويزيون با تشكيل اتاق فكر و دعوت از فرهيختگان و بزرگان فرهنگ و مذهب، مباني و اصول درستي را تعريف و عملياتي كند تا جلوي انحرافي كه سه دهه گذشته در تلويزيون وجود داشته را بگيرد. تلويزيون در سه دهه گذشته پر از انحراف و ابتذال بوده است.

وي فعاليت دهه‌ي 80 تلويزيون را خنثي ارزيابي كرد و گفت: اگر بخواهم تلويزيون را ارزيابي كنيم بايد آن را با شبكه‌اي مثل «فارسي وان» مقايسه كنيم و ببينيم هر يك در تاثيرگذاري و جذب مخاطب چقدر موفق بوده‌اند؛ ممكن است تلويزيون بخواهد يك سريال را براي ارزيابي عملكرد خود ملاك قرار دهد كه فريب دادن مردم است؛ تلويزيون بايد همه آثارش را جمع‌بندي و نموداري از كل آثارش را ملاك قرار دهد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha