معاون گردشگري اعلام كرد: رشد 22 درصدي در خروج گردشگران رشد 37 درصدي در گردشگري ورودي
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اعلام كرد: ضريب اشغال مراكز اقامتي امسال 9 / 77 درصد بوده است.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شهباز يزداني صبح امروز (دوشنبه، 15 فروردينماه) در نشستي رسانهيي كه با حضور رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در موزهي ملي ايران برگزار شد، اطلاعاتي را دربارهي ميزان سفرهاي انجامشده در نوروز 1390 ارائه كرد.
ابتدا، حميد بقايي در پاسخ به پرسش خبرنگاري دربارهي نگرانيهايي كه براي بحث حمايتي دولت در زمينهي سفر وجود دارد، توضيح داد: پيش از آغاز سال جديد، يارانههايي براي سوخت مراكز خدماتي و رفاهي در نظر گرفته شد. اين موضوع مصوبهي ستاد هدفمندي يارانهها بود و از اين پس، اين بخشها در حوزهي صنعت قرار ميگيرند.
او دربارهي تفاهمنامهاي كه براي تبادل مسافر ميان ايران و تركيه بسته شده بود نيز گفت: اعلام كرده بوديم كه بخش خصوصي به اين موضوع وارد شود، ولي اگر آنها جدي وارد نشوند و به نتيجه نرسند، ناچاريم كانون جهانگردي را متولي اين كار كنيم.
بقايي در ادامهي اين نشست، با اشاره به اينكه امسال يكي از مشكلات در ستاد تسهيلات سفر كمبود جا بود، دربارهي بحث نفرسفر، توضيح داد: اين موضوع روالي است كه همهي دستگاهها آن را دارند، حتا مديرعامل مترو تهران نيز اعلام كرد كه در سال 1389، 499ميليون نفرسفر از طريق مترو انجام شده و اين واژهاي است كه همهي دستگاهها از آن استفاده ميكنند.
در ادامه، يزداني ضريب اشغال مراكز اقامتي استان تهران را در سال جديد همراه با كاهش دانست و اظهار كرد: سال گذشته اين ميزان 5 / 18 درصد بود كه امسال به 5 / 13 درصد رسيد. همچنين سال گذشته، ضريب اشغال هتلها در استان تهران 5 / 19 درصد بود كه امسال به 5 / 14 درصد كاهش يافت.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ادامه داد: امسال بيش از 87 / 82 درصد سفرها توسط خودروهاي شخصي، 15 درصد توسط اتوبوس، يك درصد از طريق حمل و نقل ريلي، دو درصد با حمل و نقل دريايي و 73 / 0 درصد از طريق هوايي انجام شد. علاوه بر اين، در بخش سفرهاي جادهيي بيش از 43 درصد سفرها با اتوبوس، بيش از 36 درصد با مينيبوس و بيش از 21 درصد با تاكسيهاي برونشهري انجام شد.
يزداني افزود: امسال مقاصد مذهبي نسبت به سال گذشته 6 / 101 درصد رشد داشتند، بهطوري كه قم بيش از 21 درصد و كاروان راهيان نور بيش از 90 درصد با رشد روبهرو بودند.
در حاشيهي اين نشست، يزداني در پاسخ به پرسش خبرنگاران، با اعلام رشد 22 درصدي در آمار خروج گردشگران، بيان كرد: سال پيش، تعداد گردشگران خروجي از كشور ششميليون و 376هزار نفر بود كه امسال اين رقم به هفتميليون و 805هزار نفر رسيد. به اين ترتيب، رشد 22 درصدي را در آمار خروجي گردشگران شاهد بوديم.
او ادامه داد: در بخش گردشگري ورودي نيز 3 / 37 درصد رشد داشتيم، بهطوري كه سال 1388 ميزان مسافران ورودي دوميليون و 272هزار نفر بود و در سال 1389، اين رقم به سهميليون و 121هزار نفر افزايش يافت.
وي همچنين گفت: در نوروز، تعداد گردشگران ورودي 82هزار و 185 نفر بود و ما در اين آمار 400هزار نفر ايرانيان خارج از كشور را كه به ايران وارد شدند، حساب نكرديم. در حالي كه آنها طبق تعريف سازمان جهاني جهانگردي، گردشگر محسوب ميشوند.
يزداني افزود: آمار اعلامشده در بخش گردشگري خروجي براساس آمار پليس مهاجرت است و جزييات و مقاصد گردشگري هنوز ارائه نشده است.
به گزارش ايسنا، در پايان اين نشست كه در موزهي ملي ايران برگزار شده بود، خبرنگاران بازديدي از منشور كوروش داشتند. در سالن نمايش منشور، چهار قطعه از الواح گلي هخامنشي كه در سالهاي گذشته از شيكاگو به ايران بازگردانده شده، بهنمايش درآمدهاند. به گفتهي راهنماي موزه، در اين الواح حقوق كارگران در دورهي هخامنشي مشخص شده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات