محمد ورشوچي بازيگر سينما، تلويزيون و تئاتر ساعت چهار بامداد 9 فروردين ماه در 86 سالگي از دنيا رفت و 10 فروردين ماه با بدرقه مردم و هنرمندان در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) آرام گرفت.
به گزارش خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدعلي ورشوچي متولد 1304 در تهران است. فعاليتش با ايفاي نقش در نمايش افسانه خواجه همايون در تئاتر مينا (1325)، فعاليت در تماشاخانههاي مينا، جامعه باربد، نصر و دهقان آغاز شد و با بازي در فيلمي از محمد متوسلاني، 1344 وارد سينما شد.
داوود رشيدي گفت: زندهياد محمد ورشوچي به معناي واقعي كلمه پيشكسوت بود، به خاطر اينكه سالها بازيگري ميكرد.
رييس انجمن بازيگران سينماي ايران با اشاره به آخرين ديدارش با محمد ورشوچي به خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،گفت:آخرينبار كه او را ديدم چند ماه پيش بود كه با شوراي مركزي انجمن بازيگران ايران به ديدنش رفتيم و او خيلي خوشحال شد. همچنين او عيد با من تماس گرفت و كلي با هم شوخي كرديم و از گذشتهها حرف زديم.
به گفتهي رشيدي؛ زندهياد ورشوچي آنقدر ساده و متواضع بود كه همه از صحبت با او لذت ميبردند.
اين بازيگر با بيان اينكه مرحوم ورشوچي بسيار علاقهمند بود كه به خانه خدا برود، ادامه داد:آخرين باري كه به ديدن او رفتيم به ما گفته بود كه خيلي دوست دارد به مكه مشرف و حاجي شود و من به او قول دادم كه كارهاي سفرش را درست كنم و چند روز قبل از عيد، با او تماس گرفتم و گفتم كه مقدمات اين سفر را فراهم كردهام اما همسر او گفت كه پاي مرحوم ورشوچي بسيار درد ميكند و دست نگه داريم و حالا بسيار افسوس ميخورم كه او نتوانست به اين آرزوي خود برسد.
داود رشيدي با اظهار تاسف از درگذشت محمد ورشوچي گفت: وقتي با من تماس گرفتند و خبر فوت او را دادند احساس كردم،يك دوست خوب را از دست دادم و بسيار متاسف شدم.
وي همچنين از مردمي كه در تشييع پيكر اين بازيگر پيشكسوت شركت كردند، تشكر كرد و ادامه داد: با اين كه روزنامهها تعطيل بود صبح وقتي به بهشت زهرا (س) رفتم، ديدم كه افراد زيادي از دوستان و مردم در تشييع جنازه او حضور پيدا كردند و همينجا بايد از مردم تشكر ويژهاي كنم كه ما را هيچ وقت تنها نميگذارند.
رشيدي در پايان سخنانش از سريال «هزاردستان» ياد كرد و افزود:در سريال «هزار دستان» مرحوم علي حاتمي كه به نظر من هنوز هم يكي از بهترين سريالهاست، گرجي و ورشوچي نقش دو پاسبان را بازي ميكردند كه در لالهزار گشت ميزدند. اين دو با هم خيلي دوست بودند و قبل از انقلاب يك گروه تئاتر داشتند كه به شهرستانها ميرفتند و نمايش اجرا ميكردند. حتي سالني كرايه كرده بودند و در آنجا نمايشهايي را روي صحنه ميبردند.
رييس انجمن بازيگران سينماي ايران در پايان گفت: در اين دو سه ماهه آخر سال 89 ما چند تا از بازيگران خوب سينماي ايران را از دست داديم، اميدوارم سال 90 سال بهتري باشد.
بنا بر اين گزارش، محمد ورشوچي ميگفت:«نقش «آژان» را خيلي بازي كردم و ميگفتم چرا هر موقع نقش آژان داريد به سراغ من ميآييد كه ميگفتند تو آژان به دنيا آمدي. »
اين بازيگر پيشكسوت سينما،تئاتر،تلويزيون از مجموعه «داييجان ناپلئون» به عنوان بهترين كارش ياد ميكرد و معتقد بود: «اين كار اوج شهرت بود.»
عمده نمايشهاي مرحوم ورشوچي، افسانه خواجه همايون، نادرشاه، هارونالرشيد، فنا شدگان، آيدين، بارگاه يزيد، ليلي و مجنون، ناموس و يوسف و زليخا هستند.
عمده فيلمها و مجموعههاي تلويزيوني اين هنرمند نيز: آدم و حوا، قصه عشق، آدم كاغذي، دايي جان ناپلئون،غارتگران، هزاردستان، ديد و بازديد، سوختهدلان، طبل توخالي،روياهاي احتكارالسطان، وارث، آينه خيال،عزيز گلابخانم، اشك تمساح، تعطيلات نوروزي،خاله سارا،آرايشگاه زيبا،مش خيرالله صندوقچه اسرار،شال و انگشتر، خانواده حمزه عليخان،آپارتمان، خانواده، داستان شهر، آتيه، مرد قانون، نابغههاي قرن بيست و يكم، خاطرهها، جنجال در آپارتمان، پهلوانان نميميرند، باد مثل بادكنك، ردپا، دردسر بزرگ و دزدان مادربزرگ هستند.
پيكر محمد ورشوچي ـ صبح روز ـ 10 فروردين ماه ـ از بيمارستان «پارس» به منزلش بدرقه و سپس در قطعه هنرمندان آرام گرفت.
در مراسم خاكسپاري اين هنرمند؛ داوود رشيدي، داريوش اسدزاده، مهدي ميامي، ناصر گيتيجاه و محمد مهدي عسگرپور مديرعامل خانه سينما حضور داشتند.
محمد ورشوچي به گفتهي جعفر رازپوش از همكاران اين مرحوم؛ «روز هشتم فروردين، ساعت چهار بعدازظهر در حيات منزلشان به زمين خورد كه همين امر باعث شد پايش شكسته شود. پس از انتقال به بيمارستان پارس قرار شد نهم فروردين بر روي وي عمل جراحي صورت گيرد ولي متاسفانه وي كه در سن 86 سالگي بسر ميبرد بخاطر كهولت سن، حالش وخيم شد و در ساعت چهار صبح فوت كرد.»
انتهاي پيام
نظرات