«جدايي نادر از سيمين» و «سيوسه روز» هركدام با دريافت پنج جايزه، موفقترين فيلمهاي بخش «تجلي اراده» بيستونهمين جشنواره فيلم فجر بودند.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در آخرين مراسم جشنوارهي فيلم فجر كه شب گذشته ـ 8 اسفند ماه ـ در سالن معاونت سينمايي برگزار شد، جواد شمقدري در ابتداي سخنانش با گراميداشت ياد عباس اميري بازيگر فقيد سينما كه طي روزهاي گذشته از دنيا رفت،در سخناني گفت: مديريت جديد سينمايي براساس سفارشات رهبر معظم انقلاب تلاش ميكند، كاروان سينماي ايران را هدايت و راههاي نوين را طي كند.
معاون سينمايي سال 89 را براي سينماي ايران پررونق و پرتلاش خواند و اظهار كرد: فيلمهايي كه در جشنواره فجر به نمايش درآمد، ذائقه همه را تأمين ميكرد و 40 درصد نيز نسبت به جشنواره گذشته با افزايش مخاطب مواجه بوديم.
وي ادامه داد: سينماگران به صورت خودجوش به اولويتهايي كه در ابتداي سال اعلام كرديم عمل كردند و اين پاسخ مثبتي است كه ميتوانيم با هم و در كنار هم راه پرنشاط و پرتلاشي را طي كنيم.
شمقدري در ادامه با تبريك موفقيت اصغر فرهادي در جشنواره برلين گفت: ايشان جوايز خوبي از برلين گرفتند و اين افتخار بزرگي براي همه ملت بزرگ و سينماي ايران است.
وي بر لزوم توجه به بحث نقد در سينما تأكيد كرد و ادامه داد: در طول يكسال گذشته نقدهاي مختلفي را ميشنويم و فكر ميكنم نياز داريم در حوزه نقد هم كسي كه نقد ميكند و همن كسي كه نقد ميشود، آموزش ببينيم.
معاون سينمايي اظهار كرد: در حوزه نقد عزيزان نگاه مطلق نگري دارند و حكمي را براي فيلم صادر ميكنند درحاليكه ممكن است روح فيلمساز از آن بيخبر باشد و يا اغراقگويي ميكنيم.
وي با بيان اينكه منتقدين و فيلمسازان بايد اصول نقد را بازنگري كنند، افزود: ما از سينماي انتقادي حمايت ميكنيم و بايد در اين حوزه به واژگان مشتركي برسيم.
شمقدري سينماي ايران را متعلق به همت ملت ايران دانست و اظهار اميدواري كرد: سينماي ايران در سال آينده پررونق و پرنشاط باشد و با افتخارات بزرگي دور هم جمع شويم.
به گزارش ايسنا،اولين بخش اهداء جوايز به معرفي برترينهاي وزارت آموزش و پرورش اختصاص داشت كه دو جايزهاش را به اصغر فرهادي و سارينا فرهادي براي «جدايي نادر از سيمين» اهدا كرد.
بازيگر دانشآموز سارينا فرهادي براي بازي در فيلم «جدايي نادر از سيمين» اين جايزه را دريافت كرد.
اصغر فرهادي كه براي كارگرداني «جدايي نادر از سيمين» از آموزش و پرورش جايزه دريافت كرد،گفت: اين جايزه از اين نظر برايم باارزش است كه دنياي بچهها در فيلم ديده شده است و از اين بابت تشكر ميكنم.
جمال شورجه ديگر كارگرداني كه در اين مراسم پنج جايزه را براي «سيوسه روز» دريافت كرد، در سخناني مطرح كرد:اين فيلم حاصل تلاش حدود 50 و 60 نفر است كه تمام اين جوايز را طي مراسمي به دوستان همكار در اين پروژه تقديم خواهيم كرد.
مهدي مسعودشاهي دبير جشنواره اولين سخنران مراسم بود كه در جملات كوتاهي اظهار اميدواري كرد: همكاري نهادها مستمر باشد و اين انتخابها در روند فيلمسازي هم تأثير داشته باشد.
حميد بهمني كه براي «گلوگاه شيطان» از بنياد شهيد جايزه گرفت آن را به شهداي غواص دوران دفاع مقدس تقديم و اظهار اميدواري كرد: بنياد شهيد از فيلم بعدياش كه در رابطه با شهدا است، حمايت كند.
احمدرضا معتمدي نويسنده و كارگردان «آلزايمر» برگزيده دفتر تبليغات حوزه علميه قم بعد از دريافت جايزهاش گفت: سالهاست براي سينماي ديني ميجنگم و اين جايزه برايم ارزش زيادي دارد.
ملكي مدير پرديس سينمايي ملت هم كه در غياب ابراهيم داروغهزاده جايزه بهترين سينما را دريافت كرد، خود را تنها مدير زن سينما در ايران معرفي كرد و اظهار اميدواري كرد: راه براي حضور بانوان ديگر در اين عرصه فراهم شود.
در حاشيهي مراسم:
_ ژيلا صادقي مجري مراسم اختتاميه جشنواره كه اجراي اين مراسم را نيز برعهده داشت، در پايان از مسوولين درخواست كرد، مجريان قبل از برپايي جشنواره انتخاب شوند تا با ديدن فيلمها با اشراف كاملتري مراسم را اجرا كنند.
او كه در اين مراسم اشتباهات زيادي داشت علت تپقهايش را از دستدادن يكي از نزديكانش اعلام كرد.
_ از جمله اشتباهات اين مجري ميتوان به قرائت پروانه حمايتي آموزش و پرورش به عنوان خانم پروانه حمايتي اشاره كرد.
_ پرويز پرستويي، محمدحسين لطيفي، سعيد سعدي، سيدرضا ميركريمي و سامان سالور از جمله برگزيدگان بودند كه در مراسم حضور نداشتند.
_ همچنين اصغر فرهادي، سارينا فرهادي و احمدرضا معتمدي هم در هنگام اعلام جايزهشان در مراسم حاضر نبودند كه بعد از حضورشان، دوباره اساميشان اعلام و جوايز اهدا شد.
ـ در اين مراسم بهترين تماشاگران جشنواره نيز معرفي شدند و به سه نفر از آنها هركدام يك سكه اهدا شد.
ـ سالن معاونت سينمايي كه مراسم در آنجا برگزار شد، به صورت كامل بازسازي و صندليها، پردهها و كفپوش آن كاملا تعويض شده است.
ـ اصغر فرهادي به همراه دخترش در رديف انتهايي سالن نشسته بودند كه بعد از گرفتن چند جايزه مجري از او خواست در رديفهاي جلويي بنشيند و محسن علياكبري نيز از او دعوت كرد در رديف اول بنشيند كه اصغر فرهادي خواست در كنار دخترش بماند.
بنا بر اين گزارش،ليست كامل برگزيدگان وزارتخانهها، سازمانها و نهادها در بخش «تجلي اراده ملي» بيست و نهمين دوره جشنواره بينالمللي فيلم فجر بدين شرح معرفي شدند:
* برترينهاي وزارت آموزش و پرورش
1- بازيگر دانشآموز سارينا فرهادي براي بازي در فيلم جدايي نادر از سيمين
2. بازيگر دانشآموز ابوذر فرهادي براي بازي در فيلم صداي پاي من
3. کارگردان فيلم جدايي نادر از سيمين، اصغر فرهادي
* دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم (نمايندگي تهران)
1. نويسنده و کارگردان فيلم آلزايمر، احمد رضا معتمدي
2. کارگردان فيلم سيب و سلما، حبيبالله بهمني
3. فيلمنامهنويس فيلم سيب و سلما، سيدناصر هاشمزاده
*بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس
1. بازيگر فيلم «سيزده 59» پرويز پرستويي
2. تهيهکننده فيلم سينمايي «سيزده 59» جواد نوروزبيگي
3. حميد بهمني به دليل تلاش در حوزه فيلمهاي دفاع مقدس بويژه فيلم سينمايي گلوگاه شيطان
*بنياد شهيد و امور ايثارگران
1.کارگردان فيلم سي و سه روز، جمال شورجه
2.کارگردان فيلم پاريس تا پاريس، محمدحسين لطيفي
3. کارگردان فيلم گلوگاه شيطان، حميد بهمني
*دبيرخانه شوراي فرهنگ عمومي
کارگردان فيلم پاياننامه، حامد کلاهداري
*وزارت کار و امور اجتماعي
تهيهکننده فيلم اينجا بدون من، سعيد سعدي
*جشنواره روستا
کارگردان فيلم گلوگاه، محمدابراهيم معيري
*مرکز ملي فرش ايران
1. کارگردان فيلم گلوگاه، محمدابراهيم معيري
2. کارگردان فيلم يه حبه قند، سيدرضا ميرکريمي
*مؤسسه ناجي هنر
کارگردان فيلم سي وسه روز، جمال شورجه
* وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
کارگردان فيلم جدايي نادر از سيمين، اصغر فرهادي
* کانون ايراني مدرسان سينما
کارگردان فيلم جدايي نادر از سيمين، اصغر فرهادي
* سازمان بهزيستي
کارگردان فيلم خانه امن است، ناصر رفايي
*انجمن مديران توليد سينماي ايران
1. مدير توليد فيلم راه آبي ابريشم، ابراهيم زاهديفر
2. مدير توليد فيلم سيزده 59، فرشته مهديزاده
* جمعيت دفاع از ملت فلسطين
کارگردان فيلم سي و سه روز، جمال شورجه
* انجمن صنفي شرکتها و مؤسسات سمعي و بصري
1- تقدير از نويسنده و کارگردان فيلم ستاره قطبي، عبدالجبار دلدار
2- تقدير از کارگردان فيلم سربازان اعدام، پرويز شيخطادي
*بانک سپه
کارگردان فيلم سيب و سلما، حبيبالله بهمني
*واحد فراهمآوري اعضاي پيوندي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي
کارگردان فيلم آسمان هشتم، حسن نجفي
*ستاد اقامه نماز
1. کارگردان فيلم سيب و سلما، حبيبالله بهمني
2. کارگردان فيلم سي و سه روز، جمال شورجه
3. کارگردان فيلم سيزده 59، سامان سالور
* سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري
1. نويسنده و کارگردان فيلم راه آبي ابريشم، محمد بزرگنيا
* شوراي فرهنگي اجتماعي زنان شوراي عالي انقلاب فرهنگي
کارگردان فيلم «سي و سه روز»، جمال شورجه
* ستاد ديه کشور
کارگردان فيلم جدايي نادر از سيمين، اصغر فرهادي
همچنين بهترين سالن سينما؛
* ضمن تقدير و تشكر از مسؤولان سينما استقلال تهران به دليل اقدام در امر بهينهسازي سينما، لوح تقدير و جايزه ويژه جشنواره تقديم شد به «ابراهيم داروغهزاده» مديرعامل مجموعه پرديسهاي سينمايي شهرداري تهران
ب) بهترين مديريت و پرسنل سينما: ضمن تقدير و تشكر از عملكرد مديريت و پرسنل سينماي آزادي، لوح تقدير و جايزه ويژه جشنواره تقديم شد به علي هيربد، مدير سينما فرهنگ تهران
ج) بهترين متصديان نمايش فيلم ؛* ضمن تقدير و تشكر از متصدي سالن نمايش موزه سينما، لوح تقدير و جايزه ويژه جشنواره تقديم شد به متصديان نمايش فيلم اريكه ايرانيان، پرويز پرورش
د) بهترين تماشاگران سينماها،1- ليلا سيناييپور، 2- حامد خواجهنصيري، 3- زهرا طاهري
انتهاي پيام
نظرات