*جنگ عراق عليه ايران از نگاه مطبوعات جهان* جنگ واقعي ايران جنگ واقعي ايران
مجموعه كتب «جنگ ايران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتي و بريده جرايد خارجي موجود در مركز ملي اسناد دفاع مقدس است كه پيشينه جمعآوري آن به روزهاي آغازين بحران و تشكيل دفتر تبليغات جبهه و جنگ بازميگردد. اين اسناد كه در گذشته تلخيص و ترجمه شده بود با شكلگيري مركز ملي اسناد مورد توجه قرار گرفت كه حاصل اقدامات انجام شده بر روي آن ارائه در قالب مجموعه حاضر است. اين مجموعه با بهرهگيري از نظرات اصلاحي و تكميلي مترجمان توانمند و با تجربه ساماندهي و با محور قرار گرفتن سير تاريخي اخبار و اطلاعات موجود تنظيم شده است.
سرويس «فرهنگ و حماسه» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) نيز با بهرهگيري از اين منبع تاريخي، گريزي به وقايع قبل از آغاز جنگ تحميلي و بعد از آن دارد.
جنگ واقعي ايران
زبان اصلي:انگليسي. شماره:000205
منبع:اينترنشنال هرالدتريبيون/امير طاهري/ پاريس
1359/7/2-24-9-1980
مترجم : رسول منصوري
منبع خبر
18 ماه است كه به ايرانيان ميگويند با همه دنيا در جنگ هستيد. اين جنگ واقعي است. واقعا خون ميريزد، اما آيا اين جنگ كار رژيم آيتالله خميني را يكسره خواهد كرد؟ پاسخ مثبت به اين سئوال هنوز خيلي زود است. چرا كه ممكن است سود سياسي غير منتظرهاي نصيب او كند. ايران در جبهه جنگ ممكن است به علت تضعيف نيروهاي نظامي توسط آيتالله[ خميني]، شكست بخورد، اما از لحاظ سياسي ممكن است براي وي سودمند باشد.
در سطح كشور گروههاي مخالف، يكپارچگي خود را در مقابل عراق متجاوز اعلام كردهاند.
شورش
بخش مهم طرح عراق، تكيه بر خيزش نيروهاي ضد[امام] خميني در ايران است. در اين ميان ميتوان قبايل بويراحمد و كردها و نيز افسران پيشين وفادار به شاهپور بختيار يا اويسي را نام برد. افسران در عراق براي شورش احتما لي عليه رژيم آموزش ديدهاند. هرگونه همسويي با عراقيها ممكن است آينده سياسي آيتالله را قوت ببخشد و حتي موضوع تجاوز به ايران ميتواند فرصت قدرتمند شدن را از دشمنان [امام ] خميني بگيرد.
خاموشيهاي فعلي در شهرهاي ايران انزواي ايران را مشخص كرده است و حتي اسلام گرايان مقدسمأب نيز به اشتباه خود در قلع و قمع وسيع افسران نظامي پي بردهاند.
از همگسيختگي نظام اداري، فراري دادن كارشناسان، تكنوكراتها و فلج شدن اقتصاد ايران هم اكنون در مطبوعات، مجلس و در بين مردم صراحتا مطرح شده و مورد انتقاد قرار گرفته است. براي كشوري كه بيش از 37 سال در صلح ميزيسته، تجربه حملات هوايي و توپخانهاي شوك عبرتآموزي ميتواند باشد. حكام جديد تهران اندك اندك هزينه مقابله با آمريكا را بيش از پيش ميفهمند. بمباران تهران و ناتواني ايران از مقابله به مثل، بزرگترين نشانه انزواي غمانگيز ايران است. ايران شايد در كوتاه مدت بازنده جنگ باشد، اما وحدت ملي كه به تنهايي قادر به تضمين حيات اين كشور است، ميتواند ثمره اين جنگ باشد.
ادامه دارد...
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات