• دوشنبه / ۸ آذر ۱۳۸۹ / ۱۸:۲۰
  • دسته‌بندی: فرهنگ2
  • کد خبر: 8909-05294
  • خبرنگار : 71191

تخريب دومين اثر تاريخي در خوزستان توسط نهادي نظامي بندر ساساني «مهروبان» نابود شد!

تخريب دومين اثر تاريخي در خوزستان توسط نهادي نظامي
بندر ساساني «مهروبان» نابود شد!

محوطه‌ي تاريخي «بندر مهروبان» در استان خوزستان توسط يك نهاد نظامي تخريب شد.

به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، محوطه‌ي تاريخي «بندر مهروبان» با هدف ايجاد راه دسترسي به اسكله‌ي در حال تأسيس بين هنديجان و بندر ديلم در استان خوزستان كه به پروژه‌ي عظيم «پل خليج فارس» مربوط است، توسط يك نهاد نظامي تخريب شد.

سازمان بنادر به پيمانكاري يك نهاد نظامي، بدون هيچ استعلامي از اداره كل ميراث فرهنگي استان خوزستان در حال انجام اين پروژه بود كه اين محوطه‌ي تاريخي را تخريب كرد. اكنون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از اين نهاد نظامي به مراجع قضايي شكايت كرده و ميراث فرهنگي استان خوزستان نيز با هدف بررسي ميزان تخريب‌ها، به محوطه‌ي تاريخي «مهروبان» رفته، ولي با وجود ثبت بودن اين محوطه در فهرست آثار ملي، آن نهاد نظامي حتا اجازه‌ي بازرسي را به كاركنان ميراث فرهنگي نداده است.

براساس اعلام مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي، اين سازمان مخالف ساخت‌وساز و انجام عمليات عمراني در كشور نيست و پروژه‌ي پل خليج فارس را نيز بخشي از پروژه‌هاي ملي و بسيار مهم مي‌داند، اما بايد دست كم از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استعلام مي‌شد تا با كم‌ترين تخريب، پروژه انجام شود.

بندر تاريخي «مهروبان» به دوره‌ي ساساني متعلق است كه در 24 كيلومتري شمال بندر ديلم قرار دارد و با شماره‌ي 48 در فهرست ميراث ملي كشور به ثبت رسيده است.

علاوه بر تخريب آثار تاريخي «بندر مهروبان» آبان‌ماه امسال نيز يك نهاد نظامي در استان خوزستان يك اثر تاريخي ديگر ــ قصر فيليه ــ را تخريب كرد كه پرونده‌ي شكايت ميراث فرهنگي از آن در مراجع قضايي در جريان است.

سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري پس از تخريب «قصر فيليه» خرمشهر با صدور اطلاعيه‌اي اعلام كرد: «به‌دنبال اطلاع سازمان ميراث فرهنگي از قصد يک نهاد نظامي در استان خوزستان براي تخريب بناي تاريخي شيخ خزعل (مشهور به قصر فيليه) بلافاصله مکاتبات و اقدامات لازم براي جلوگيري از اين امر آغاز شد و استانداري خوزستان و فرمانداري خرمشهر نيز در جريان قرار گرفتند. نظر به اهميت موضوع و ضرورت جلوگيري از اين اقدام، فرمانداري خرمشهر وارد عمل شد و نهايت تلاش خود را جهت متوقف كردن تخريب بناي يادشده آغاز كرد؛ اما متأسفانه به‌واسطه توسل اين نهاد نظامي به نيروي قهريه، موفقيتي حاصل نشد.»

چند روز پيش نيز نماينده‌ي مردم خرمشهر در مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا اظهار كرد: منتظر اقدام معاون رييس‌جمهور و وزير كشور براي معرفي و برخورد با عاملان تخريب بناي تاريخي «قصر فيليه» در خرمشهر هستيم.

مصطفي مطورزاده هم‌چنين تصريح كرد: به ضعف سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در خوزستان اذعان دارم. اين در حالي است كه حفاظت و صيانت از اين اماكن تاريخي هم‌چون «قصر فيليه» مسؤوليت و وظيفه‌ي اين سازمان است. هم‌چنين لازم است اين سازمان با متخلفاني كه اقدام به دخل و تصرف غيرقانوني در اين اثر تاريخي كردند، برخورد كند.

او در پاسخ به اين پرسش كه آيا امكان تخريب دوباره‌ي اثري تاريخي در آبادان و خرمشهر وجود دارد، گفت: متأسفانه با اين روند و بي‌اعتنايي كه سازمان ميراث فرهنگي در پيش گرفته است و هم‌چنين عدم حساسيت مسؤولان، [اين امر] بعيد به‌نظر نمي‌آيد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha