مدير مسوول روزنامه آفتاب يزد معتقد است كه الگو قرار گرفتن سيرهي امام خميني (ره) و رهبر معظم انقلاب در كار مسوولان ميتواند منتقدان محافظهكار شده را به عرصه مطبوعات كشور باز گرداند.
منصور مظفري در گفتوگو با خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه خبرنگار حرفهيي بدون واهمه و رودربايستي واقعيات را در جهت ادراك و فهم عموم مردم بيان ميكند اظهار كرد: فردي كه ميخواهد فعاليت حرفهيي مطبوعات داشته باشد بايد با رعايت قوانين و بهطور صحيح و كامل و بدون هيچ گرايشي موضوعات را بيان كند؛ اين فرد منافع مردم و جامعه را در نظر ميگيرد و با صداقت به بيان دغدغههاي آنها ميپردازد.
او با اشاره به اينكه بايد شاخصهاي نقدپذيري را ارتقاء دهيم تا با كوچكترين انتقادي شاهد انگ خوردن به برخي رسانهها نباشيم تصريح كرد: دليل اين موضوع فعاليت حرفهيي مطبوعات است كه گاهي با نقد هم همراه است اما باز هم فعالان رسانه و مطبوعات بايد زمانشناس باشند و در هر زماني به بيان انتقادهاي خود نپردازند.
مدير مسوول روزنامه آفتاب يزد درباره بالا بردن روحيه نقدپذيري در مسوولان كشور خاطرنشان كرد: مسوولان بايد بپذيرند كه در قبال كارهايي كه انجام ميدهند به مردم پاسخگو هستند زيرا مردم تكتك نميتوانند به مسوولان مراجعه كنند و مطالبات خود را از آنها درخواست كنند؛ هر چند در اين ميان مطبوعاتيها و رسانهييها هم بايد مد نظر داشته باشند كه هتك حرمتي صورت نگيرد.
اين كارشناس رسانه درباره ارزيابي خود از طرح نظام جامع رسانهيي كشور ابراز كرد: قرار بود طرح نظام جامع رسانهيي به دست ما هم برسد تا نظرمان را بر آن اعمال كنيم و درخواستهايمان را ارجاع دهيم اما هنوز اين طرح به دست ما نرسيده است.
مظفري با تاكيد بر اينكه قانون مطبوعات وحي منزل نيست، بيان كرد: خلاءهايي نيز در آن وجود دارد كه پيشرفت عرصه مطبوعات را كند ميكند، همچون اعمال سليقهها بر اين حوزه كه موانعي را در مسير حركت به وجود ميآورد و به عنوان مثال اگر قرار است كه خطوط قرمز، هنجارها را تعريف كند، بايد طوري باشد كه براي همه رسانهها يكسان باشد نه اينكه عدهاي از آن عبور كنند بدون بازخواست و عدهاي با عبور از آنها دچار دردسر شوند.
او درباره علت محافظهكار شدن برخي منتقدان مطبوعاتي در كشور خاطر نشان كرد: اين موضوع به دليل انتظارات بيجا از منتقدان است زيرا عدهاي فكر ميكنند كه منتقد بايد با نقد خودش راهحلي را نيز ارائه دهد و به همين دليل اگر منتقدي راهحلي به همراه خود نداشته باشد، دست به فتنه و سياهنمايي او ميزنند، در حالي كه ارائه راهحل اصلا برعهده منتقد نيست.
اين كارشناس رسانه ادامه داد: نقد معمولا در راستاي انجام وظيفه خود منجر به پاسخگويي مسئولان ميشود و همين پاسخگو كردن مسئولان و فعالان در كشور هدف اصلي روزنامه نگاري حرفهاي نيز ميباشد.
وي تصريح كرد: تنها راهي كه ميتوان به واسطه آن منتقدان را از محافظه كاري نجات داد، الگو قرار گرفتن روش و سيره امام خميني (ره) و رهبر معظم انقلاب در روحيه و كار مسوولان است.
مدير مسوول روزنامه آفتاب يزد با اشاره به اينكه نقدها بايد منصفانه باشد يادآور شد: اينگونه نقدها معمولا به امور مثبت ميپردازند، سياهنمايي نميكنند و در جهت پيشرفت يك جامعه حركت ميكنند نه تخريب آن.
او اذعان كرد: راهبردهاي عرصه مطبوعات بايد بتواند به نحوي در حركات آن بروز كند تا موجب اميد در مردم شود.
مظفري ضريب امنيت نقد را در كشور مطلوب ندانست و ابراز كرد: هر زمان كه مطبوعات را از خود و امن دانستيم، در عرصه كاري آنها را باور كرديم و دلسوزي مطبوعاتيها را نسبت به خود درك كرديم، ميتوانيم اميدوار باشيم كه مشكلات اين حوزه حل خواهد شد.
انتهاي پيام
نظرات