• یکشنبه / ۹ آبان ۱۳۸۹ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8908-16175.168542

/نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها/ محمود دهقان: قانون اساسي براي رسيدن به جايگاه حرفه‌يي مطبوعات كافي است

/نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها/
محمود دهقان: 
قانون اساسي براي رسيدن به جايگاه حرفه‌يي مطبوعات كافي است

يك كارشناس ارتباطات معتقد است كه هرچه رسانه‌ها محدودتر شوند، مردم به سمت رسانه‌هاي ديگر (غربي) مي‌روند كه براي جلوگيري از رشد رسانه‌هاي بيگانه بايد رسانه‌هاي داخلي را در محدوده قانون اساسي آزاد گذاشت.

محمود دهقان در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين‌كه مطبوعات ركن چهارم دموكراسي هستند، اظهار كرد: اين ركن در كنار سه قوه ديگر به نمايندگي از طرف مردم به نظارت بر رفتار و اعمال سه قوه ديگر مي‌پردازد و انحرافات و پيشرفت‌هاي آنان را اطلاع‌رساني مي‌كند.

وي خاطر نشان كرد: ‌وقتي مطبوعات مي‌خواهد چشم و گوش مردم باشد، هيچ كس حق ندارد كه در كار آن خللي ايجاد كند و خبرنگاران كه نمايندگان مردم محسوب مي‌شوند نيز بايد در خبررساني صادق باشند و از خبرسازي، محافظه‌كاري و خودسانسوري پرهيز كنند.

او رعايت سه نكته را در راستاي حرفه‌يي شدن مطبوعات حائز اهميت دانست و ابراز كرد: مطبوعات بايد در درجه اول توسط مردم پذيرفته شود؛ در جايگاه بعدي قواي ديگر هم بايد بپذيرند كه در كار مطبوعات اختلال ايجاد نمي‌كنند و در آخر هم خود رسانه‌ها بايد قدر جايگاه خود را بدانند.

دهقان درباره قانون و سياست‌گذاري در عرصه مطبوعات خاطر نشان كرد: براساس قانون اساسي تنها خود صاحبان رسانه مي‌توانند براي مطبوعات قانون‌گذاري كنند و اگر اين طور نباشد و ارگاني به اشتباه رسانه را از عوامل خودش به حساب ‌آورد، در پرداخت‌ حقوق و يارانه‌ها سليقه‌يي عمل مي‌كند.

اين كارشناس ارتباطات قانون اساسي را براي رسيدن به جايگاه حرفه‌يي كافي دانست و عنوان كرد: قانون تمام چارچوب‌ها را معين كرده است و تنها مشكل بر سر اجراي قانون اساسي است و حتي گاهي اوقات تصويب قوانين دست و پاگير مطبوعاتي مشكلات را بيش‌تر مي‌كند.

استاد دانشگاه صدا و سيما با تاكيد بر اين‌كه دخالت‌هاي غيرمعمول در اطلاع‌رساني آزاد، برخي منتقدان را محافظه‌كار كرده است، ادامه داد: مطبوعات با اين روند خاصيت خود را از دست مي‌دهند و بايد دانست كه از فعاليت افتادن برخي رسانه‌ها و شكل‌گيري رسانه‌هاي مجازي از برخي افراط و تفريط‌ها ناشي است.

وي افزود: بي‌توجهي صاحبان رسانه به نيروهاي آن نيز كمي اين حرفه را پرخطر كرده و برخي فعالان را هم به انزوا كشيده است.

او با اشاره به اين‌كه گاهي آن قدر فضاي نقد محدود مي‌شود كه بي نقدي، نقد منصفانه تلقي مي‌شود، تصريح كرد: نقد منصفانه بر مبناي قانون اساسي، نقدي است كه مخل آسايش ديگران نباشد و بر همين اساس قانون اساسي مناسب است و نيازي به پيرايه ندارد.

اين كارشناس رسانه يادآور شد: همكاران بايد منصف باشند و نبايد با نقدهاي خود، ديگران و دوره‌هاي قبلي را تخريب كنند و اگر همه بدانند كه روزي هم آن‌ها با نقدهاي ديگران تخريب خواهند شد، هرگز با نقدهاي خود به تخريب ديگران نمي‌پردازند.

دهقان در پايان خاطر نشان كرد: با توجه به تحولات جامعه، هرچه رسانه‌ها محدودتر شوند، به ناچار مردم به سمت رسانه‌هاي ديگر (غربي) سوق مي‌يابند اما براي جلوگيري از رشد رسانه‌هاي بيگانه بايد رسانه‌هاي داخلي را در محدوده قانون اساسي آزاد بگذاريم تا آن‌ها هم بتوانند نقد و بررسي منصفانه‌اي داشته باشند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha