• شنبه / ۸ آبان ۱۳۸۹ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8908-04679

/تلويزيون ورقيبي جديد به نام شبكه‌ نمايش خانگي/ يك كارشناس رسانه: «شب‌هاي برره» از «قهوه تلخ» تلخ‌تر بود بخشي از مخاطبان فارسي‌وان جذب اين سريال‌ها مي‌شوند

/تلويزيون ورقيبي جديد به نام شبكه‌ نمايش خانگي/
يك كارشناس رسانه:
«شب‌هاي برره» از «قهوه تلخ» تلخ‌تر بود
بخشي از مخاطبان فارسي‌وان جذب اين سريال‌ها مي‌شوند

يك كارشناس رسانه با اشاره به پخش سريال از سيستم نمايش خانگي، دلايل اصلي اين امر را رشد چشمگير ماهواره‌ها و شبكه‌هايي مثل «فارسي‌وان» عنوان كرد و افزود: اين شبكه‌ها فضاي كشور را با سريال‌ها پر كرده و بخش عظيمي از مخاطبان را به خود جذب كرده‌اند.

مسعود كوثري، عضو هيات علمي گروه ارتباطات دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا درباره‌ي سيستم پخش سريال از طريق شبكه‌ي نمايش خانگي و تاثير آن بر سينما و تلويزيون، افزود: ساخت شبه‌سريال‌ها يعني سريال‌هايي كه توزيع خانگي دارند يا از شبكه‌هاي خانگي توزيع مي‌شوند، مي‌توانند فضاي جامعه را در اختيار بگيرد و وقت مردم را به نوعي پر كند. وقتي مي‌توان در يك هفته چند سريال ديد، عملا وقتي براي تماشاي سريال‌هاي شبكه‌هاي ماهواره‌اي وجود نخواهد داشت.

وي ادامه داد: گرچه اين سريال‌ها به نوعي انتقادي به نظر مي‌رسند، اما در واقع براي آرام كردن جامعه به كار گرفته مي‌شوند؛ بنابراين بخشي از مخاطباني كه جذب شبكه‌هايي مثل فارسي وان مي‌شدند به تماشاي «قهوه تلخ» و «قلب يخي» مي‌نشينند.

اين مدرس دانشگاه خاطرنشان كرد: برخلاف شايعاتي كه در جامعه در مورد توزيع «قهوه تلخ» وجود دارد، توزيع اين سريال يك توزيع برنامه‌ريزي شده و عمومي است. شايعاتي كه بر سر زبان‌هاست، فضا را داغ و اشتهاي بينندگان ايراني را براي ديدن «قهوه تلخ» داغ مي‌كند. «قهوه تلخ» به هيچ عنوان از «شب‌هاي برره» تلخ‌تر نيست و اگر در آن شرايط برره پخش شد، «قهوه تلخ» هم قابل نمايش بود.

مسعود كوثري يادآور شد: «قهوه تلخ» هم بر اساس خطوط تلويزيوني ساخته شده و خلاف خطوط تلويزيوني نيست. پس «قهوه تلخ» نمي‌تواند رقيبي براي تلويزيون باشد.

اين كارشناس رسانه با اشاره به اينكه «قهوه تلخ» در زمان قاجاريه اتفاق مي‌افتد، گفت: پيام دوران تاريخي قاجاريه را مي‌توان به هر شكلي تفسير كرد. پس «قهوه تلخ» از اين نظر چيز تازه‌اي نيست. قاجاريه دوره‌اي است كه ما از لحاظ مختلف سياسي، فرهنگي و اجتماعي دچار آشفتگي بوده‌ايم، به همين دليل مي‌توان به راحتي به آن انتقاد كرد.

وي به روند پخش سريال‌ها از طريق نمايش خانگي اشاره كرد و گفت: برخلاف برخي نظرات، امكان شكل‌گيري تلويزيون كابلي به اين طريق در ايران وجود ندارد. شركت‌هاي توليدكننده‌ي سريال‌ها، از لحاظ سياست‌ها تا حدود زيادي با صداوسيما مرتبط هستند، بنابراين نمي‌توانند از يكسري خطوط تخطي كنند.

كوثري در پايان  افزود: در مجموع اين سريال‌ها در دايره‌ي سياست‌هاي فرهنگي موجود هستند و در همان حد هم عمل مي‌كنند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha