خيز روسها براي جذب گردشگران ايراني! در همايش توسعهي گردشگري روسيه با ايران مطرح شد: روابط گردشگري ايران و روسيه رضايتبخش نيست
جمعي از مقامات گردشگري كشور روسيه به ايران آمدهاند تا با برگزاري همايشي، ظرفيتهاي گردشگري خود را معرفي كنند. اينبار نوبت روسهاست كه پس از تركها و مالزياييها سهمي از گردشگران ايراني را نصيب خود كنند.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روز گذشته (شنبه، اول آبانماه) جمعي از مقامات سازمان گردشگري روسيه و آژانسداران اين كشور همايشي را با هدف توسعهي تعاملات گردشگري با ايران، در سفارتخانهي اين كشور در تهران برگزار كردند تا روسها، تعاملات خود را از روابط سياسي با ايران فراتر ببرند و گردشگران بيشتري را از كشور همسايهي خود جذب كنند.
در اين همايش كه با همكاري سفارت روسيه در تهران و انجمنهاي گردشگري اين كشور برگزار شد، جمعي از مقامات سازمان گردشگري و انجمنهاي خصوصي گردشگري روسيه و نمايندگاني از آژانسهاي ايراني حضور داشتند. براي حضور در اين مراسم مقامات گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري هم دعوت شده بودند؛ اما بهدليل آنچه مشغلهي آنها براي برگزاري و شركت در شوراي جهاني سازمان جهاني جهانگردي در جزيرهي كيش بيان شد، هيچيك از مقامات رسمي كشور در اين همايش حضور نداشتند.
به گزارش ايسنا، الکساندر سادوونيکوف ــ سفير روسيه در ايران ــ در ابتداي اين همايش با بيان اينكه از وضعيت كنوني روابط گردشگري ايران و روسيه راضي نيستم، گفت: البته ما اقداماتي را آغاز كردهايم كه خوشبينيهايي را ايجاد ميكند؛ اما بايد اين تلاشها دوطرفه باشد و ايرانيها نيز خود را به روسها معرفي كنند.
او ادامه داد: خوشحال نيستم كه تعداد گردشگران دو كشور، بخصوص جمعيت روسها در ايران كم است. ما بايد به اين فكر كنيم كه چه امكاناتي ميتوانيم به گردشگران روس بدهيم تا بيشتر به ايران سفر كنند. جذب مردم ما براي ديدن ايران اقدام خيلي مهمي است كه توراپراتورهاي روسي بايد به آن رسيدگي كنند. رسانههاي ايراني نيز بايد كشورشان را بيشتر در روسيه معرفي كنند، ما هم اين اطلاعات و تسهيلات را به رسانههاي خود منتقل ميكنيم.
وي افزود: شما بايد مانند دبي تبليغ كنيد و تخفيفهايي كه در بخش خدمات داريد، روزانه در رسانههاي خود اعلام كنيد تا مردم دنيا با ظرفيتها و امكانات كشور شما بيشتر آشنا شوند.
سادوونيکوف در ادامه با يادآوري اينكه تعاملات گردشگري روسيه با ايران از نوروز امسال آغاز شده است، بيان كرد: اكنون نميتوانيم مسائل كلي را در تبادلات گردشگري دو كشور حل كنيم؛ اما اقدامات آغازشده خوب ارزيابي ميشود.
او همچنين به ظرفيتها و اشتراكهاي ايران و روسيه اشاره كرد و گفت: بايد فكر كنيم چه اقدامات تشكيلاتي و كنسولي بايد انجام داد تا در روابط گردشگري دو كشور به نتايج بهتري دست يابيم. ما ميخواهيم امكان آشنايي و آگاهي بيشتر را ميان مردم دو كشور افزايش دهيم.
سفير روسيه در ايران در بخش ديگري از سخنانش بر توسعهي گردشگري تجاري بين دو كشور تأكيد كرد و ادامه داد: گردشگري تجاري يك عامل و ابزار كار مؤثر براي ايجاد همكاريهاي دوطرف است كه ضمن معرفي جذابيتهاي دو كشور به رونق اقتصادي هم منجر ميشود.
وي اظهار كرد: بعضي از كشورهاي اروپايي با ايران روابط اقتصادي ندارند؛ اما وقتي گردشگري تجاري شما با آنها رونق يابد، ميتوانيد كالاهاي خود را در فروشگاههاي اين كشورها عرضه كنيد كه اين اقدام تبليغي براي ايران است و سبب ميشود، مردم اين كشورها با ايران بيشتر آشنا شوند.
او در ادامه گفت: سفارت روسيه و نمايندگيهاي ما در ايران آماده هستند امكانات لازم را براي برقراري ارتباطهاي گردشگري فراهم كنند و تسهيلات لازم را در بخش رواديد در اختيار قرار دهند.
وي افزود: اگر در بخش رواديد كسب مجوز، تبادل مكاتبات و معرفينامهها بهموقع اقدام شود ما به سهولت، رواديد روسيه را صادر ميكنيم.
الكساندر رادكف ــ معاون رييس سازمان گردشگري روسيه ــ نيز در ادامهي اين همايش با اشاره به سفر نخست اين گروه به ايران، گفت: در آن زمان، مذاكرههايي انجام شد كه نشان داد ظرفيت تبادلات گردشگري بين دو كشور و زمينه براي توسعهي همكاريهاي مشترك وجود دارد. اميدوارم اين ديدارها به رسم خوشي در همكاريهاي ما تبديل شود.
او تأكيد كرد: ارائهي خدمات گردشگري به اتباع دو كشور شرط مهم پايداري اقتصادي و توسعهي گردشگري كشورهاست.
وي در ادامه به طرح توسعهي گردشگري روسيه اشاره كرد و افزود: امسال دولت روسيه براي نخستينبار طرح توسعهي تورهاي گردشگري ورودي و خروجي را براي شش سال تصويب كرده است كه نتيجهي آن، ايجاد گردشگري رقابتپذير در روسيه خواهد بود.
معاون رييس سازمان گردشگري روسيه ادامه داد: گردشگري در روسيه درآمدي حدود 160ميليارد روبل به ارمغان داشته است كه انتظار ميرود، با اجراي اين طرح شش ساله، درآمد روسيه از صنعت گردشگري به 900ميليارد روبل برسد كه 9 تا 10 درصد توليد ناخالص اين كشور را شامل ميشود. ما بخشي از درآمد اين برنامه را از منابع دولتي تأمين ميكنيم.
وي در ادامه گفت: صنعت گردشگري روسيه امسال مطابق با روند جهاني بوده و با وجود بحران اقتصادي، اين صنعت بيشتر توانسته است رشد كند.
به گفتهي او، در سال 2009 ميلادي، گردشگران داخلي روسيه 34/5ميليون نفر بوده كه 9 درصد بيشتر از شاخص مشابه سال گذشته است. ورود اتباع خارجي به روسيه نيز به بيش از 21ميليون نفر رسيده است.
وي اظهار كرد: محبوبترين مقاصد گردشگران روسيه بهطور سنتي تركيه، مصر و چين با جمعيت مسافراني در حدود 2/4ميليون نفر، 1/8ميليون نفر و 1/6ميليون نفر است. مقاصد اروپايي مانند آلمان، انگليس، ايتاليا و فرانسه نيز در مقامهاي بعدي فهرست مقاصد گردشگران روسيه قرار دارند.
رادكف گفت: در ششماه نخست امسال نيز بيش از 10ميليون نفر از اتباع خارجي به روسيه سفر كردهاند كه دو درصد بيشتر از شاخص مدت زمان مشابه است. افزايش سفرهاي خارج از كشور نيز 13/4 درصد رشد داشته است.
او در ادامه با اشاره به تعاملات گردشگري آغازشده با ايران، بيان كرد: براساس اطلاعات سرويس آمار فدرال روسيه، تعداد اتباع ايراني كه در نيمهي نخست امسال به كشور ما سفر كردند، هفتهزار نفر بود كه سههزار نفر از آنها اهداف گردشگري داشتند و 1/5هزار نفر ديگر نيز با هدف تجارت به اين كشور سفر كردند. جمعيت ايرانيهايي كه به روسيه سفر كردهاند، نسبت به مدت زمان مشابه 10 درصد رشد داشته است.
وي افزود: تعداد مسافرت روسها به ايران در اين مدت 14 درصد افزايش داشته، اما بهطور كلي سهم سفرهاي گردشگري دو كشور كم است.
معاون رييس سازمان گردشگري روسيه ادامه داد: اين شاخصهاي آماري نشان ميدهد كه ما بهطور كامل از ظرفيتهاي گردشگري دو كشور استفاده نميكنيم كه بهعنوان راهكار ميتوانيم انواع گردشگري جديد مانند گردشگري تجاري و كشتيهاي گذري و تفريحي را بين دو كشور تقويت كنيم.
او اظهار كرد: اكنون گردشگري كشتيهاي تفريحي و گذري در روسيه علاقهمندان زيادي دارد كه البته توسعهي اين نوع گردشگري، سرمايهگذاري زيادي را در بخش زيرساخت و امكانات كشتيراني ميطلبد.
رادكف با بيان اينكه روسيه و ايران ميتوانند اين گردشگري را بهطور مشترك ارتقا دهند، گفت: قزاقستان، تاجيكستان و جمهوري آذربايجان نيز با توجه به علاقهمندي كه نشان دادهاند، ميتوانند به اين طرح مشترك بپيوندند تا گردشگري كشتي نيز بين اين كشورها رونق يابد.
وي همچنين حضور در برنامههاي گردشگري بينالمللي را يكي ديگر از عوامل مهم پيشبرد صنعت گردشگري دانست و اضافه كرد: هر سال در ماه مارس، نمايشگاه گردشگري بزرگي در مسكو برگزار ميشود كه امسال براي نخستينبار يك مقام دولتي يعني معاون رييس دولت روسيه، مسؤوليت برگزاري اين نمايشگاه را برعهده دارد. ما از شما دعوت ميكنيم براي معرفي صنعت گردشگري ايران به اين نمايشگاه بياييد.
به گزارش ايسنا، در ادامهي اين همايش رمان ريسف ــ مدير بازاريابي انجمن شركتهاي گردشگري روسيه ــ نيز دربارهي موقعيت جغرافيايي، ظرفيتهاي طبيعي و تاريخي برخي شهرهاي گردشگري اين كشور اطلاعاتي داد و افزود: روسيه منابع سرشار گردشگري دارد و به توسعهي همكاريهاي گردشگري با ايران علاقهمند است. كشورهاي ما روابط زيادي دارند كه توسعهي تعاملات گردشگري بين دو كشور نيز مورد تأييد دولتهاست.
در ادامه، نمايندگاني از شركتهاي گردشگري روسيه دربارهي خدماتي كه ميتوانند به گردشگران ايراني ارائه دهند و امكانات و ظرفيتهاي گردشگري روسيه و انواع گردشگري در اين كشور توضيحهايي دادند.
در پايان اين مراسم، سفير روسيه در ايران بار ديگر از حاضران خواست كه براي توسعهي همكاريهاي گردشگري دو كشور با سفارت و كنسولگري اين كشور در ايران همكاريهاي بيشتري داشته باشند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات