رييس سازمان ميراث فرهنگي: حافظ گل سرسبد شاعران ايراني است
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري حافظ را گل سرسبد شاعران ايراني دانست و گفت: حافظ شاعري آزاده و ظلمستيز بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه فارس، حميد بقايي شامگاه گذشته (دوشنبه، 19 مهر) در مراسم بزرگداشت حافظ در آرامگاه اين شاعر همچنين گفت: حافظ با حاکم ظالم همعصر خود سر ستيز دارد و علت ناسازگاري او با ظالم همعصرش را بايد در عشق وي به مولاي خود منجي عالم بشريت دانست که در جاي جاي اشعار او ميتوان آن را يافت.
او افزود: حافظ از ميان اهل بيت (ع) به محبوب خود يعني حضرت مهدي (عج) نظر داشته و كمتر غزلي را ميتوان يافت كه بيت يا ابياتي از آن مناسب وصف حال امام غايب نباشد که همه اينها موجب شده غزلهاي حافظ عبرتساز شوند و حتا مواجهه حافظ با تيمور لنگ عبرت تاريخي بسيار زيبايي است؛ زيرا اين برخورد، مواجههي دو حافظ قرآن که يکي خلق خدا را ميکشد و ديگري با اشعار خود آنها را زنده ميسازد، يکي به بندگان خدا بيحرمتي ميکند و ديگري حرمت بنده خدا را پاس ميدارد، است.
او با اشاره به برخي اسناد تاريخي در حکومت استان فارس، تصريح کرد: در تاريخ آمده است که امير مبارزالدين حکومتي مبتني بر ظلم و ستيز در سراسر ايالات فارس حکمفرما ساخت و اين امير فردي تندخو، متعصب و ستمگر بود و خود را مسلماني متعصب جلوه ميداد که درصدد جاري ساختن احکام اسلامي است و اينگونه اعمال با مخالفت و نارضايتي حافظ مواجه شد و او با تاختن به اينگونه اعمال، آن را رياکارانه دانست.
معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با بيان اينکه حافظ از رياکاري و تزوير بيزار است و اين نفرت برخاسته از روح آزاده، جان بيقرار و صفاي باطن اوست، تصريح کرد: اين خصوصيات حافظ به گونهاي است که گاه خشم و نگرانياش را در پس برخي اشعارش ميتوان يافت؛ اما دلبر حافظ معصوم است که همه عالم نسبت به پارسايي و عصمت او اذعان دارند و در اين راستا حافظ از ميان اهل بيت (ع) به محبوب خود يعني حضرت مهدي (عج) نظر داشته است و تقريبا کمتر غزلي است که ابياتي از آن مناسب وصف حال امام غايب نباشد.
او ادامه داد: گوته اين اديب آلماني ديوان شرقي و غربي خود را تحت تاثير ديوان حافظ سروده و فصل دوم آن را با نام حافظنامه به اشعاري در مدح حافظ اختصاص داده و بايد گفت حافظ انديشمندي است که مرزهاي گذشته و حال را در نورديده است و در اعماق دل تک تک ايرانيان رسوخ کرده؛ از اينرو کمتر خانهاي را ميتوان يافت که ديوان حافظ در آن نباشد.
بقايي با بيان اينکه ايران در طول تاريخ همواره تمدنساز بوده است و ايرانيان در طول تاريخ همواره تاثيرگذارترين ملت بودهاند، گفت: مواريث فرهنگي اين ديار، گوهر گرانقدري است که در جاي جاي اين ميهن عزيز پايدار و پابرجاست و جهانيان ايران را به آثار و ابنيه تاريخي آن و از همه مهمتر به مفاخر آن ميشناسند؛ زيرا مفاخر ايران در تمام حوزههاي علمي و ادبي ميراث معنوي بشري هستند و استعداد ايراني و تمدن ايراني همواره در طول تاريخي تحولآفرين بوده است.
او ورود اسلام به ايران را عامل بروز شکوفاييها دانست و تصريح کرد: گويي ايرانيان بهتر از هر ملتي حديث «اطلبوا العلم من المهد الي اللحد» را به کار بستند و در توسعه فرهنگ و تمدن، اثرگذارترين ملتها بودند که در اين ميان، شعرا جايگاه و نقش ويژهاي دارند و شاعران با به کارگيري کلمات در قالبي شيرين و دلنشين، فرهنگ، دين و اخلاق را در جان و روح آدم ميدمند.
معاون رييس جمهور گفت: شاعران با بهكارگيري كلمات در قالبي شيرين و دلنشين، فرهنگ، دين و اخلاق را در جان آدمي ميدمند و نقش اصلي را در انتقال مفاهيم انساني اعصار دارند و در اين ميان، حافظ شيرازي گل سرسبد شعراي ايران است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات