برنامههاي هفتهي گردشگري اعلام شد معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري: اگر اين برنامهها تكرارياند پيشنهاد دهيد تا اجرا كنيم
برنامههاي هفتهي دفاع مقدس، روز جهاني جهانگردي و هفتهي گردشگري صبح امروز در نشست معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با خبرنگاران اعلام شد.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عليرضا عامري در اين نشست با تبريك سيامين سالگرد دفاع مقدس به اعلام برنامههاي اين هفته و ستاد گردشگري جنگ پرداخت و گفت: اين ستاد در چند سال گذشته، چند منطقهي عملياتي مانند دهلاويه، شرهاني، قلاويزان، آنكس آبادان و خانهي شهيد منتظرقائم را ثبت كرده و آييننامهي ثبت اشياي خاص دفاع مقدس را مانند سربند و چفيه تدوين كرده است. همچنين ثبت 30 يادمان عمليات دفاع مقدس و برخي كتابهاي مرتبط را نيز در فهرست آثار ملي در دستور كار دارد.
او به طرحهاي مطالعاتي در دستور كار ستاد گردشگري جنگ اشاره كرد و افزود: نخستين موزهي شهداي زن در صورت هماهنگي موزهي شهدا بهزودي و احتمالا در اين هفته افتتاح ميشود.
عامري در ادامهي اين نشست به اعلام برنامههاي هفتهي گردشگري در كشور پرداخت و يادآوري كرد: سازمان جهاني جهانگردي سال 2010 ميلادي را بهعنوان سال گردشگري و تنوع زيستي نامگذاري كرده و روز جهاني جهانگردي نيز با اين عنوان نام نهاده شده است. ما در ايران مطابق آن، هفتهي گردشگري را برپا ميكنيم.
او در تشريح برنامههاي هفتهي گردشگري، گفت: چهارم مهرماه زنگ ملي گردشگري بهصورت نمادين ساعت 9:30 دقيقهي صبح در يكي از دبيرستانهاي تهران با حضور رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و مسؤولان وزارت آموزش و پرورش به صدا درميآيد. اين اقدام در استانهاي ديگر نيز همزمان انجام ميشود. در دومين روز اين هفته (پنجم مهرماه) همايش روز جهاني جهانگردي با حضور مسؤولان كشور و سفراي خارجي برپا ميشود و در آن، سفير چين بهعنوان كشور ميزبان روز جهاني جهانگردي امسال سخنراني خواهد كرد و از تمبر اين روز نيز رونمايي ميشود.
وي بيان كرد: تجديد ميثاق با آرمانهاي امام راحل، برپايي همايش نقش گردشگري در توسعهي پايدار توسط بخش خصوصي، افتتاح نخستين اكوكمپ كويري در متينآباد نطنز اصفهان، برگزاري نشست صميمانه با رسانهها در شامگاه نهم مهرماه، برگزاري نخستين همايش آموزشي ــ تخصصي طبيعتگردي و تنوع زيستي در هتل المپيك از ديگر برنامههاي اين هفته است.
معاون گردشگري در توضيح اكوكمپ كويري، گفت: اين نخستين كمپ كويري است كه متناسب با استانداردهاي بينالمللي در كشور افتتاح ميشود و مدلي براي ديگر استانهاي كويري خواهد بود. در استانهاي غيركويري نيز متناسب با طبيعت منطقه، چنين كمپهايي راهاندازي ميشود.
وي به اقدامات شاخص 30 استان كشور بهمناسبت هفتهي گردشگري اشاره كرد و افزود: برپايي 72 همايش، افتتاح 49 پروژهي گردشگري، بازديد رايگان از موزههاي استانها در طول هفته، ارائهي تخفيف 10 تا 50 درصدي مراكز اقامتي كشور، راهاندازي مسابقههاي نقاشي، ايرانشناسي و عكاسي در راديو و تلويزيونهاي استاني و اماكن تاريخي و طبيعي در 17 استان كشور، راهاندازي تورهاي ويژهي استاني براي كاركنان دولت، خبرنگاران، دانشجويان و دانشآموزان و اجراي برنامههاي مشترك با سازمان حفاظت محيط زيست و زيرمجموعههاي جهاد كشاورزي از جملهي اين برنامههاست.
به گفتهي او، در روز جهاني جهانگردي، در استانهاي جنوبي كشور بوق كشتيها به صدا درميآيد.
عامري در ادامهي اين نشست در پاسخ به پرسش خبرنگاري دربارهي دليل مردمي نبودن، تكراري بودن و خلاق نبودن برنامههاي هفتهي گردشگري كه هر سال مشابه سال پيش اجرا ميشود، اظهار كرد: در تمام اين برنامهها مردم دخالت دارند. اگر به نظر شما اين برنامهها تكراري هستند، پيشنهاد دهيد تا اجرا كنيم. ما بهدنبال جاذبههاي كاذب و غيراخلاقي نيستيم.
وي ضعفهاي موجود در بخش گردشگري را كتمان نكرد و گفت: در شرايط كنوني، همهي ما سهم داريم كه واقعيتهاي جامعه را بگوييم، ما نميگوييم كه اصلا ضعف نداريم، اما وضعيت ايران در مقايسه با 80 درصد كشورهاي دنيا چندان هم بد نيست.
او همچنين در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينكه چرا در حالي كه فقط دوماه به پايان سال گردشگري و تنوع زيستي باقي مانده است، قصد داريد برنامه اجرا كنيد، ضمن آنكه هفتهي گردشگري نيز چندان متناسب با شعار امسال برگزار نميشود، اظهار كرد: در اين مدت، همايشهاي عمومي بسياري دربارهي گردشگري و تنوع زيستي برگزار شده است، درست نيست چون برخي مطالب خوشايند ما نيست، تمام برنامهها را زيرسؤال ببريم. اينكه گفته ميشود امسال هيچ اقدامي نشده، خيلي غيرمنصفانه است.
عامري همچنين دربارهي وضعيت طبيعتگردي در كشور و در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه چرا ورود سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به هر منطقهي طبيعي با بتنريزي همراه است، گفت: در اينباره بايد مصداقها بهشكل مستقيم مطرح شود تا پاسخهاي لازم را ارائه كنيم.
او دربارهي وضعيت درياچهي زريوار و بتنريزي كه براي ايجاد سايت قايقراني در آن انجام شده است، بيان كرد: در اينباره هيچ پاسخي ندارم، چون نه تا كنون به اين منطقه رفتهام و نه اطلاعي از آن دارم؛ ولي شما خبرنگاران ميتوانيد اين اطلاعات را مطرح كنيد تا ما پيگيري كنيم.
معاون گردشگري كشور با اشاره به مدت زماني كه حكم خود را گرفته است يعني از دوم مردادماه، گفت: ما دوست نداريم بگوييم همهي مشكلات برطرف شده است يا يك شبه ميتوانيم آنها را رفع كنيم؛ اما تمايل خود را براي گرفتن پيشنهادها و راهكارهاي تمام اقشار مرتبط اعلام ميكنيم.
او اضافه كرد: تمايل ما براي دريافت نظر بخشهاي مرتبط به حدي است كه حتا براي ارائهي يك آييننامه از كميسيون فرهنگي دولت تا كنون سهبار وقت گرفتهايم تا مجموعه نظرهاي بخشهاي خصوصي، اساتيد دانشگاهي و نظريهپردازان را جمعبندي كنيم.
به گزارش ايسنا، در ادامهي اين نشست، شهرام مسعودي ــ رييس ستاد پيگيري و نظارت معاونت گردشگري ــ در پاسخ به پرسشي دربارهي اينكه همايشهايي كه تا كنون برگزار شده، چه خروجي داشتهاند و خلأ بين دانشگاه و اين سازمان چگونه رفع ميشود، اظهار كرد: يكماه پيش، برترين اساتيد حوزهي گردشگري را براي تعامل دعوت كرديم؛ اما لزومي ندارد هر كاري را انجام ميدهيم، خبر آن را منتشر كنيم. ضمن آنكه منتشر نشدن خبر، دليلي بر اجرا نشدن آن نيست.
او به برپايي همايشهاي مشترك با مراكز دانشگاهي مانند مركز مطالعات صنعتي شريف، دانشگاه آزاد سيستان و بلوچستان و دانشگاه شيراز اشاره كرد و گفت: ما ارتباطهاي زيادي را با بدنهي دانشگاهي داريم؛ اما گاهي براي انتشار اين اخبار رغبتي نداريم، شما ميتوانيد آنها را منتشر كنيد.
محمدعلي فياضي ــ دبير كميتهي ملي طبيعتگردي ــ نيز در اين نشست دربارهي اقدامات اين كميته براي سال گردشگري و تنوع زيستي، توضيح داد: طبيعتگردي اصولي دارد كه ما با توجه به آن و رويكرد دولت، به اين اصول ميپردازيم. همچنين كميتهي ملي طبيعتگردي در دولت نهم با حضور نمايندگاني از سازمانهاي محيط زيست، ميراث فرهنگي و گردشگري و ادارهي منابع طبيعي تشكيل شد. بهدنبال آن نيز آييننامه طبيعتگردي مصوب شده است.
او بيان كرد: در اين مدت، سند ملي طبيعتگردي تدوين شده كه 13 خروجي دارد و زيرمجموعهي كميتهي ملي نيز كارگروه مديريت منابع انساني و آموزشي شكل گرفته و براساس آن، شوراي برنامهريزي آموزشي تشكيل شده و خروجي آن برپايي چند همايش تخصصي در تهران بوده كه تمام آنها به پاياننامههاي آموزشي منجر شده است.
وي ادامه داد: از ابتداي سال 2010، سه همايش تخصصي در حوزهي طبيعتگردي برگزار و در اين مدت، بازخورد تمام آنها پيگيري شده است. ما حتا در ادامهي همايش پرندهنگري در تلاش هستيم، روزي را با اين عنوان در تقويم كشور ثبت كنيم و براي نخستينبار اعتباري براي ايجاد سايت پرندهنگري در سعدآباد تعيين شده است.
فياضي گفت: براساس مصوبهي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، كميتهي ملي طبيعتگردي در 12 نمايشگاه خارجي غرفهي مستقل خواهد داشت و براي نخستينبار بستههاي تبليغاتي دربارهي طبيعت در استانهاي مختلف تهيه ميشود. همچنين براي نخستينبار اكوكمپ كويري توسط بخش خصوصي در حال راهاندازي است.
دبير كميتهي ملي طبيعتگردي از تدوين شيوهنامه و ضابطهمند كردن نحوهي ورود به عرصههاي طبيعي بهدستور رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خبر داد و افزود: كارگروهي براي اين طرح تشكيل شده است كه در صورت اجراي آن، هيچ فعاليتي بدون نظر كميتهي ملي طبيعتگردي اجرا نميشود، مگر آنكه دولت در آن دخالت نداشته باشد.
فياضي همچنين از نهايي شدن سرمايهگذاري پنج اكوسيستم در امسال خبر داد.
عامري در پايان اين نشست كه خبرنگاران حاضر در آن نسبت به پاسخ داده نشدن به بسياري از پرسشهايشان معترض بودند، درخواست كرد كه هر ماه يك نشست با رسانهها براي مطرح كردن مسائل مورد نظر خبرنگاران برگزار شود.
روزهاي هفتهي گردشگري براساس اعلام معاونت گردشگري به اين ترتيب نامگذاري شده است:
چهارم مهر؛ زنگ ملي گردشگري
پنجم مهر؛ گردشگري و تنوع زيستي
ششم مهر؛ گردشگري، همت مضاعف، كار مضاعف
هفتم مهر؛ گردشگري، بخش خصوصي، صنوف، گروههاي مردمنهاد
هشتم مهر؛ گردشگري، طبيعتگردي و توسعهي پايدار
نهم مهر؛ گردشگري، رسانه و خانواده
دهم مهر؛ گردشگري، صنايع دستي و هنرهاي سنتي
يازدهم مهر؛ گردشگري، ميراث فرهنگي و موزهها
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات